6 ekonomitips inför midsommar

Att fira midsommar är något väldigt svenskt och även detta år är midsommar nästan inpå oss. Ofta tycker man att det är väldigt lång tid kvar och helt plötsligt är det bara en vecka kvar och kaoset ställer sig in. Men det behöver absolut inte vara på det viset och i år behöver du inte heller betala skjortan bara för att du ska bjuda på midsommarfest. Med våra tips kommer du absolut att kunna njuta och ha pengar kvar.

Använd din trädgård

Om du har en trädgård eller en gräsplätt som du kan använda blir det mycket snällare mot din plånbok istället för att hyra en stuga eller lokal. Med bra väder är det lätt att vara utomhus och du kan hyra ett tält om det behövs mot en billig penning. Det blir en intim fest och du kan enkelt planera in alla lekar och dans som kommer att förekomma.

Störst är inte bäst

Storleken är många gånger viktig men inte när det gäller midsommarstången. Den behöver inte vara stor utan den ska vara fin och du kan enkelt hitta blommor att klä ut den med helt gratis. Du spenderar dessutom mindre tid på att dekorera den om den är lite mindre. Du kan alltid be varje gäst om att ta med sig något som de vill hänga på den vilket alltid både hjälper till och är trevligt för gästerna.

vänner grillar

Ge dig ut och handla

De behöver inte vara någon mästerkock för att fixa till med god mat som alla kommer att tycka om. Du behöver inte köpa allt färdiggjort och du kan med några enkla steg göra den mesta maten som brukar befinna sig på bordet vid midsommar. Leta gärna runt lite då många butiker har olika typer av rabatter på både maten och dekorationer som du kan använda dig av. Du kan enkelt betala med kreditkort och betala per månad vilket gör det hela lite enklare.

När du verkligen vill vara herren på täppan

Kanske du helt enkelt har en granne du bara måste vinna över i år eller en rival som fixade till den absolut ultimata festen förra året. Tyvärr kan det många gånger vara svårt att ha en budget som täcker alla utgifter och då kan ett lån vara lösningen. Det finns många olika mindre privatlån och till och med vissa som inte har ränta. Passa på och fixa till en fest som kommer att leva i mannaminne. Se bara till att du inte glömmer något.

Knytkalas är alltid välkommet

Varför inte be varje gäst ta med sig något smarrigt till festen. Kanske inte alla tycker om sill och nubbe utan vill ta med sig något som just de tycker om. Gör gärna en lista så att inte alla tar med sig samma sak. Det finns säkerligen någon som vill laga en omtyckt maträtt som ni kan njuta av. Var inte rädd för att be om hjälp.

Gör en lista och budget

En enkel lista och budget kan spara dig massor med huvudvärk och se till att du inte glömmer något. Dessutom ser du med en budget till att du inte spenderar mer än vad du har råd med! Ange gärna ett maxbelopp för varje punk på din lista. På detta vis vet du precis hur mycket du kan spendera. Glöm bara inte att festa och ha det trevligt med familj och vänner.

Angelica kombinerar en akademisk bakgrund i företagsekonomi med en passion för privatekonomi och finans. Som tidigare frilansskribent har hon hjälpt flera företag med sin expertis och skrivfärdigheter, och hennes lösningsorienterade tillvägagångssätt gör henne till en ovärderlig tillgång för teamet på Sverigekredit.se.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden