Lånekoll

Snabbval:
Läser in...
  Fördelar:
  • Upp mot 30 låneerbjudanden
  • Stort utbud av lån och bolån
  • 2,90 % som lägst nominell ränta
  • Godkännande tar max 24 h
  Nackdelar:
  • Kreditupplysning via UC
  • Medsökande krävs vid lån av stora belopp

  Om långivaren

  Lånekoll är en svensk låneförmedlare som erbjuder en rad tjänster för att hjälpa dig som kund att få koll på dina lån. De erbjuder privatlån, bolån, samling av lån och hjälp kring att låna pengar. Deras tjänster inkluderar att förhandla och jämföra villkor för att hitta det bästa erbjudandet för varje kund. Lånekoll arbetar med en mängd samarbetspartners för att kunna erbjuda dessa tjänster.

  Ränta och övriga kostnader

  Lånekoll erbjuder konkurrenskraftiga räntor, som varierar beroende på lånets storlek och återbetalningstid. De är öppna med sina avgifter och tillämpar inga dolda kostnader.

  De erbjuder sina tjänster genom samarbeten med 30 olika partners och erbjuder individuella räntor som varierar mellan 3,95% och 26%, med återbetalningstider på mellan 1 och 20 år.

  Exempel: 15-årigt annuitetslån på 300 000 kr med 7% rörlig ränta och 7,23% effektiv resulterar i 180 betalningar om 2696 kr, totalt 485 367 kr.

  Webbplats och ansökan

  Lånekolls webbplats är modern, användarvänlig och lätt att navigera. Information om deras låneprodukter är klart presenterad och lätt att förstå. De har även en FAQ där de svarar på de vanligast förekommande frågorna. Att ansöka om ett privatlån från Lånekoll är en enkel och smidig process. Det första steget är att använda reglaget på deras webbplats för att få en uppskattning över lånekostnaden. Du uppmanas sedan att ange dina personuppgifter, inkomst och andra relevanta uppgifter, innan du signerar med ditt BankID.

  När dem har tagit emot din ansökan genomförs en kreditupplysning via UC. Efter det startar de processen med att kontakta sina partners för att hitta ett lån som överensstämmer med dina villkor och preferenser. De utnyttjar konkurrensen mellan bankerna för att erbjuda dig de bästa villkoren.

  Inom 24 timmar får du de bud som Lånekoll har mottagit från sina partners. Du har då möjlighet att i lugn och ro gå igenom erbjudandena för att hitta det som passar dig bäst. Om du hittar ett erbjudande som du är nöjd med, kan du godkänna det för att formalisera din ansökan. Dina pengar kommer sedan att sättas in på ditt konto inom 1-5 arbetsdagar, beroende på vilken bank du väljer att låna från.

  En stor fördel med Lånekoll är att du kan avstå från alla förslag du får utan någon kostnad, vilket ger dig full frihet att välja det bästa alternativet för dig.

  Trygghet och support

  Lånekolls huvudkontor ligger i Stockholm och de erbjuder flera olika kanaler för att nå deras kundtjänst. Du kan ringa dem, skicka e-post samt använda chatten som finns tillgänglig längst ner till höger på hemsidan. Du kan även fylla i ett kontaktformulär under fliken ”Kundtjänst”.

  De är tillgängliga på vardagar från 08.30 till 17.30, med undantag för fredagar då de stänger vid 16.30. Kundtjänsten har stängt på helger. Med dessa omfattande supportalternativ visar dem att de prioriterar kundservice högt, vilket bidrar till deras övergripande trygghet och pålitlighet.
  Kundrecensioner på Trustpilot visar även det på en god kundnöjdhet, vilket stärker företagets rykte.

  Villkor

  För att ansöka om ett lån hos Lånekoll, behöver du uppfylla ett antal villkor. Du måste vara minst 18 år gammal och ha en årsinkomst på minst 110 000 kr. Dessutom kräver Lånekoll att du är svensk medborgare och är folkbokförd i Sverige.

  Om du har betalningsanmärkningar, kan det fortfarande vara möjligt att låna från Lånekoll, men det finns ytterligare krav att uppfylla. Du måste vara mellan 20 och 60 år gammal, ha en fast anställning och en månadsinkomst på över 15 000 kr. Dessutom får du inte ha fått några nya betalningsanmärkningar under det senaste halvåret.

  Angående skulder hos Kronofogden, är det inte helt klart och du bör kontakta Lånekoll direkt för mer information.

  Lånekoll genomför en kreditupplysning via UC som en del av deras ansökningsprocess. Så innan du ansöker, bör du vara medveten om att detta.

  Sammanfattning och betyg

  • Om långivaren: Etablerad och betrodd aktör med stort utbud av produkter. (4/5)
  • Ränta och övriga kostnader: Konkurrenskraftiga räntor och inga dolda avgifter. (4/5)
  • Webbplats och ansökan: Användarvänlig webbplats och enkel ansökningsprocess. (5/5)
  • Trygghet och support: Goda kundrecensioner och tillgänglig kundsupport. (4/5)
  • Villkor: Tydliga och rättvisa villkor för lån. (4/5)

  Lånekoll kombinerar konkurrenskraftiga villkor med en användarvänlig plattform och pålitlig kundsupport. Poäng 21/25.

  En man som håller ett papper med 5 stjärnor, passande för Lånekolls betyg.

  Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

  *” anger obligatoriska fält

  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden