Hur får du råd med sommarens måsten?

Snart är sommaren här, och det är vissa saker som man då kan vilja eller rent av behöver införskaffa. Till exempel är det alltid trevligt med en pool i trädgården, eller varför inte åka utomlands och bada i en hotellpool eller i havet? Dessa saker anses som nöjen, men sedan finns det saker som du måste ha, som till exempel en gräsklippare. Kanske har du nyligen flyttat till hus eller så börjar gräsklipparen bli dålig och du behöver en ny. Oavsett vilket så hjälper vi dig.

självgående gräsklippare

Sluta aldrig jämföra

Det viktigaste är att jämföra. Du kan aldrig jämföra för mycket. Det du borde starta med är att jämföra priset på det du vill köpa. Det kan skilja många hundralappar, eller i bästa fall tusenlappar, beroende på hur dyr produkten är. På en resa kan det skilja många tusen beroende på massvis med olika faktorer. Bland annat beroende på vilket datum du åker, vilket flygbolag du flyger med och vilket hotell du väljer att bo på. Ibland kan det vara så att det är flera tusenlappar billigare om du kan resa dagen efter du hade tänkt.

Hur stor pool behöver du egentligen? Vanligt är att man lyxar till det lite mer än nödvändigt, men en pool är en lyx i sig, oavsett storlek. Kan du spara pengar genom att göra en del av installationen själv? Känner du någon som bor i hus som du kanske kan fråga om den personen har en gammal gräsklippare som du kan få köpa till en billig peng? Annars finns det massvis med köp- och säljsidor du kan använda dig av. Ibland kan man ha sån tur att produkten inte ens är uppackad ur förpackningen, och du får då chansen att köpa en helt ny produkt till ett reducerat pris.

Få kapital till ditt köp

Oavsett om du jämför och får ned priset så kostar det pengar. Pengar som du kanske inte har just nu. Då kan ett snabblån vara ett perfekt alternativ. Även här är det viktigt att jämföra för att få ned kostnaden. Så sluta aldrig att jämföra! När du tar ett snabblån kan du låna till precis vad du vill, och du behöver inte redovisa för låneinstitutet vad du ska ha pengarna till. Dessutom går det ruskigt snabbt att få pengarna in på kontot. Det är inte helt ovanligt att du kan ansöka om lånet, få svar och även få pengarna på en och samma dag. Detta gör snabblån till ett bra alternativ när det kommer till lite mindre summor.

Viktigt att tänka på när du tar snabblån är dock att räntan kan skena iväg. Just därför är det viktigt att du i första hand försöker få ned priset på det du ska köpa, för att minimera lånet. Och det är även viktigt att du jämför lån för att se till så att villkoren och räntan ligger inom rimliga gränser. Tar du snabblån på en mindre summa är det sällan några problem. Dock ska du alltid tänka dig för ett steg extra om det rör sig om större summor. Om du planerar bra så finns det chans att du kan betala tillbaka hela lånet innan sommaren är slut. Ett kortare lån har en lägre kostnad, så satsa på att betala tillbaka så fort som möjligt.

Niklas har en gedigen bakgrund inom ekonomi. Tack vare sin erfarenhet inom såväl banksektorn som retailbranschen, startups och väletablerade företag så har han skaffat sig en bred kunskapsbas inom ekonomi och finans. Att ha arbetat med såväl privatpersoner som företag har gjort att han fått ett brett perspektiv på hur behovet av finansiella lösningar ser ut från olika kunders perspektiv. Vidare har Niklas ett gediget intresse för värdepappersmarknaden. Att ständigt hålla sig uppdaterad om de senaste nyheterna är en självklarhet för honom. Denna breda kunskapsbas har sedan legat till grund för det Sverigekredit.se är idag.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden