BigBank

Snabbval:
Läser in...
  Fördelar:
  • Etablerad och trygg bank
  • Signera med BankID
  Nackdelar:
  • Hög ränta
  • Ej öppet på helger
  • Något förvirrande hemsida

  Popularitet

  BigBank kör lite sporadisk reklam och vår upplevelse är att de börjat satsa lite hårdare på att få fler låntagare. Trots detta är det väldigt få användare på Sverigekredit som väljer att gå till BigBank för att ansöka om deras lån.

  Godkända ansökningar

  Som ovan nämnt så är det väldigt få som väljer att ansöka hos BigBank och tyvärr är det få av dem som också får lån. Om du är i behov av ett privatlån och är osäker på din kreditvärdighet, så rekommenderar vi att du i stället ansöker hos en låneförmedlare.

  Trygghet och Service

  BigBank är en Estnisk bank som funnits sedan 1992. Idag har långivaren kontor över hela norra Europa och Skandinavien, totalt 15 filialer med ca 500 anställda. BigBank har hjälpt hundratusentals privatpersoner med lån genom åren, så det är allt annat än en duvunge i branschen.

  Som de flesta andra banker och långivare av privatlån så får du personlig service på vardagar under kontorstid. Kundtjänsten och tillgängligheten är fullt tillräcklig men inte unik på något vis. En fördel med BigBank är att du kan signera ditt låneavtal med BankID (e-legitimation), vilket förkortar låneprocessen och utbetalningstiden en hel del.

  Villkor och Kvalitet

  BigBank är noga med att låna ut pengar till privatpersoner som har sund ekonomi och som inte är belastade med betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden. Du måste vara minst 20 år, men inte över 74 år, vara svensk medborgare och ha en fast inkomst om minst 114.000 kr per år. Detta är relativt hårda krav för ett privatlån.

  Kvaliteten på tjänsten och hemsidan är överlag bra. BigBank är däremot inte jätte duktiga på att uppdatera sin webbplats och därför kan vissa saker vara något förvirrande. För att förtydliga ett par fel så kan du låna 125.000 kr trots att du bara kan få låneexempel på max 100.000 kr. Exempelräntan är räknad på 16% men den lägsta räntan är för närvarande 18%.

  Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

  *” anger obligatoriska fält

  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden