Låna 30 000 kronor

Hur mycket vill du låna?

Ibland går inte ekonomin ihop som man tänkt sig. Du kanske får en oväntat dyr faktura eller så går något sönder hemma och du behöver genast reparera eller köpa nytt. Plötsligt håller inte budgeten och du saknar 30 000 kr. Då kan ett sms-lån vara till hjälp.

Att låna 30 000 kr går bra om du har en stabil ekonomi, men det finns några saker att tänka på innan du ansöker.

Lån anpassade för dig
Lån anpassade för dig
Snabbval
Läser in...

    3 tips för dig som behöver låna 30 000 kr

    1. Se över din budget så att du har råd med kostnaden för lånet

    Det är aldrig gratis att låna pengar, det är viktigt att komma ihåg. Ett lån kommer med ränta och avgifter. Du behöver vara säker på att du kan betala tillbaka både pengarna du lånat och kostnaden för lånet. Se därför till att du har koll på läget innan du bestämmer dig för att ta ett lån.

    2. Låna inte för att betala tidigare skulder

    Att låna 30 000 kr för att betala tillbaka tidigare lån är en dålig idé. Det kan lätt sluta med att du hamnar i en ond cirkel och tvingas ta fler och fler lån med tiden. Vi rekommenderar istället att du kontaktar en skuldrådgivare.

    3. Jämför innan du lånar

    För att låna 30 000 kr mest förmånligt behöver du jämföra de olika långivarna. Många av dem ser ut att likna varandra men det kan vara mycket som skiljer dem åt. Det du bör fokusera lite extra på är den effektiva räntan. Den effektiva räntan inkluderar den nominella räntan samt alla avgifter som kan tillkomma lånet, till exempel uppläggningsavgift och aviavgifter.

    Låna 30 000 kr när ni behöver det

    Låna 30 000 kr med direkt utbetalning

    Flera långivare erbjuder direkt utbetalning och ett sms-lån på 30 000 kr kan därför ofta betalas ut snabbt. När din ansökan godkänts och signerats dröjer det oftast inte mer än ett dygn innan pengarna finns på ditt konto. Vissa långivare betalar även ut snabbare än så och dessutom under helger.

    Låna 30 000 kr med låg ränta

    Sms-lån, eller snabblån som de också kallas, är kända just för att vara snabba och enkla. Däremot kommer de i regel med hög ränta. Givetvis ska du fortfarande försöka hitta ett lån med så låg ränta som möjligt. Det gör du enklast genom att jämföra lånen direkt här på Sverigekredit eller via en låneförmedlare.

    Låna 30 000 kr utan kreditupplysning

    Det görs alltid en kreditupplysning på dig när du ansöker om att låna pengar och detta är alltså inget som går att undvika. En kreditupplysning görs dels för att långivaren ska kunna bedöma din kreditvärdighet, och dels för att det är svensk lag på att en upplysning görs. Olika långivare använder sig av olika kreditupplysningsföretag. Några av dem är UC, Bisnode och Creditsafe.

    Låna 30 000 kr när pengarna inte räcker till

    Låna 30 000 kr utan UC

    UC är en förkortning av Upplysningscentralen. Det är det största kreditupplysningsföretaget i Sverige. Varje förfrågan som görs till UC om ditt kreditvärde sänker din kreditvärdighet. Med en låg kreditvärdighet kan du få svårt att låna pengar till bra villkor. Ofta vill man därför använda andra kreditupplysningsbolag än UC, speciellt vid mindre lån och krediter.

    Det finns förhållandevis många långivare som erbjuder sms-lån på 30 000 kr utan UC.

    Låna 30 000 kr med skuld hos Kronofogden

    Det är inte helt lätt att hitta en långivare som är beredd att låna ut till dig med skuld hos Kronofogden, det är inte heller rekommenderat att du tar fler lån i ett sådant läge. Har du däremot betalat av din skuld, men har en betalningsanmärkning i ditt namn, då finns det alternativ för dig som vill låna 30 000 kr.

    Flera långivare accepterar betalningsanmärkningar, dock behöver anmärkningen oftast vara minst 6 månader gammal för att ett lån ska beviljas. Jämför de långivare som är beredda att låna ut pengar trots betalningsanmärkningar och välj det lån med bäst villkor. Var sedan noga med att betala av lånet i tid, så att det inte slutar med fler anmärkningar i ditt namn.

    Fördelar och nackdelar

    Fördelar

    • Du kan låna 30 000 kr med direkt utbetalning.
    • Du kan låna 30 000 kr trots betalningsanmärkning.
    • Du kan låna 30 000 kr utan UC och därmed behålla din kreditvärdighet.

    Nackdelar

    • Snabblån på 30 000 kr kommer med hög ränta.
    • Löptiden för dessa lån är i majoriteten av fall kort.

    Hitta lån på liknande summor:

    FAQ

    Om du betalar tillbaka ditt lån inom den satta löptiden behöver det inte bli ett dyrt lån, men var noga med att kontrollera vilken ränta lånet har, samt hur lång återbetalningstiden är. Vid sen återbetalning kan det snabbt dra iväg i kostnad.
    Du bör tänka igenom huruvida det är nödvändigt att ta ett lån, och om du kommer att ha råd att betala tillbaka det.
    Nej, lån på summor under 50 000 kr brukar ha snabb utbetalning efter att din ansökan godkänts.
    Utforska Sveriges lånelandskap med oss, din pålitliga jämförelsetjänst. Med 20,000 användare varje månad och över 30 års samlad erfarenhet, hjälper vi dig hitta de bästa lånen och ger insikter om budgetering och investeringar. Starta din väg mot smartare ekonomiska beslut.

    Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

    *” anger obligatoriska fält

    Hidden
    Hidden
    Hidden
    Hidden
    Hidden
    Hidden
    Hidden
    Hidden
    Hidden