Betygsättning

Hur mycket vill du låna?

När vi utvärderar och betygsätter ett kreditbolag så gör vi det i ett antal steg. Vissa kreditbolag kan vara väldigt bra på en del saker och kanske mindre bra på andra, därför har vi valt att utvärdera kreditbolagen i 5 olika kategorier.
I varje recension har du möjlighet att påverka vår betygsättning genom att skriva en kommentar om dina erfarenheter av kreditbolaget.
Läs mer om kategorierna nedan och hur vi sätter betyg.

Sverigekredits betygssättning

Popularitet

För oss på Sverigekredit så är popularitet det absolut viktigaste betyget. Här är det egentligen du och alla andra användare som tillsammans avgör vilka kreditbolag som ska få högst betyg. Popularitet avgörs av hur många av våra användare som valt att besöka och ansöka hos kreditbolaget. Om en stor andel av våra användare klickat sig vidare till ett speciellt kreditbolag för att ansöka, så ger det oss bevis på att kanske du och våra andra användare har förtroende för långivaren. Betyget baseras alltså på ren statistik och inte någon allmän bedömning.

Godkända ansökningar

I vissa fall händer det att ett kreditbolag visar sig vara väldigt populärt att besöka och ansöka hos, men att väldigt få ansökningar beviljas. Vi vill upplysa om detta för att du inte ska riskera att få en kreditupplysning på dig i onödan. Detta betyg baseras också helt och hållet på statistik, vilket gör att det är du som användare som bidrar till betyget. Ett lågt betyg innebär oftast att kreditbolaget inte godkänner många ansökningar, men det kan också i sällsynta fall innebära att många användare inte väljer att ansöka om lånet. Om vi misstänker detta så informerar vi om det i våra recensioner.

Prisnivå

Ränta och lånekostnad är i stort sett avgörande för vårt betyg av prisnivån. E.v avgifter räknas också med i betyget, t.ex uppläggningsavgift, aviavgift, förlängningsavgift med mera. Om kreditbolaget erbjuder ett räntefritt lån till alla nya låntagare så ger det en positiv effekt på betyget.

Trygghet och Service

När det kommer till trygghet och service så ser vi till en rad olika saker. Det viktigaste i denna kategori av betyg är storlek på kreditbolaget och dess likviditet, öppettider, kundtjänst, licens hos Finansinspektionen, medlemskap hos SKEF och vår allmänna erfarenhet av kreditbolaget. Vi kan göra helt korrekta bedömningar utifrån vår långa erfarenhet och genom den kontakt vi har med er användare. Vi får dagligen telefonsamtal och e-post med frågor, funderingar och ibland även klagomål. Allt detta tar vi med oss i vår betygsättning av trygghet och service.
I de fall då vi är osäkra på kreditbolaget och deras service, så kontaktar vi dem för att ta reda på detaljer kring deras tjänst samt för att testa deras kundtjänst.

Villkor och kvalitet

Villkor och kvalitet är en mycket viktig del i vår betygsättning. Här gör vi en bedömning av kreditbolagets villkor som du måste uppfylla som låntagare. Förmånliga villkor är goda villkor men de ska också räknas som sunda villkor för båda parter. Kreditbolagets kvalitet avgörs av en rad olika saker. Bl.a:

  • Användarvänligheten på hemsidan.
  • Tydlighet med information, priser och villkor.
  • Ansökans svarstid och utbetalningstid.
  • Lånetjänstens flexibilitet.
  • Metoder för legitimering.

Betyget

Varje punkt bedöms och får poäng mellan 1-20 där 1 är jättedåligt och 20 är perfekt. Om alla 5 punkter får högsta poäng så blir den slutgiltiga poängen således 100 (20 x 5). Varje stjärna i betyget är alltså värd 20 poäng och om man som kreditbolag får totalt 100 poäng så blir betyget alltså 5/5 stjärnor.

Kreditbolagens snittbetyg

Vi är otroligt glada att kunna uppvisa väldigt höga snittbetyg för i stort sett alla kreditbolag vi samarbetar med. Tack vare att vi valt att samarbeta med några av de bästa långivarna på marknaden har vi sett till att kunna erbjuda våra kunder otroligt förmånliga erbjudanden. Detta speglar av sig i kundernas omdömen om varje kreditbolag.


Om du har frågor eller synpunkter kring vår betygsättning så är du varmt välkommen att kontakta oss på:
E-post: info@sverigekredit.se
Telefon: 08 – 899 056


Läs om våra senaste långivare här

Utforska Sveriges lånelandskap med oss, din pålitliga jämförelsetjänst. Med 20,000 användare varje månad och över 30 års samlad erfarenhet, hjälper vi dig hitta de bästa lånen och ger insikter om budgetering och investeringar. Starta din väg mot smartare ekonomiska beslut.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden