Nordnet

Hur mycket vill du låna?

Nordnet är en svensk bank som startades i Stockholm 1996. Bankens fokusområde har redan från start varit aktiemarknaden. Grundarna hade en önskan om att göra handel med aktier tillgängligt för alla bankkunder till ett förmånligt pris. Idag finns Nordnet på flera marknader såsom Sverige, Norge, Danmark och Finland. Nordnet erbjuder inte bara handel med aktier till bra priser, utan även privatlån och det kan du läsa mer om här.

Det finns andra alternativ på marknaden som vi rekommenderar. Se vår topplista nedan.

Lån anpassade för dig
Lån anpassade för dig
 • Ränta på 3,04 % – 10,48 %
 • Låna mellan 20 000 – 500 000 kr.
 • Återbetalningstid 2 – 15 år
 • Digital plattform

För- och nackdelar med Nordnet

Läs mer om för- och nackdelar med Nordnet.se och bli klokare på om detta är rätt alternativ just för dig och din privatekonomi. Genom att jämföra de alternativ som finns på marknaden kan du få en klar bild över vilken typ av lån som passar dig bäst.

Fördelar

 • Möjlighet att låna ett större belopp på upp till 500 000 kr.
 • Lång avbetalningstid.
 • Möjlighet till 3 avbetalningsfria månader per år.
 • Digital plattform som ger dig som låntagare en tydlig översikt över din ekonomi.

Nackdelar

 • Den kortaste avbetalningstiden är på 2 år.
 • Uppläggningsavgift på 249 kr.
 • Åldersgräns på 25 år för att ansöka om lån.

I korta drag kan man säga att Nordnet vänder sig till dig som vill ta ett lite större lån på upp till 500 000 kr med en lägre månadskostnad. Eftersom Nordnet erbjuder lång avbetalningstid på upp till 15 år kan du kan du säkra dig en lägre månadskostnad. Beroende på hur din ekonomiska situation ser ut kan en lägre månadskostnad vara en fördel för dig. Men om du hellre vill betala av ditt lån snabbt finns det alternativ som passar bättre för dig. Letar du efter ett mindre lån ska du i stället läsa mer om så kallade sms-lån.

Varför ska man välja privatlån från Nordnet?

Med ett privatlån från Nordnet får du möjlighet att använda lånet till vad som helst. Det betyder att du som låntagare inte behöver bekymra dig om vad lånet ska användas till, det är helt enkelt upp till dig att bestämma – vilket inte är fallet med alla typer av lån.

Om du överväger att låna pengar är det viktigt att du sätter dig in i de lånevillkor som gäller. En del lån ställer särskilda krav på dig som låntagare. Det handlar bland annat om att lånet ska användas för ett specifikt ändamål eller att det ska finnas en säkerhet. Främst handlar det om bostadslån eller billån. Med den typen av lån fungerar bilen eller bostaden som säkerhet för lånet. Det vill säga att banken kan ta din bil eller din bostad i pant om du skulle få problem med att betala tillbaka lånet. Privatlån å andra sidan fungerar inte på det sättet.

Varför är det en fördel att välja privatlån?

Det finns som sagt en hel del olika lån på marknaden och nu ska vi titta närmare på vilka fördelar du får med ett privatlån. Livet är oförutsägbart och den ekonomiska situationen såväl som livet som helhet kan snabbt förändras. Därför är det ofta en fördel med lån som ger dig som låntagare frihet.

Det är helt enkelt inte alltid en självklarhet att man vet vad ett lån ska användas till. Om du exempelvis ska bygga en uteplats kan du behöva använda lånet till material, färg och möbler. Men det kan även uppstå oväntade utgifter såsom att du behöver köpa lampor till uteplatsen för att göra den mysigare. Vid ett sådant tillfälle är det en fördel med ett privatlån eftersom du inte på förhand behöver bestämma dig för vad lånet ska användas till.

Utforska Sveriges lånelandskap med oss, din pålitliga jämförelsetjänst. Med 20,000 användare varje månad och över 30 års samlad erfarenhet, hjälper vi dig hitta de bästa lånen och ger insikter om budgetering och investeringar. Starta din väg mot smartare ekonomiska beslut.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden