Klarna

Hur mycket vill du låna?

Klarna är ett kreditinstitut som erbjuder många typer av krediter till privatpersoner i Sverige. Du som behöver får möjlighet att ta en kredit när du ska köpa en produkt på internet eller i en fysisk butik. Att använda en kredit kan ge dig som köpare en hel del fördelar, men mer om det lite längre ner.

Det finns andra alternativ på marknaden som vi rekommenderar. Se vår topplista nedan.

Lån anpassade för dig
Lån anpassade för dig
  • Olika betalningslösningar
  • Ränta på 19,9 %
  • Betala med faktura
  • Välj mellan att betala var 14:e dag eller varje månad

Du som låntagare erbjuds flera olika betalningslösningar med Klarna och vi ska titta närmare på hur de olika alternativen skiljer sig åt. Det är alltid bra att läsa på lite omkring vad som gäller med olika krediter och lån, det gör nämligen att du säkrar dig just den lösning som är mest fördelaktig för dig och din hushållskassa.

Spara pengar med Klarna

Om du inte letar efter en kredit utan i stället ett lån, i samma storleksklass, så kan du bekanta dig med mindre typer av lån, förslagsvis sms-lån. Men nog om det och över till Klarna igen. Om man ska köpa en produkt är det vanlig att man går och sneglar lite på produkten ett tag i hopp om att produkten plötsligt ska reas ut i butiken. Konstigt nog händer det ofta, men då uppstår kanske ett nytt problem, nämligen att det saknas pengar på kontot.

I värsta fall måste du vänta till det finns pengar på kontot innan du kan köpa produkten, något som ofta innebär att du först kan göra köpet den nästföljande månaden. Väl på plats i butiken månaden efter – med pengar på kontot – upptäcker du att kampanjen på produkten har upphört och att produkten nu säljs till fullt pris. Detta är något som hade kunnat undvikas med en kredit. Då hade du nämligen kunnat köpa produkten när den var prissänkt och sedan betalat för den när du väl fått in pengar på kontot.

Om du ska köpa en mindre sak handlar det sannolikt inte om ett stort belopp. Men om du är på utkik efter en dator, tv eller något annat som kan kosta en slant så kan du sannolikt förlora en del pengar på att vänta. Därför är det en bra idé att titta närmare på det här med krediter, och det ska vi göra nu.

Välj mellan olika krediter

Genom Klarna kan man få tre olika typer av krediter, och du kan dessutom använda din kredit på olika sätt beroende på hur du väljer. Vi ska gå igenom de olika betalsätten. Det är nyttig information för dig som kund eftersom det ger dig möjlighet att läsa mer om vilket betalningssätt som passar dig och din plånbok bäst. Här nedan kan du se en lista med de tre olika krediter som Klarna.se erbjuder:

  • Betala direkt
  • Betala senare med faktura
  • Dela upp din betalning med konto

Betala direkt

Betalningssättet ”Betala direkt” fungerar precis som det låter. Klarna ger dig möjlighet att betala för ditt köp direkt med betalkort, banköverföring eller annan betaltjänst.

Betala senare med faktura

Om du köper en vara på internet kan du genom Klarna välja att betala för den med faktura. När du väljer betalningssättet faktura får du tre alternativ. Du kan välja att betala med faktura inom 14 dagar från köptillfället. Om du vill betala nästföljande månad kan du välja månadsfaktura. Slutligen erbjuder Klarna även en faktura som du betalar inom ett valfritt antal dagar. Du som kund får alltså stor valfrihet med Klarna, något som kan komma dig och din ekonomi till godo.

Dela upp din betalning

Med Klarna finns det möjlighet att dela upp kostnaden för ett köp. Du som köpare får en kontokredit genom Klarna. Kontokrediten täcker kostnaden för ditt köp och den fungerar som ett kreditkort, även om du inte har ett fysiskt kort anslutet till kontot. När du väl har fått din kontokredit och köpt din vara ska du självfallet börja betala av krediten som du har använt. Klarna ger dig två möjligheter när det kommer till betalning:

  • Delbetala en mindre summa varje månad. Du väljer ett fast belopp som passar din ekonomi och betalar in varje månad.
  • Betala lite när du vill. Du får ett minimumbelopp som du betalar när du kan och vill. Betalningsmetoden kan jämföras med ett kreditkort.

Varför handla på kredit?

Som tidigare nämnt kan det finnas en ekonomisk fördel för dig och din hushållskassa med att handla på kredit, särskilt om en viss vara är på rea. Men det kan även finnas andra orsaker till varför krediter kan vara ett bra val. Tid kan exempelvis vara en faktor.

Låt oss säga att det är vår och att tanken på en uteplats plötsligt slår dig. Nu har du två val: Antingen kan du börja spara 5000 kr i månaden och se fram emot en uteplats flera månader senare när den svenska sommaren sannolikt redan är över, eller så kan du ta en kredit och fixa din uteplats på nolltid.

Självfallet ska man aldrig ta en kredit som man inte har råd med. Därför är det viktigt att du gör en budget över din ekonomiska situation så du kan vara säker på att du har råd att betala tillbaka din kredit. Och med din budget i handen kan du shoppa på ett säkert sätt utan att behöva oroa dig.

Utforska Sveriges lånelandskap med oss, din pålitliga jämförelsetjänst. Med 20,000 användare varje månad och över 30 års samlad erfarenhet, hjälper vi dig hitta de bästa lånen och ger insikter om budgetering och investeringar. Starta din väg mot smartare ekonomiska beslut.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden