Låna 30 000 kr

Hur mycket vill du låna?

Ibland går inte ekonomin som man tänkt sig. Du kanske får en oväntad faktura eller något går sönder hemma som akut behöver repareras. Plötsligt håller inte budgeten och du saknar 30 000 kr. Då kan ett smslån hjälpa.

Jämför lån direkt

Att låna 30 000 kr går bra om du har en stabil ekonomi men det finns några saker att tänka på innan du ansöker. Till att börja med behöver du försäkra dig om att du kan betala tillbaka lånet. Att låna 30 000 kr för att betala tillbaka tidigare lån är en dålig idé. Med räntan på lånen kommer du behöva ta lån för högre belopp varje månad. Vi rekommenderar istället att du kontaktar en skuldrådgivare.

Tänk på det här innan du lånar 30 000 kr:

  • Se över din budget så du har råd med kostnaden för lånet
  • Låna inte för att betala tidigare skulder
  • Jämför innan du lånar

Låna 30 000 kr förmånligt

För att låna 30 000 kr mest förmånligt behöver du jämföra de olika långivarna. Många av de ser ut att likna varandra men det kan vara mycket som skiljer de åt.

Något som alla långivare har gemensamt är att de aldrig godkänner lån för omyndiga. Det gör att du alltså måste vara minst 18 år för att få låna. Några långivare har satt egna villkor där den som ansöker om lån på 30 000 kr behöver vara äldre än så, vanligen över 20 år. Du får dessutom inte ha några aktuella skulder hos Kronofogden för att få låna.

Något som skiljer långivarna åt är deras villighet att låna ut till dig med betalningsanmärkningar. Det finns dock några långivare som är villiga att låta dig ansöka om att låna 30 000 kr trots betalningsanmärkningar. Oftast behöver anmärkningen vara minst 6 månader gammal för att ett lån ska beviljas.

Andra saker som kan skilja de olika långivarna åt är om de använder sig av UC för kreditupplysningar. Varje förfrågan till UC om ditt kreditvärde sänker kreditvärdigheten. Ofta vill man därför använda andra kreditupplysningsbolag än UC, speciellt vid mindre lån och krediter. Det finns förhållandevis många långivare som erbjuder smslån på 30 000 kr utan UC.

Ansök om smslån

Hitta lån på liknande summor: