Nya långivare och låneförmedlare

marknadens nya långviare och låneförmedlare

Marknaden för konsumentkrediter är långt ifrån statisk. Nya långivare tillkommer med jämna mellanrum samtidigt som andra försvinner från marknaden.

Här presenterar vi grundläggande fakta om fem nya eller åtminstone relativt nya aktörer på marknaden för konsumentkrediter. Dessa har ännu inte någon större position på marknaden, men de har alla möjligheter att sakta men säkert vinna marknadsandelar. Det handlar om:

• Lån för alla
• Cash Republic
• Nystart Finans
• Leta Lån
• Zensum

Lån för alla

Lån för alla är en produkt och ett varumärke som ägs av Freedom Finance. Bolaget Lån För Alla Sverige AB har funnits i ett par år, men det är nu nyligen som bolaget har börjat avancera ordentligt.

Lån för alla är en låneförmedlare som, likt namnet antyder, har som idé att välkomna fler som kunder. Man riktar sig mot de personer som på grund av betalningsanmärkningar, en mindre bra kredithistoria eller en låg inkomst, kan ha svårt att få låna.

Den som gör en ansökan via Lån för alla får sin ansökan granskad av en mängd långivare. Utfallet av granskningen meddelas sedan den sökande som får ta ställning till vilket erbjudande som är bäst. Det går att ansöka om belopp mellan 5000 – 600 000 kr med löptider på mellan 1 – 15 år.

Läs hela vår recension av Lån för alla här.

Cash Republic

Cash Republic är det senaste varumärket att lanseras från kreditgivaren Na No Invest & Finans AB. Sedan tidigare driver detta bolag varumärkena Nanokredit och Nanoflex. Cash Republic fungerar i grunden som sina systervarumärken.

Hos Cash Republic får du låna mellan 3000 kr och 30 000 kr. Återbetalningstiden kan vara allt mellan 1 – 5 år. En intressant detalj är att varken uppläggningsavgifter eller aviseringsavgifter tillkommer. Alla kostnader är inbakade i den för lånetypen ganska fördelaktiga räntan.

Med stöd för BankID och en enkel ansökningsprocess tillhör Cash Republic de långivare som är smidigast att komma igång med.

I vår recension av Cash Republic får du alla detaljer om långivaren.

Nystart Finans

Nystart Finans har som affärsidé att ge sina kunder just en nystart i det ekonomiska livet, detta genom ett privatlån som fungerar som ett samlingslån. Bolaget startade för ett par år sedan, men det är först nyligen som kunderna har upptäckt långivaren.

Med syfte att ge en nystart kan Nystart Finans acceptera betalningsanmärkningar och en lite sämre kreditvärdighet. Samtidigt erbjuds räntor som är klart konkurrenskraftiga i jämförelse med andra långivare med liknande affärsidé.

Nystart Finans erbjuder lån utan säkerhet på mellan 20 000 – 500 000 kr med en återbetalningstid på mellan 1 – 12 år. Räntan sätts individuellt i spannet 10,9 – 28,9%.

Leta Lån

Leta Lån är ett varumärke som ligger under Lendos paraply. Det finns också tydliga likheter mellan de båda aktörerna. Leta Lån erbjuder samma räntespann och fungerar i övrigt på samma sätt som systersidan.

Hos Leta Lån skickar du en (1) ansökan och får svar från ett större antal kända långivare. Leta Lån är alltså en låneförmedlare av klassisk modell.

Zensum

Zensum grundades faktiskt redan 2013, men genomslaget bland den breda allmänheten kom mer nyligen. Zensum är en konsumentkreditförmedlare som erbjuder privatlån, samlingslån och även en trygghetsförsäkring. Sistnämnda ger ett ekonomiskt skydd vid ofrivillig arbetslöshet och sjukskrivning.

Som låneförmedlare samarbetar Zensum med en mängd kända långivare och kan erbjuda lånebelopp på mellan 20 000 – 600 000 kr. Återbetalningstiden är som minst 1 år och som mest 15 år. Idén är att erbjuda både goda möjligheter att få låna över huvud taget samt de bästa räntorna utifrån din ekonomiska situation.

Långivare – trender och framtiden

Majoriteten av de nya långivare och låneförmedlare som har lanserats den senaste tiden vilar på samma två ben, nämligen privatlån på allt från mycket låga belopp till mycket höga belopp samt ett stort spann vad gäller den individuella räntan.

Detta är trenden just nu inom konsumentkrediter. De minsta smslånen är på väg bort och i stället sänker långivarna de minsta lånebeloppen för privatlån. Att de högsta möjliga lånebeloppen hela tiden ökar beror bland annat på inflationen, men en lika stor anledning torde vara en ökad efterfrågan på privatlån som kan täcka en kontantinsats för bolån.

Att spannet för den individuella räntan är så stort (från så lite som 3% upp till 30%) har att göra med en vilja att kunna välkomna så många kunder som möjligt, inklusive dem med betalningsanmärkningar och/eller en svag ekonomisk situation. Samtidigt är långivarna naturligtvis noga med att uppfylla de allt strängare lagkraven kring kreditkontroller.

Vi tror att trenden kommer att hålla i sig. Oavsett aktör kommer vi att kunna ansöka om privatlån på mellan 500 – 600 000 kr med löptider på allt från ett enstaka år upp till 15 år. Det som saknas i denna ”modell” för konsumentkrediter är flexibilitet. Kanske blir det nästa steg? Idag finns många aktörer inom så kallade kreditkonton – möjligen dyker snart en hybrid av kreditkonton och privatlån upp.

Svens bana började inom bank- och försäkringsbranschen. Sin utbildningsbakgrund har han inom såväl juridik som ekonomi vilket ger honom god kunskap om de olika finansiella produkterna vi erbjuder på Sverigekredit.se. Hans juridiska kunskaper har varit högst centrala för att vi på Sverigekredit ska vara säkra på att vi erbjuder så konsumentvänliga lösningar som möjligt.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden