Skandiabanken

Snabbval:
Läser in...
  Fördelar:
  • Lång erfarenhet i branschen
  • Många verksamhetsområden
  • Digital kundkontakt i framkant
  Nackdelar:
  • Högt ställda krav på kund

  Skandiabanken är en av de mest etablerade, men samtidigt mest moderna, bankerna på den svenska marknaden. Trots sina 160 aktiva år i branschen så befinner sig Skandiabanken i ständig utveckling och ligger långt fram när det gäller digital kundkontakt. Skandia har en stor bredd när det kommer till finansiella tjänster oavsett om det gäller din privata ekonomi eller företagets ekonomi. Skandia erbjuder en mängd andra tjänster utöver de traditionella banktjänsterna och är verksamma inom allt från pensionsrådgivning till försäkring. Med andra ord är det en väldigt mångsidig aktör på marknaden.

  Populäritet

  Det faktum att Skandia har funnits i mer än 160 år är en stark indikation på bankens populäritet och höga position på marknaden. Banken är kundägd av de 1,2 miljoner aktiva kunderna i Skandia – en väldigt hög siffra som gör banken till en av de största och mest populära i Sverige. Skandia är dessutom väldigt generösa med utdelningen till sina kunder. Häromåret fördelades bl.a. 1,3 miljarder kronor av överskottet bland Skandias kunder, vilket onekligen tyder på att Skandia verkligen månar om sina kunder.

  Godkända ansökningar

  Det råder inga tvivel om att Skandia är en premiumbank på marknaden. Detta innebär inte bara att du som kund hos dem får väldigt förmånliga villkor, utan att det även ställs vissa krav på dig för att få din ansökan godkänd hos dem.

  För privatlån så är de grundläggande kraven för att få en beviljad ansökan att du har en fast årslön om minst 150 000 kronor och saknar betalningsanmärkningar. Uppfyller du villkoren finns det goda möjligheter att få ett privatlån hos Skandia. Värt att notera är att du som minst kan låna 20 000 kronor och som mest 300 000 kronor, dock högst 30 % av din årslön. Utöver detta tillkommer sedan givetvis den effektiva räntan som i dagsläget är ungefär 6,75 %.

  Vidare så är det väldigt fördelaktigt att ha sitt bolån hos Skandia i och med att de har några av marknadens mest förmånliga bolåneräntor. Du ansöker snabbt och smidigt om lånelöfte via Skandias hemsida. Detta lånelöfte är individuellt för dig och indikerar vilket maxbelopp du kan låna. När du fått lånelöftet så gäller sedan detta i 6 månader framöver. Villkoren för att få ett lånelöfte är dock relativt strikta och det är inte alltid helt lätt att bli beviljad ett lån via Skandia. Var inställd på att kraven är tuffare hos Skandia i och med att det är just en av Sveriges största banker, jämfört med några av de mindre kreditbolagen som vi samarbetar med. I nuläget är det en relativt låg andel av Sverigekredits användare som söker lån hos Skandia. Av de som söker bolån är det dessutom få som får sin ansökan beviljad, vilket kan vara bra att ha i åtanke innan du tar kontakt med just Skandia.

  Trygghet och service

  Många kunder väljer förmodligen Skandia av den anledningen att det är en bank som ligger i framkant när det kommer till de tekniska delarna. Sedan en tid tillbaka har Skandia nämligen gjort stor del av sin kundkontakt digital och erbjuder alla möten och all rådgivning över telefon och internet. Detta sköts smidigt genom deras kundservice samt deras bankportal på nätet. Skandiabanken har inga egna kontor utan all kontakt sköts med fördel via de digitala kanalerna. Innebörden av denna tekniska utveckling är att du slipper uppsöka ett kontor för att sköta kontakten med banken. Istället kan du alltså ta hand om alla dina ärenden där du själv vill, oavsett om det är hemma, på jobbet eller någon helt annanstans. Det finns dock möjlighet att boka ett fysiskt möte tillsammans med en rådgivare i någon av Skandias lokaler. Totalt finns det över 50 kontor som du kan besöka och med allra största sannolikhet ligger något eller några av dessa nära dig.

  Skandia kombinerar denna framåtskridande tekniska utveckling med lång erfarenhet i branschen, vilket ger dig en enorm trygghet som kund. Förutom att vara verksamma som bank har Skandia även en långtgående historia inom försäkringsbranschen. Till sist har de även en verksamhetsgren inom pensionsrådgivning. Med andra ord kan du alltid känna att du är i trygga händer när du har kontakt med Skandia, oavsett om det gäller din vardagsekonomi, lån, försäkring eller pension.

  Sammanfattning

  Skandia är en av Sveriges största banker och erbjuder dig som kund en mängd olika tjänster. Deras bolån är otroligt förmånligt om du som kund uppfyller kraven som ställs för att bli beviljad ett lån hos dem. Den effektiva räntan ligger just nu på 1,16 %, vilket är en av marknadens lägsta, och således bästa nivåer. Kraven från banken är dock relativt högt ställda vilket gör att det kan bli tufft att bli beviljad bolån hos dem. Blir du beviljad ett lånelöfte hos dem är detta sedan giltigt i 6 månader framöver. Ha dock i åtanke att Skandiabanken kan bli svårare att bli godkänd hos i jämförelse med några av de mindre kreditbolagen på marknaden.

  Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

  *” anger obligatoriska fält

  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden