Försäkringar

Du som är svensk medborgare eller bor och jobbar i Sverige är försäkrad av ett grundskydd. Det betyder bland annat att du har rätt till föräldrapenning, pension, sjukvård och sjukpenning. Utöver detta grundskydd bör du teckna andra privata försäkringar för bland annat dina barn och ditt hem. För att få det bästa skyddet till det bästa priset är det viktigt att du jämför de olika försäkringarna som finns.

Hemförsäkring

En hemförsäkring täcker saker i ditt hem om de skulle gå sönder eller bli stulna vid till exempel inbrott eller brand. Bor du i hus är det självklart att du måste ha en hemförsäkring, men även många hyresvärdar kräver att du har det för att få flytta in i en hyresrätt. Oavsett boendeform är en hemförsäkring mycket viktigt och verkligen att rekommendera. Vid ett inbrott kan det bli stora förluster som datorer, tv, kontanter, smycken och övrigt. Dessa saker är dyra och det är viktigt att se till att ha en försäkring som ger pengar tillbaka. En hemförsäkring täcker detta och du betalar endast en så kallad självrisk.

Drulleförsäkring

Som komplement till din hemförsäkring så kan du lägga till drulleförsäkring. Det ger dig ett skydd om du själv har orsakat skadan. Det gäller till exempel om du tappar din telefon så att den går sönder. Att köpa en ny telefon kostar mycket, men med en försäkring så kan du få ersättning för din gamla telefon. Du får då en summa att kunna lägga på en ny telefon. Du betalar endast självrisken som brukar ligga runt 1 500 kronor.

Man sitter vid dator

Livförsäkring

En livförsäkring gör att dina barn och partner får en viss summa pengar om du skulle gå bort. Beloppet varierar beroende på försäkringens storlek och kan starta på 200 000 och sträcka sig upp till 5 000 000 och i vissa fall även större summor. En bortgång blir för många efterlevande dåligt rent ekonomiskt. Om ni är en familj ska hushållet helt plötsligt gå runt av bara en lön och det är även vanligt att man inte jobbar på ett tag på grund av sorgen. En livförsäkring kan bli en mycket stor ekonomiskt hjälp för din familj vid en bortgång. Det är vanligt att inte vilja tänka på dessa saker då det självklart är mycket tragiskt med dödsfall. Vissa saker bör man dock se över ändå och det är bättre att vara förberedd.

Försäkringar rent ekonomiskt

Även om de flesta försäkringarna inte kostar mer än några hundralappar i månaden så kan det uppgå till en större summa i och med att det är rätt många försäkringar som behövs i vardagen. Låt dock inte detta stoppa dig från att skaffa försäkringar. Många försäkringsbolag ger mängdrabatt om du tecknar flera försäkringar hos dem. Det är mycket viktigt att ha försäkringar för att inte hamna i en ekonomisk krissituation om något skulle uppstå. Några hundralappar i månaden är en mycket liten investering som garanterat kommer att löna sig i det långa loppet om du behöver använda försäkringen. Förhoppningen är såklart att aldrig ens behöva använda försäkringen eftersom det betyder att du eller dina ägodelar har råkat ut för något. Men det är bra att ha det skyddet ifall en sådan situation skulle uppstå. Utan försäkringar kan det var mycket svårt att ta sig tillbaka och återhämta sig rent ekonomiskt efter till exempel en olycka, dödsfall, inbrott eller brand.

Jämför försäkringar

När du jämför försäkringar är priset, maximalt utbetalningsbelopp och vad de täcker de tre viktigaste sakerna att kolla på. Olika försäkringsbolag täcker olika mycket, och de har oftast olika steg i sina försäkringar. Kanske täcker ett bolag alla sorters olyckor på din telefon medan ett annat bolag inte täcker fuktskada.

När du jämför hemförsäkring är det viktigt att tänka på beloppet. Det finns olika stora belopp som försäkringen betalar ut, och det är bland annat baserat på vilket belopp du betalar i månaden. Ett exempel är en hemförsäkring som kostar 200 kronor i månaden och en som kostar 400 kronor i månaden. Den billigare försäkringen kommer då att täcka kostnader till en lägre summa. Om det till exempel skulle kunna brinna så kanske den försäkringen betalar ut 200 000 medan den dyrare försäkringen betalar ut 500 000 kronor. Se till så att maxtaket inte är lägre än vad du estimerar värdet på dina tillhörigheter.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden