Brocc

Snabbval:
Läser in...
  Fördelar:
  • Hos Brocc kan man låna en hög summa pengar, ända upp till 350 000 kr utan att behöva uppge en säkerhet eller borgen för det lånade beloppet.
  • För att ansöka om ett lån hos Brocc får man ej vara över 70 år gammal innan lånet löpt ut och återbetalats.
  • Att ansöka om ett lån hos Brocc är mycket enkelt och man identifierar sig digitalt via sitt BankID. Ett slutgiltigt svar kommer så snart en kreditupplysning har tagits.
  • Brocc använder sig utav en fast utlåningsränta vilket innebär att oavsett hur lång löptid man har på sitt lån så kommer räntan ej att ändras. På så sätt vet man redan i när man tar lånet exakt hur hög den totala kostnaden för lånet kommer att bli.
  Nackdelar:
  • Det minsta belopp man kan låna hos Brocc är 10 000 kr så önskar man låna ett mindre belopp får man leta efter en annan långivare.
  • Brocc utför sin kreditupplysningskontroll via UC, vilket många låntagare försöker undvika. Med denna låntagare blir man därmed registrerad i UC:s register och riskerar sin kreditvärdighet.
  • Då Broccs medarbetare endast arbetar på vardagar kan man tyvärr inte få ett besked på sin låneansökan på helgdagar.
  • Broccs effektiva ränta varierar stort. Från 4,30% till 18,99% så det är svårt för potentiella låntagare att få ett hum om hur stor deras totala räntekostnad skulle bli innan de ansöker vilket kan avskräcka många sökare. Om man har en god ekonomi och bra återbetalningsförmåga kan man räkna med att få en lägre räntesats.

  Lär känna Brocc

  Brocc är alltså på flera sätt en annorlunda långivare. Deras målsättning är att, med hjälp av ny teknik, ta bort mellanhänder inom finansbranschen. På så sätt säger man sig vilja pressa ned kostnaderna och ge låntagare och långivare ett sätt att enkelt mötas online.

  Ansök om lån via hemsidan

  Låneansökan görs på Broccs hemsida. Önskat lånebelopp och återbetalningstid anges, och detta ligger till grund för att göra en uträkning av månadskostnaden. Efter att personuppgifter har fyllts i är det bara skicka in ansökan. Brocc kommer nu att göra en kreditprövning. I denna bedöms återbetalningsförmågan. Efter att krediten har beviljats kan denna godkännas med BankID.

  Upplägget är positivt på många sätt:

  • Den fasta räntan är låg.
  • Det finns inga dolda avgifter.
  • Låneskydd erbjuds.

  Vem kan få lån på Brocc?

  Först och främst måste alltså kreditprövningen bli godkänd, men Brocc ställer även ett antal andra krav. Lån beviljas enbart till personer som är minst 20 år gamla samt folkbokförda i Sverige sedan minst tre år tillbaka. Därtill behövs ha en fast inkomst och det får inte heller finnas några betalningsanmärkningar hos lånsökaren.

  Lånebelopp och ränta

  Brocc har en så kallad fast ränta. Detta betyder att låntagaren har en fastställd ränta under hela låneperioden. Det är möjligt kan låna upp till hela 100 000 kronor. På hemsidan finnas en kalkyl som gör det enkelt att jämföra de olika låneformerna med varandra.

  Brocc är ett smart alternativ

  Vad blir då slutbetyget för Brocc? Det slår klart att det här är en finansiell aktör som vet vad dagens kunder efterfrågar. Det är enkelt att ansöka om lån och lånet beviljas dessutom snabbt.

  Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

  *” anger obligatoriska fält

  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden