Credento

Snabbval:
Läser in...
  Fördelar:
  • Godkänner många ansökningar
  • Trygg långivare
  Nackdelar:
  • Väldigt dyrt privatlån
  • Inte så populärt på Sverigekredit
  • Tuffa lånevillkor
  • Lågt maxbelopp

  Popularitet

  Credento har aldrig varit ett speciellt populärt kreditbolag hos Sverigekredit om man jämför med andra långivare av privatlån eller liknande belopp. Det är ytterst få som väljer denna långivare och mycket kan bero på att tjänsten kräver hårda villkor, att det är ett privatlån med lågt belopp och att räntan är hög.

  Godkända ansökningar

  Utav de få som ansöker hos Credento så är det förvånansvärt många som får sina ansökningar godkända. Trots att du måste vara minst 22 år gammal och inte vara belastad med betalningsanmärkningar, så imponerar Credento med en hög andel godkända ansökningar.

  Trygghet och Service

  Bolaget TF Ban AB som står bakom Credento är gammalt och erfaret. De bedriver både inlåning- och utlåningsverksamhet i hela sju länder och däribland finns varumärket Halens där de också erbjuder privatlån. Tryggheten i bolaget och att låna hos Credento kan därför inte ifrågasättasoch vår erfarenhet är att det är en seriös långivare.

  Credento’s öppettider är likvärdiga med många andra kreditbolag och banker som erbjuder privatlån. Kundtjänsten har öppet vardagar under kontorstid och det är under dessa tider som ansökningar hanteras. Vi ger ett medelmåttigt betyg för kundtjänsten.

  Villkor och Kvalitet

  Villkoren är förhållandevis tuffa hos Credento och det visar sig bl.a i vår statistik för popularitet. Du måste vara minst 22 år gammal och du får inte ha några betalningsanmärkningar över huvud taget. Detta är ganska hårda villkor om man ser till det låga belopp som långivaren erbjuder.

  Kvaliteten på själva tjänsten är helt OK men vi tycker nog att de borde erbjuda alternativ legitimering utöver att skicka ut låneavtal som signeras. Om man jämför Credento med övriga privatlån så tycker vi inte att tjänsten är speciellt kvalitativ. Om man ser till det låga maxbeloppet på 40.000 kr så kan Credento även jämföras med flera snabblån som håller högre kvalitet och erbjuder förmånligare tjänster.

  Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

  *” anger obligatoriska fält

  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden