Låna 500 000 kr

Hur mycket vill du låna?

Att finansiera handpenningen vid bostadsköp kan ibland vara knepigt. Många har inte 15% av köpesumman sparat och då kan ett privatlån vara ett alternativ.

Jämför privatlån direkt

Innan du lånar 500 000 kr finns det några saker du behöver tänka på. Till att börja med måste du bestämma dig för om du behöver låna hela summan eller delar av den. Lånebeloppet ska betalas tillbaka i sin helhet tillsammans med ränta och andra extra kostnader.

Tänk på det här innan du lånar 500 000 kr:

  • Kontrollera vilka avgifter som tillkommer på lånet innan du ansöker
  • Jämför olika långivare vid lån på 500 000 kr
  • Privatlån är ett bra lån för att samla dyra smålån och krediter

Få ett mer prisvärt lån

Det finns dock några knep för att hålla nere kostnaderna. När du börjar jämföra olika långivare är det mer än räntan du bör kolla på. Räntan har en stor betydelse för vad ett lån på 500 000 kr kommer att kosta tillslut. Men det är inte enbart räntan som påverkar kostnaden.

Många långivare tar ut extra avgifter för lånen. Vanligast är att de tar ut uppläggningsavgift samt aviavgift. Kostnaden för de extra avgifterna varierar och kan i längden bli stora avgifter. Det finns dock långivare som inte tar ut dessa avgifter.

Många långivare verkar till en början lika men när du börjar jämföra de kommer du hitta allt fler saker som skiljer de åt. En av dessa saker kan vara huruvida de använder sig av UC när de gör sin kreditupplysning. Att låna 500 000 kr utan UC gör att ditt kreditvärde inte påverkas lika mycket. Varje gång en förfrågan skickas till UC försvagas din kreditvärdighet.

Vanliga villkor för att få låna 500 000 kr är att du är minst 18 år gammal. Några långivare har en gräns på 20 år. Du behöver även ha en inkomst och vara fri från skulder hos Kronofogden. Utöver det behövs en taxerad inkomst.

Ansök om privatlån

Hitta lån på liknande summor:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av exklusiva låneerbjudanden. Som välkomstgåva får du våra bästa tips för en god kreditvärdighet – direkt till din inkorg!