SMSlån trots Kronofogden

Hur mycket vill du låna?

Undrar du över om det går att få ett SMSlån trots Kronofogden? Det är du inte ensam om. Just därför går vi i denna artikel till botten med just detta.

Lån anpassade för dig
Lån anpassade för dig

SMSlån trots Kronofogden – Är det möjligt?

Detta kanske kommer som en överraskning, men det går faktiskt att få SMSlån trots Kronofogden. Dock är det inte lätt, men helt omöjligt är det alltså inte. Det finns nämligen långivare som du kan vända dig till om du behöver ett SMSlån trots Kronofogden. Det kan vara bra för dig som har en aktiv skuld hos Kronofogden och som verkligen behöver låna pengar.

SMSlån trots Kronofogden

Är det verkligen lämpligt att ta ett sådant lån?

Det är alltså möjligt att få ett SMSlån trots Kronofogden, men är det verkligen lämpligt? Har man obetalda skulder, skulder som gått så långt att de hamnat hos Kronofogden, då är det väl inte läge att dra på sig ännu fler skulder? I den stora majoriteten av fall är detta något vi håller med om, alltså att SMSlån trots Kronofogden inte alltid är lämpligt.

Det bästa du kan göra om du är skyldig Kronofogden pengar är förstås att försöka betala av skulden i fråga så snabbt du kan. Detta är det nog ingen som inte håller med om, förutom de långivare som erbjuder SMSlån trots Kronofogden då förstås.

Med detta sagt är det samtidigt förstås upp till var och en att avgöra om de vill ta ett SMSlån trots Kronofogden eller inte. Vi kan inte berätta för någon vad de ska göra, utan vi kan bara komma med råd och förslag.

Behöver du verkligen ta ett SMSlån trots Kronofogden och har goda skäl till att göra det? Då är det förstås bra att dessa lån finns eftersom de då är din enda möjlighet att kunna låna pengar.

SMSlån trots Kronofogden

Vad kan du förvänta dig om du tar ett SMSlån trots Kronofogden?

Det du kan förvänta dig om du tar ett SMSlån trots Kronofogden är att det kommer kosta dig mycket. Dessa lån brukar nämligen ha en väldigt hög ränta samtidigt som det även kan tillkomma andra avgifter. Exakt hur mycket räntan ligger på varierar förstås från fall till fall och beror bland annat på hur din privatekonomi ser ut, men bli inte förvånad om du får en ränta på mer än 20%.

Att låna pengar bör man visserligen alltid bara göra då det verkligen är nödvändigt. Denna inofficiella regel gäller dock lite extra mycket när det kommer till SMSlån trots Kronofogden. Anledningen till detta är just det faktum att dessa lån har så höga räntor som de har.

En annan anledning är den att SMSlån trots Kronofogden brukar ha korta löptider. Du kan alltså inte förvänta dig att du kommer ha lång tid på dig att betala tillbaka lånet när det kommer till dessa lån. Var därför ytterst noggrann med att se till att bara ta ett SMSlån trots Kronofogden då du är fullständigt säker och det inte råder några som helst tveksamheter kring om du kommer att kunna betala tillbaka lånet eller inte. Klarar du inte att göra det inom den löptid som gäller, då kommer din ekonomi nämligen att försämras ytterligare, och i värsta fall kan du återigen hamna hos Kronofogden.

SMSlån trots Kronofogden

Varför har SMSlån trots Kronofogden så dåliga villkor?

Men varför har dessa lån då så dåliga villkor för dig som ska låna pengar? Det har de eftersom den långivare som lånar ut pengarna till dig tar en stor ekonomisk risk när denne ger dig ett SMSlån trots Kronofogden.

Tänk dig själv om du hade en ”kompis” som var ökänd för att inte betala tillbaka sina lån i tid, eller ens betala tillbaka de pengar han var skyldig folk överhuvudtaget. Hade du tyckt det hade känts som en bra idé att låna ut pengar till en sådan person? Så länge du inte är en extremt sympatisk och givmild person hade svaret i 99% av fallen förmodligen varit nej.

Det är samma princip som gäller när en långivare lånar ut pengar till folk som har en skuld hos Kronofogden. Faktum att du som ska låna pengar har en skuld hos Kronofogden är utan tvekan ett kvitto på att du inte är en person man kan lita på när det kommer till att betala tillbaka pengar du lånat. Sen behöver detta självklart inte betyda att du är en dålig och arrogant person som gör det medvetet, utan det kan helt enkelt vara så att du haft otur eller hamnat i en svår situation av andra skäl.

Ur en etisk synpunkt spelar detta förstås en stor roll och gör en stor skillnad, dock inte för långivaren. Långivaren vill nämligen bara ha tillbaka sina pengar, så för denne spelar anledningen till att du inte kan betala tillbaka de därför ingen roll.

För att en långivare ska kunna tänka sig att ge dig ett SMSlån trots Kronofogden krävs det därför att denne har något att vinna på att göra det, detta med tanke på den risk långivaren tar. Det är precis därför dessa lån har höga räntor. För att långivaren ska kunna tänka sig att ge dig ett SMSlån trots Kronofogden krävs det nämligen att de har något att tjäna på att göra det, och genom att ge dig ett lån med en hög ränta kan de tjäna mycket pengar på att ge dig ett sådant lån. Just därför är SMSlån trots Kronofogden så dyra för dig som låntagare.

SMSlån trots Kronofogden

Fördelar och nackdelar med lån av detta slag

Fördelar

  • SMSlån trots Kronofogden kan vara det enda alternativet för dig som har en skuld hos Kronofogden men verkligen behöver låna pengar.
  • Eftersom det alltså rör sig om SMS-lån kan du i de fall du får ett sådant lån beviljat förvänta dig att få in pengarna på ditt konto snabbt.

Nackdelar

  • Det kan vara lättare sagt än gjort att hitta långivare som erbjuder SMSlån trots Kronofogden.
  • Dessa lån har en väldigt hög ränta, och i många fall också andra avgifter.
  • Lån av detta slag brukar ha en kort löptid.
SMSlån trots Kronofogden

FAQ

Finns det SMSlån trots Kronofogden?

Ja det gör det, men de är inte vanliga.

Vad för villkor kan jag förvänta mig om jag tar ett SMSlån trots Kronofogden?

Du kan förvänta dig en hög ränta och en kort löptid.

Bör jag avstå från att ta ett SMSlån trots Kronofogden?

Om det inte är av yttersta vikt för dig att ta ett sådant lån, och det inte är ditt enda alternativ, då bör du avstå från det.

Angelica kombinerar en akademisk bakgrund i företagsekonomi med en passion för privatekonomi och finans. Som tidigare frilansskribent har hon hjälpt flera företag med sin expertis och skrivfärdigheter, och hennes lösningsorienterade tillvägagångssätt gör henne till en ovärderlig tillgång för teamet på Sverigekredit.se.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden