Viaconto

Snabbval:
Läser in...
  Fördelar:
  • Live-chatt på hemsidan
  • Smidig ansökningsprocess
  • Flexibel återbetalning
  Nackdelar:
  • Höga avgifter

  Om långivaren

  Viaconto är en långivare som erbjuder snabba och enkla lån på upp till 20 000 kr. De ingår i den snabbväxande VIA SMS-gruppen som grundades i Lettland år 2008 och har hjälpt tusentals kunder i Sverige att lösa sina ekonomiska behov. Företagets huvudsakliga affärsverksamhet utgörs av mindre kontokrediter till konsumenter. Med hjälp av moderna tekniska lösningar och genom att erbjuda förstklassig kundservice har företaget snabbt lyckats etablera sig på den svenska marknaden och nå ut till ett stort antal kunder.

  Ränta och övriga kostnader

  Viaconto erbjuder snabblån på upp till 20 000 kr med en löptid på upp till 32 månader. De har en flexibel återbetalningsplan, vilket innebär att du kan välja att betala tillbaka lånet under 3 till 32 månaders tid.

  När det gäller kostnader, så varierar räntor och avgifter beroende på lånebelopp och återbetalningstid. Du kan enkelt använda dig av Viacontos egna lånekalkylator på deras webbplats för att se vad den effektiva räntan hamnar på.

  Den effektiva räntan inkluderar både den nominella räntan och eventuella avgifter och ger en mer heltäckande bild av kostnaderna för lånet.

  Ett lån på 8 000 kr med 12 månaders återbetalning har en effektiv ränta på 218,30 %. Totalt betalar du tillbaka 11 726 kr.

  Viaconto erbjuder inte betalningsfria månader för sina lån. Det är också viktigt att påpeka att alla lån är individuella, och därmed kan räntesatser och avgifter variera mellan olika kunder och lån. Det är viktigt att noggrant läsa igenom villkoren för lånet innan du beslutar dig för att ansöka.

  Webbplats och ansökan

  Viacontos webbplats är relativt enkel att navigera och har en modern design. Webbplatsen är tillgänglig på svenska och har tydliga instruktioner samt information om deras låneprodukter och processen för att ansöka. Webbplatsen har också en FAQ-sektion som besvarar vanliga frågor kring deras låneprodukter och tjänster.

  Viaconto använder en säker anslutning för att skydda användarens information. De använder SSL-krypteringsteknik för att säkra all kommunikation mellan dig som användaren webbläsare och deras server. Detta innebär att all information som skickas mellan dig som användare och Viaconto är krypterad och skyddad mot obehörig åtkomst.

  Informationen om deras låneprodukter och villkor är relativt lätt att förstå och ta till sig. Webbplatsen ger en tydlig översikt över lånevillkoren, räntor och avgifter, samt instruktioner för hur du ansöker om ett lån.

  Ansökningsprocessen är relativt enkel att genomföra. Du kan ansöka om ett lån direkt på deras webbplats och få ett preliminärt besked på din låneansökan inom några minuter. Om du blir godkänd för lånet kan du sedan signera låneavtalet med BankID och få pengarna överförda till ditt bankkonto inom några timmar.

  Trygghet och support

  Viaconto har en kundtjänst som är tillgänglig för frågor och hjälp från måndag till fredag mellan klockan 08.00 och 17.00. Kundtjänsten kan kontaktas via e-post eller via telefon.

  Det finns också möjlighet att chatta direkt med kundtjänsten via deras webbplats. Chattfunktionen är tillgänglig under samma öppettider som telefon- och e-postsupporten.

  Viaconto har relativt positiva omdömen på Trustpilot. I skrivande stund har de en genomsnittlig betygsättning på 4,6 av 5 stjärnor baserat på över 300 omdömen. Många kunder berömmer Viaconto för deras snabba och enkla process för att ansöka om lån, samt för deras hjälpsamma kundtjänst. Vissa kunder har dock kommenterat att räntorna och avgifterna kan vara högre än hos vissa andra långivare, men att de ändå valde Viaconto på grund av den enkla och smidiga processen.

  Villkor

  För att kunna ansöka om lån hos Viaconto måste du uppfylla vissa krav. Du måste vara minst 18 år gammal och ha en deklarerad inkomst i Sverige. Det är också ett krav att du är svensk medborgare och har varit folkbokförd i Sverige i minst 2 år. Viaconto accepterar inte betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden. De genomför en kreditupplysning på alla sina kunder genom Creditsafe.

  Sammanfattning och betyg

  • Viaconto är en erfaren långivare som erbjuder snabba och enkla lån på upp till 20 000 kr. (5/5)
  • Räntesatserna och avgifterna kan vara något högre på grund av snabb utbetalning och flexibilitet. (4/5) 
  • Viacontos webbplats är modern och säker. Ansökningsprocessen är enkel och du får snabbt svar på din ansökan. (5/5)
  • Viaconto har en tillgänglig kundtjänst som kan kontaktas via e-post, telefon eller chatt under vardagar. De har fått positiva omdömen på Trustpilot för sin snabba och enkla ansökningsprocess och hjälpsamma kundtjänst (5/5)
  • Kraven för att ansöka om ett kreditkonto hos Viaconto kan ses som något högre, då du till skillnad mot många andra långivare måste ha varit bosatt i Sverige i minst 2 år. (4/5)

  Allt som allt så är Viaconto en mycket uppskattad och pålitlig långivare med en snabb och smidig ansökningsprocess, vilket gör det enkelt för dig att ansöka om lån när som helst på dygnet. De har också en bra kundtjänst som är tillgänglig för att hjälpa dig om det skulle uppstå några frågor eller problem. Poäng 23/25.

  Sverigekredit - Viaconto - ()

  Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

  *” anger obligatoriska fält

  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden