10 sätt att spara pengar och ändå få de saker du vill ha

En spargris.

Vill du kunna spara pengar utan att behöva skära ner på nöjen och andra kostnader? Läs i så fall denna artikel så ska vi ge dig lite tips kring hur du kan spara pengar och fortfarande få de saker du vill ha.

1. Skriv en lista på vad du behöver innan du åker till mataffären

Det är väldigt onödigt att spendera pengar på mat och annat som du ändå inte kommer att använda dig av. För att undvika detta är det klokt att skriva en lista innan du åker i väg och handlar mat. På så sätt ser du nämligen till att du bara kommer att köpa de saker du absolut behöver, och inte en massa onödiga sådana.

2. Förbruka så lite elektricitet som möjligt

Ett annat sätt att spara pengar på är att förbruka så lite elektricitet som möjligt, detta eftersom elektricitet inte är gratis. Se därför bland annat till att alltid släcka lampan efter dig när du lämnar ett rum. Även TV och datorer är något som förbrukar mycket elektricitet. Se därför till att även stänga av dessa när du inte använder de.

3. Sälj saker du inte behöver

Det kan vara lätt att samla på sig många onödiga prylar. I stället för att låta dessa ligga och samla damm i ett hörn är det klokt att göra sig av med dem. Detta behöver inte betyda att du slänger dem utan det är en bättre idé att sälja dem. Då kan du samla på dig lite extra pengar som du kan använda till att betala av eventuella lån du har och liknande. Bland annat finns det flera sidor på nätet dit du kan vända dig för att sälja dina saker. Använd dig av en sådan sida för att tjäna pengar på dina gamla prylar.

4. Tänk igenom dina köp noga

Innan du köper saker är det klokt att noga tänka igenom ifall du verkligen behöver de eller inte. Behöver du de inte så undvik att köpa de. Det är nämligen lätt att lura sig själv att man behöver saker som man faktiskt egentligen inte behöver när man befinner sig i en affär eller liknande. Genom att undvika onödiga spontanköp kan du spara mycket pengar från månad till månad. Även om dessa köp kan verka obetydliga för sig kan de resultera i mycket pengar när de slås samman. Gör därför vad du kan för att undvika sådana köp.

5. Laga dina gamla kläder

Kläder är något många spenderar alltför mycket pengar på. Många av oss har svårt att gå in i en klädaffär utan att köpa på sig något. Tillhör du en av dessa? Då kan det vara klokt att undvika klädaffärer helt och hållet förutom när du verkligen behöver köpa kläder. Ett annat råd är att laga dina gamla slitna kläder i stället för att köpa nya. Även detta är nämligen något du kan spara pengar på. Många kläder slängs också i onödan när det egentligen hade räckt med att ha nål och tråd för att kunna fixa de.

6. Drick vatten i stället för andra drycker

Sverige är ett av de länder där vi är så pass lyckligt lottade att vi kan dricka kranvattnet. Detta är nämligen inte fallet i många andra länder där det i stället kan vara direkt olämpligt att dricka kranvatten. Andra drycker som läsk och olika juicer kan visserligen verka billiga var och för sig. Räknar man ut hur mycket pengar du lägger på detta varje månad kan det dock röra sig om ganska stora summor. För att undvika denna onödiga kostnad kan det därför vara klokt att hålla sig till vatten. Det är både nyttigt och gott samtidigt som det är oerhört billigt.

7. Var försiktig med att låna pengar

Var alltid försiktig när det kommer till att låna pengar. Detta är fallet oavsett om det rör sig om SMS lån, vanliga banklån, eller vilken typ av lån det än gäller. Att låna pengar kostar nämligen pengar i form av ränta och andra avgifter. Låna därför bara pengar när det är absolut nödvändigt och när du verkligen har en bra anledning till att göra det. Exempel på sådana anledningar kan till exempel röra sig om köp av bil eller bostad.

8. Sluta röka

Är du rökare? Att sluta med detta är visserligen lättare sagt än gjort eftersom rökning är mycket beroendeframkallande. Dock finns det få saker som det är mer onödigt att spendera pengar på än rökning. Att köpa ett cigarettpaket om dagen kan nämligen snabbt leda till mycket stora summor pengar. Hade du i stället sparat dessa pengar hade det kunnat räcka till mycket stora summor som du i stället hade kunnat lägga på att betala dina räkningar och dina lån ifall du har några sådana. Gör därför ditt bästa för att sluta röka redan idag.

9. Sluta gå på krogen

En sak som många slösar väldigt mycket pengar på är att gå ut och ha roligt. Detta är självklart något man kan unna sig då och då, men många personer gör det alldeles för ofta. Att gå på krogen är nämligen något man kan slösa väldiga summor pengar på att göra. Går du ut flera gånger i månaden kan det utan problem kosta dig flera tusentals kronor. Dessa kan du i stället spara och ha till andra mer nödvändiga avgifter. Lägg därför i stället dina pengar på att betala av lån, räkningar och annat. Ett alternativ är också att i stället för att gå ut på krogen köpa alkohol från Systembolaget och sedan samlas hemma hos någon. Det är i de flesta fall ett betydligt mycket billigare sätt jämfört med att gå på krogen.

10. Sänk värmen där hemma

Visserligen kan det bli väldigt kallt på vintern i Sverige. Många hushåll har det dock för varmt där hemma. Detta är i sin tur något som det kan gå åt mycket pengar till. Undvik därför detta genom att inte ha för hög värme på där hemma, detta oavsett om det är kall vinter eller ej.

Publicerat: 9 juni, 2021

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden