Direkto förvärvas av Svensk Fastighetsförmedling

Låneförmedlaren Direkto har förvärvats av Svensk Fastighetsförmedling, som i och affären blir ny majoritetsägare i bolaget. ”Svensk Fastighetsförmedling är en perfekt match för oss”, säger Nashmil Razavi, marknadschef på Direkto. Tanken är att Direkto ska bli en naturlig del av mäklarfirmans tjänsteutbud för att hjälpa fler göra smarta och enkla val kring privatlån.

Svensk Fastighetsförmedling förvärvar Direkto

Bildkälla: Svensk Fastighetsförmedling (Fotograf: Mattias Hamren)

En attraktiv kundplattform

Direkto har förmedlat privatlån sedan 2014 och samarbetar idag med ett tjugotal långivare som medverkar i jämförelsen. Med ärlighet och transparens som ledord vill Direkto hjälpa låntagare hitta rätt bland bankers räntor. Genom affären med Svensk Fastighetsförmedling får Direkto tillgång till en bred kundbas och kan nå ut till ännu fler personer med sin tjänst.

Enligt Nashmil Razavi innebär förvärvet att Direkto ”får värdefull tillgång till en attraktiv kundplattform och bättre möjlighet att nå ut med de fördelar som finns med låneförmedling”.

Förhoppningen är att det ska kunna hjälpa fler konsumenter göra bättre val kring privatlån. Samtidigt kompletterar Direktos tjänst Svensk Fastighetsförmedlings utbud för bolån och ger kunderna bättre tillgång till privatlån för renoveringar och annat som hör till bostadsköp.

Framtidsplaner för Direkto – Vad händer härnäst?

Det vi vet är alltså att Svensk Fastighetsförmedling har blivit ny majoritetsägare i Direkto AB, men vad innebär det för låneförmedlarens framtidsutsikter? Hur ser planerna ut framöver?

Enligt Direktos marknadschef är planen för de kommande två åren att Direkto ska integreras till att bli en naturlig del av mäklarfirmans tjänsteutbud, och i att kunna erbjuda kunderna ”de bästa lösningarna och tjänsterna för sådant som är naturliga delar av ett hållbart boendeliv”.

För att sammanfläta de båda tjänsterna har ett antal tvärfunktionella projekt innefattande IT, försäljning och marknadsföring dragits igång. ”Syftet är att få de synergieffekter som är hela målet med förvärvet”, berättar Nashmil Razavi. För att kunna genomföra dessa projekt finns även planer på att göra en hel del nyrekryteringar inom områden som IT och försäljning.

I det här skedet ser Nashmil Razavi inga risker med förvärvet. Hon spår snarare att affären med Svensk Fastighetsförmedling kommer ”utgöra en unik distributionskanal” som kommer ge Direkto en unik ställning på marknaden gentemot konkurrenter som Lendo och Advisa.

Läs vår recension av Direkto

Angelica kombinerar en akademisk bakgrund i företagsekonomi med en passion för privatekonomi och finans. Som tidigare frilansskribent har hon hjälpt flera företag med sin expertis och skrivfärdigheter, och hennes lösningsorienterade tillvägagångssätt gör henne till en ovärderlig tillgång för teamet på Sverigekredit.se.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden