Apples nya betalningsmetod gör succé

Apple Pay
Den senaste betalningsmetoden från Apple har gjort stor succé på marknaden. Tjänsten erbjuder inte minst en enklare betalningstjänst vid köp via appar, utan också genom webbshoppar på nätet samt fysiska butiker.

Apple Pay lanserades i USA under Oktober 2014 och har sedan dess funnits tillgängligt i bl.a. Kanada, Storbritannien, Australien Kina m.f. Men när och om betalningslösningen kommer till Sverige, är ännu inte klart.

Apple Pay har fått ett stort genomslag världen över, tack vare sin smidiga användning. Användaren registrerar sina konto- och kredituppgifter i sin Apple enhet. Väl vid en fysisk butiks betaldosa kan du med ett enkelt knapptryck (och TouchID) betala dina varor.

Ny metod med många fördelar

Många menar att tjänsten har både för-och nackdelar. Den enorma smidighet som erbjuds genom att slippa hålla iordning på sina konto- och kreditkort samt respektive kod – går inte att förneka. Tryggheten med att inte lämna sina kortuppgifter varenda gång man ska handla något online, är också en enorm fördel, som uppskattas av samtliga användare. Däremot har Apple Pay fått kritik för det långsamma betalningsförloppet, som i genomsnitt tar om än längre tid en vid ett vanligt kortköp. Betalningsdosan måste nämligen kontrollera via banken att kortet som använts är debiterbart med den summa det gäller. Rent tidsmässigt, är Apple Pay alltså ingen vinnare. Apple Pay är inte heller kompatibel med äldre Apple modeller, utan enbart med iPhone 6, iPhone 6 Plus eller Apple Watch.

Smidig tjänst vid app-köp

Vid köp genom applikationer på din iPad eller iPhone, går köpet betydligt smidigare än i butik. Har du sparat dina kortuppgifter kan du med ett enkelt knapptryck genomföra dina köp på ett mycket tryggt sätt än om du väljer att dela dina kortuppgifter vid varje app-köp.De appar som erbjuder Apple pay som betalningsmetod är just nu: Best Buy, Delta Airlines – Fly Delta, Dunkin’ Donuts, Gilt, HauteLook, Kickstarter, Munchery samt NordstromRack.

Var noga med din ekonomi

Nya former av betalningsmetoder erbjuds kontinuerligt. Detta är en bekräftelse på att det digitala konsumtionssamhället förflyttar sig snabbt framåt, och inte minst tekniken.

I många fall kan enkla processer leda till fler, smidiga köp, vilket har sina för- och nackdelar. Men p.g.a det faktum att det blir enklare att handla på nätet, kan det leda till en mer ekonomi för många. Tänk på vad du handlar, och konsumera med förnuft!

Niklas har en gedigen bakgrund inom ekonomi. Tack vare sin erfarenhet inom såväl banksektorn som retailbranschen, startups och väletablerade företag så har han skaffat sig en bred kunskapsbas inom ekonomi och finans. Att ha arbetat med såväl privatpersoner som företag har gjort att han fått ett brett perspektiv på hur behovet av finansiella lösningar ser ut från olika kunders perspektiv. Vidare har Niklas ett gediget intresse för värdepappersmarknaden. Att ständigt hålla sig uppdaterad om de senaste nyheterna är en självklarhet för honom. Denna breda kunskapsbas har sedan legat till grund för det Sverigekredit.se är idag.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden