Bluestep

Hur mycket vill du låna?

Bluestep brukade erbjuda privatlån, men sedan 12 februari 2020 gör de tyvärr inte längre det. Du som söker efter ett privatlån får därför istället söka dig till någon av aktörerna i listan nedan.

Lån anpassade för dig
Lån anpassade för dig

Bluesteps bolån

Bluestep erbjuder alltså inte längre privatlån, men däremot bolån. Några av fördelarna med att vända sig till de när det gäller bolån är att de erbjuder dessa till dig oavsett vilken anställningsform du har. I många fall finns deras lån dessutom tillgängliga för dig som har betalningsanmärkningar, åtminstone så länge du numera har din ekonomi under ordning. De anser nämligen att din förmåga att betala tillbaka lånet i dagsläget väger tyngre än hur din ekonomiska situation sett ut i det förflutna.

Bluestep

Lånesummor och ränta hos Bluestep

Hos Bluestep kan du som minst låna 300 000 kr när det kommer till deras bolån, och som mest 15 miljoner. Du behöver också lämna en kontantinsats om du tar ett bolån från de. Summan av denna behöver motsvara minst 15% av bostadens sammanlagda värde.

När det gäller räntan hos Bluestep använder de sig av individuell ränta. Den varierar alltså från fall till fall, och kan också variera när du väl skickar in din ansökan. Hur låg eller hög räntan blir avgörs bland annat av faktorer som ifall du har några betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden eller inte. Den absolut lägsta räntan de kan erbjuda dig ligger på 2,95%, men för att kunna få ett lån med denna ränta krävs det just att du inte har betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden.

Så går ansökan till

Det första steget i att ta ett bolån hos Bluestep handlar förstås om att du ska hitta en bostad som du känner dig lockad av att köpa och kan tänka dig att göra till ditt nya hem. När du väl har gjort det är det dags att höra av dig till de och skicka in en ansökan. I denna behöver du inkludera vilken bostad och prisklass du tänkt dig samt hur mycket du kan lämna i handpenning.

Nästa steg i processen är att någon från Bluestep kommer att ringa upp dig. Denna person kommer då att gå igenom din ansökan tillsammans med dig och, om så krävs, be om kompletterande uppgifter.

Bedömer de därefter att allt med din ansökan ser bra ut? Du får i så fall ett ok från de om att delta i budgivningen gällande bostaden. Går du vinnande ur denna gör de sedan en sista granskning av den information du lämnat i din ansökan. Anser de ännu en gång att allt ser ok ut får du dina pengar kort därefter och kan betala för din bostad.

Detta behöver du uppfylla för att kunna få ett bolån från Bluestep

Som alltid när det gäller lån finns det en mängd olika kriterier som behöver uppfyllas. Detsamma gäller om du ska ta ett lån från Bluestep. Detta handlar närmare bestämt om följande:

  • Ålder: Du behöver vara minst 18 år.
  • Anställningsform: Hos Bluestep har du en möjlighet att få ett lån oavsett anställningsform. Du måste med andra ord inte vara fast anställd, något som brukar vara ett krav hos de flesta övriga långivare.
  • Betalningsanmärkningar: Även du med betalningsanmärkningar kan få ett lån hos Bluestep.
  • Skulder hos Kronofogden: Skulder hos Kronofogden behöver inte heller det vara ett hinder för att kunna få ett bolån från Bluestep.
  • Omläggning av befintliga lån: Om det gäller omläggning av dina befintliga lån behöver din bostad minst vara värd 300 000 kr. Du får inte heller ha en belåningsgrad som ligger på mer än 85%.

Bluesteps lånelöfte

Hos Bluestep kostar det dig inte några pengar att få ett lånelöfte. Det gäller i tre månader. Behöver du mer tid än så för att kunna hitta en passande bostad? Då går det att ansöka om förlängning av löftet.

Niklas har en gedigen bakgrund inom ekonomi. Tack vare sin erfarenhet inom såväl banksektorn som retailbranschen, startups och väletablerade företag så har han skaffat sig en bred kunskapsbas inom ekonomi och finans. Att ha arbetat med såväl privatpersoner som företag har gjort att han fått ett brett perspektiv på hur behovet av finansiella lösningar ser ut från olika kunders perspektiv. Vidare har Niklas ett gediget intresse för värdepappersmarknaden. Att ständigt hålla sig uppdaterad om de senaste nyheterna är en självklarhet för honom. Denna breda kunskapsbas har sedan legat till grund för det Sverigekredit.se är idag.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden