Nya långivare

Hur mycket vill du låna?

På den här sidan hittar du nya långivare som erbjuder smslån och privatlån. De långivare vi visar är de nyaste i Sverige men de kan ibland vara ett par månader gamla.

Om du vill ha ett större urval att välja mellan så kan du jämföra bästa sms lån eller gå till vår sida med långivare och låneförmedlare där du kan jämföra privatlån.

Jämför Smslån direkt

Nya smslån och långivare – ett tecken på sund konkurrens

Marknaden för smslån fungerar som vilken annan marknad som helst. Ju större konkurrensen blir, desto mer måste företagen anstränga sig för att göra kunderna nöjda. Få marknader är idag så präglade av konkurrens som lånemarknaden och det är enbart positivt för dig som potentiell låntagare.

Med en stor konkurrens erbjuds du större möjligheter att hitta kreditbolag och finansbolag som kan erbjuda dig lån. Dessutom gör konkurrensen att varje ny låneprodukt som lanseras blir lite bättre och lite mer förmånlig för dig som kund.

Det är det senast lanserade erbjudandet som sätter standarden och nästa nya smslån att lanseras måste vara ännu mer förmånligt. Konkurrensen bland alla nya smslån har till och med gjort att det är ett antal långivare som erbjuder räntefria smslån som dessutom i många fall löper helt utan avgifter.

Nya långivare

Nya långivare med bra villkor

Många gånger kommer det nya smslån som presenteras på den här sidan från nystartade finansbolag eller kreditbolag, men även från långivare som är stora i andra länder och som expanderat till Sverige. Du ska givetvis ha en sund skepsis mot nya aktörer på finansmarknaden, men det finns inget som säger att en ny aktör till exempel skulle vara ett otryggare alternativ än en som har varit verksam länge.

Tänk på! Det viktigaste när du t.ex tittar på nya smslån är att den långivare du funderar på att ansöka om lån hos har tillstånd från Finansinspektionen att bedriva utlåning. Det är även bra om långivaren är ansluten till SKEF, som granskar dessa verksamheter. Alla nya långivare på Sverigekredit innehar licens från Finansinspektionen. Våra listade långivare följer således regleringen i konsumentkreditlagen med avseende på god kreditgivningssed samt Konsumentverkets preciseringar av detta begrepp.

Fördelar med nya smslån

Konkurrensen är stenhård mellan långivarna i Sverige och för att locka dig som konsument så krävs det ofta något unikt och nytt. I vissa fall erbjuds räntefria smslån men det förekommer även att långivaren valt att hålla väldigt låga ordinarie priser för lånet. Det är just därför som vår tjänst på Sverigekredit blir så viktig, så att du kan jämföra och se vilken långivare som erbjuder bäst villkor.

Oavsett om du ska ansöka om ett nytt smslån och vill låna pengar direkt eller önskar ett större privatlån, så vill naturligtvis alla nya långivare vara så hjälpsamma de kan för att du som kund ska bli nöjd. Därför kan det många gånger vara lättare att få sina ansökningar godkänd hos nya långivare.

Vad ska du titta på hos en ny långivare?

Precis som vid etablerade långivare är det flera saker man bör ha ett öga på när man letar lån bland de nyare och mer okända långivare. Eftersom de inte har funnits på marknaden lika länge kan det vara svårare att hitta den nödvändiga informationen man behöver för att ta ett informerat beslut. Här listar vi några av de viktigaste sakerna du bör tänka på innan du tar ett lån hos en ny långivare.

Storlek

Storleken på lån kan variera något enormt. Från de minsta smslånen på 500 kr upp till enorma bolån på flera miljoner kronor. Storleken på lånet kommer alltid vara en fråga, oavsett vilken typ av lån du är ute efter. Storleken på lånet påverkar hur mycket du behöver betala varje månad i ränta och amorteringar. 5% ränta på ett 1000 kr lån är såklart billigare än 5% ränta på ett 10 000 kr lån.

Olika långivare väljer själva sin minimala och maximala summa de vill låna ut. Hittar du, eller får du, inte den summa du är ute efter hos de äldre etablerade låneinstituten kan det vara

Längd

Lånets längd bestämmer under hur lång lånet ska betalas tillbaka, men det påverkar även hur dyrt lånet blir i slutändan. Korta lån innebär att du snabbt måste betala tillbaka det du har lånar, men långa lån innebär att du behöver betala ränta under en längre tid.

Vilket i sin tur innebär att lånet blir i helhet dyrare. Det är därför många väljer att försöka betala av sina långa lån, som t.ex. bolån, så snabbt som möjligt.

Lånets längd påverkas av stor del av vilken typ av lån det är. Smslån och snabblån brukar ligga på några få månader upp till ett år. Längden på privatlån är däremot väldigt flexibla och kan vara från ett enda år upp till hela 15. Slutligen bolån bestämmer du en amorteringsplan, men du kan ofta välja att amortera av lånet snabbare eller långsammare.Det är därför svårt att säga hur långt ett bolån bör vara.

Men man kan med säkerhet anta att det tar många år innan det är helt avbetalat. När det kommer till nya långivare bör du leta efter en som har en god blandning av löptider och storlekar så att du inte blir bunden till att endast kunna ta ett fåtal typer av lån.

Ränta

För många är ränta nog den viktigaste frågan när det kommer till lån och långivare. Med god anledning. Generellt sett är räntan den största kostnaden du kommer att få betala när du tar ett lån.

Det är alltså här som konkurrensen mellan nya långivare är som störst. Långivare vill ständigt proklamera att just de har de lägsta räntorna.

Det finns även de som marknadsför sina lån genom att erbjuda sina kunder räntefria lån. Långivare har insett att kunder som tar ett lån hos en långivare har större sannolikhet att låna där igen i framtiden. Detta är såklart även positivt för låntagarna då de får nu billigare lån.

Tänk på! När du läser om räntor kommer du stöta på begreppen effektiv ränta och nominell ränta. Långivare är lagligt skyldiga att visa sina konsumenter dessa siffror. Den nominella räntan är den ränta som långivaren tar ut för lånet. Den effektiva räntan är den du verkligen betalar, inklusive alla avgifter.

Tänk även på att den effektiva räntan räknas ut per år. Detta kan få den att se större ut än vad den verkligen är.

Säkerhet

Vi alla vet hur viktigt det är med våra pengars säkerhet, särskilt online. När vi tar ett lån online vill vi vara säkra på att pengarna vi lånar är från ett legitimt företag. När det kommer till äldre företag är detta lättare att konfirmera.

Äldre långivare har ofta samarbeten med varandra och med fler år i nacken har de även fler kunder vars åsikter man kan läsa om. Nya långivare kan därför kännas lite osäkert för folk som vill testa en ny bank. Men ofta är dessa nya långivare på marknaden kopplade till ett äldre etablerat företag. Ofta har de t.ex. samma moderbolag.

Alla långivare måste dessutom ha ett tillstånd från Finansinspektionen enligt lag (2014:275) för att bedriva verksamhet med konsumentkrediter.

Långivare med detta tillstånd kontrolleras noga av inspektionen. Du bör då alltså alltid se till att långivaren du funderar på att ansöka om lån hos har ett giltigt tillstånd. Långivare måste även genomföra en kreditkontroll av din ekonomi. Det finns dock kreditbolag som ger lån utan UC Upplysningscentralen, de använder sig då utav ett annat företag för att begära en kreditupplysning.

Recensioner

Att hitta och jämföra långivare kan vara både svårt och tråkigt. Med så många olika hemsidor att besöka och så många avtal att läsa igenom är det fullt förståeligt att sökandet efter det perfekta lånet kan verka vara en oövervinnelig utmaning.

Det är just därför det är så bra att läsa recensioner. Recensioner hjälper dig att ta dig igenom den täta djungeln som är nya långivare. Här hos Sverigekredit kan du hitta en mängd olika recensioner av långivare, nya som gamla. Här kan läsa om alla styrkor och svagheter som vi hittar hos de olika långivarna, tillsammans med en mängd annan information.

Saker som långivarens säkerhet, hur trygg den är för sina kunder, vilken kvalité den håller och saker som lånebelopp och löptider.

Dina behov och möjligheter

Att se till dina egna behov och möjligheter är inte specifikt bara när det gäller nya långivare. Detta är alltid en oerhört viktig del inför ett lån. Man behöver noggrant planera och se till vad pengarna ska användas, hur mycket som behövs till just det ändamålet och även försöka prognostisera hur den privata ekonomin kommer se ut i framtiden.

Detta är förvisso sådant som banken gör åt dig innan du tar ett lån eftersom att även banken är mån om att din ekonomi är stabil innan de lånar ut pengar till dig.

Men det skadar aldrig att ta sig tid och ge igenom dessa saker för sig själv, om inte annat för att vara förberedd på bankens utlåtande vid upptagandet av lånet.

Senaste nytt

Nya långivare hos Sverigekredit

Det dyker ständigt upp nya långivare här hos Sverigekredit. Här kan du hitta de bästa långivarna i Sverige, deras styrkor likväl som deras svagheter. Vi gör ständigt vårt bästa för att hålla all information på recensionerna lättförståeligt och uppdaterat. Här kan du jämföra de bästa privatlånen på marknaden.

Jämför Privatlån

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden