SevenDay Bank

Hur mycket vill du låna?

Du som kund kan välja mellan en bred portfölj av produkter från SevenDay Bank. Banken är ett dotterbolag till Express Bank och erbjuder förutom lån även sparkonto, billån och andra typer av produkter. När man ska låna pengar gäller det att välja rätt låneprodukt. Därför ska vi titta närmare på vad som gäller när du ska ta ett privatlån från SevenDay Bank.

Det finns andra alternativ på marknaden som vi rekommenderar. Se vår topplista nedan.

Lån anpassade för dig
Lån anpassade för dig

Vi kommer att dyka ner i vilka för- och nackdelar banken ger dig som kund, vad ett privatlån egentligen innebär och lite annan nyttig information för dig som överväger att ta ett lån.

  • Lån på 10 000 till 500 000 kronor
  • Effektiv ränta på 3,98 % – 14,60 %
  • Flera olika lån

För- och nackdelar med SevenDay Bank

Fördelar

  • Låna utan säkerhet
  • Ansök online
  • Skriv under med BankID
  • Snabb utbetalning inom 1–4 dagar

Nackdelar

  • Räntan fastställs först efter att din ansökan är behandlad
  • Inte möjligt att betala av lånet snabbare än 1 år
  • Ganska hårda krav på låntagaren

Vad är ett privatlån?

Rent generellt finns det många typer av lån på marknaden i Sverige, till exempel stora lån som billån, privatlån och bostadslån, men även mindre lån som snabblån eller smslån. Välj den typ av lån som passar din situation bäst.

Just SevenDay Bank erbjuder också olika typer av lån, och det är viktigt att du sätter dig in flera saker när du ska låna pengar. Detta handlar dels om hur stort lån du behöver, dels hur snabbt eller långsamt du vill kunna betala tillbaka det.

En del lån ger inte dig som låntagare möjlighet att använda pengarna till vad som helst. Det är till exempel fallet med ett billån, då är nämligen själva bilen säkerhet för lånet. Det betyder ofta att du inte behöver ha någon annan säkerhet när du ska ta ett billån. Men du kan helt enkelt bara använda billånet för att köpa en bil.

Om du vill ha större valfrihet kan du i stället titta närmare på privatlån. Ett privatlån ger dig som låntagare frihet att göra vad du vill med pengarna. Det betyder att du inte behöver uppge vad pengarna ska användas till när du gör din låneansökan. Sevenday.se erbjuder privatlån från 10 000 – 500 000 kronor. Återbetalningstiden ligger på 1 – 12 år. Genom att välja en längre avbetalningstid kan man sänka månadskostnaden vilket kan vara en fördel för många låntagare.

Bra support för dig som kund

SevenDay Bank har en välfungerande kundsupport. Du som kund kan kontakta banken via mejl eller telefon. Du får dessutom en digital tjänst i form av en internetbank där du enkelt kan få en översikt över din ekonomiska situation.

Tänk på detta innan du lånar

Om du överväger att ta ett lån är det en bra idé att tänka på två saker. Först och främst behöver du veta hur stort lån du ska ansöka om. Det kan du ta reda på genom att göra en budget över de utgifter som du vill att lånet ska täcka. Räkna med lite marginal så det finns utrymme för oförutsedda utgifter som kan uppstå.

När du väl har koll på lånets storlek behöver du göra en budget över din privatekonomi. Budgeten hjälper dig att få en tydlig bild över din ekonomiska situation och om det finns utrymme för dig att ta ett lån. Ett lån kan vara en snabb lösning som kan gagna dig ekonomiskt, men det är viktigt att alltid har en buffert i din privatekonomi. Tänk därför alltid på att ha ett sparande som en del av din budget. Det är inte bara en fördel för din hushållskassa, det är även en viktig del av ditt pensionssparande.

Utforska Sveriges lånelandskap med oss, din pålitliga jämförelsetjänst. Med 20,000 användare varje månad och över 30 års samlad erfarenhet, hjälper vi dig hitta de bästa lånen och ger insikter om budgetering och investeringar. Starta din väg mot smartare ekonomiska beslut.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden