Vivus

Snabbval:
Läser in...
  Fördelar:
  • Flexibel återbetalningstid
  • Tryggt och etablerat bolag
  • Bra kundtjänst och öppettider
  • Stor andel godkända ansökningar
  Nackdelar:
  • Godtar ej betalningsanmärkningar
  • Utbetalning tar mellan 7–10 dagar
  • Kostar extra för direkt utbetalning

  Om långivaren

  Vivus.se är en etablerad och populär långivare i Sverige, som ingår i den globala 4finance Group med verksamhet i många länder runtom i världen. De specialiserar sig på att erbjuda snabblån och kontokrediter, vilket gör dem till en utmärkt resurs för dig som behöver tillgång till kortfristig finansiering.

  Ränta och övriga kostnader

  Hos Vivus kan du som ny kund låna mellan 2 000 och 10 000 kr med en nominell ränta från 39 % och en effektiv ränta från 104,5 %. Dessutom kan det tillkomma avgifter såsom en uppläggningsavgift och aviavgifter. Dessa kostnader ligger inom ett normalt intervall för snabblån och kontokrediter, men det finns konkurrenter som erbjuder lägre kostnader.

  Om du lånar 10 000 kr i 30 dagar, har du en nominell årlig ränta på 39 % och en effektiv ränta på 104,5 %, inklusive en uppläggningsavgift på 285 kr. Det totala beloppet du behöver betala tillbaka efter 30 dagar är 10 606 kr.

  En nyhet är att Vivus nyligen höjt det maximala lånebeloppet till 50 000 kr. Men det finns en hake: för att kunna låna mer än 10 000 kr (upp till 25 000 kr) måste du ha betalat tillbaka minst två lån tidigare, och för att kunna låna upp till 50 000 kr måste du ha betalat tillbaka minst tre lån.

  Dessutom tar det normalt 7-10 dagar för lånet att betalas ut till ditt konto. Om du vill ha pengarna direkt, finns det alternativet, men det medför extra avgifter.

  Dessa villkor kan vara bra för ansvarsfulla låntagare som vill ha tillgång till större kredit, men de kan också göra det svårare för nya kunder att låna större belopp direkt.

  Webbplats och ansökan

  Vivus hemsida är lätt att navigera och erbjuder en säker anslutning för dig som besökare. Ansökningsprocessen är okomplicerad och tar bara några minuter att genomföra, vilket ger en bra användarupplevelse. De har en klar och tydlig presentation av informationen. Du kan även enkelt hitta svar på eventuella frågor i deras FAQ-sektion.

  Trygghet och support

  Vivus erbjuder kundtjänst via mejl och telefon, vilket ger dig flera alternativ för att få hjälp när du behöver det. Kundtjänsten har öppet på vardagar mellan kl. 08.00 och 17.00. Omdömen på Trustpilot visar på blandade känslor, och det finns utrymme för förbättringar när det kommer till kundupplevelsen. Vivus har dock visat att de tar feedback seriöst och arbetar aktivt med att förbättra sin service.

  Villkor

  För att du ska kunna låna hos Vivus måste du uppfylla följande krav: Du måste vara minst 18 år gammal, ha ett svenskt personnummer, ha ett svenskt mobilnummer samt ett svenskt bankkontonummer. Du behöver även genomgå en sedvanlig kreditprövning. Dessa villkor är ganska standard i branschen och gör att ett bredare spektrum av människor kan ha möjlighet att ansöka om ett lån hos Vivus.

  Sammanfattning och betyg

  • Etablerad och populär långivare med begränsat men kvalitativt produktutbud. (4/5)
  • Normala kostnader för lånetypen, Lång utbetalningstid och extra avgifter för direkt utbetalning kan dock vara nackdelar. (3/5)
  • Lätt att navigera, säker anslutning och enkel ansökan. (5/5)
  • Kundtjänst tillgänglig under kontorstid, men blandade omdömen om kundupplevelsen. (3/5)
  • Något hårdare villkor, men erbjuder möjligheter för många låntagare. (4/5)

  Totalt får Vivus ett betyg på 19 av 25 poäng, vilket innebär att de får fyra stjärnor. De är en pålitlig långivare, och för de som uppfyller deras villkor och är i behov av snabblån eller kontokrediter kan de vara ett bra alternativ.

  Vivus.se recension, betyg: 4 av 5

  Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

  *” anger obligatoriska fält

  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden