Rocker

Snabbval:
Läser in...
  Fördelar:
  • Låg minimiränta
  • Betalfria månader 4 gånger per år
  Nackdelar:
  • Ej betalningsanmärkningar
  • Åldersgräns på 20 år
  • Visar inte sitt effektiva räntespann

  Om Rocker

  Rocker, tidigare känt som Bynk, är en dynamisk långivare baserad i Stockholm. Sedan namnbytet och lanseringen 2020 har de utvidgat sin tjänsteportfölj, inklusive privatlån, kontokredit och betalkort. Med över 200 000 kunder är Rocker en etablerad aktör på den svenska finansmarknaden, känd för sin flexibilitet och kundorienterade tjänster.

  Rocker, kända för att leverera en rad olika finansiella tjänster och smarta lösningar för att maximera fördelarna med god privatekonomi. Med en solid bakgrund i låneverksamhet har Rocker under de senaste åren utökat sitt spektrum av tjänster för att inkludera betalningsalternativ, sparande, och andra ekonomiska verktyg. Dessa tjänster är utformade för att underlätta för kunderna att enkelt hantera och överblicka sin dagliga ekonomi.

  Oavsett om det handlar om att finansiera ett bilköp, renovera hemmet, konsolidera befintliga lån för att uppnå en lägre ränta, eller något helt annat, strävar Rocker efter att möta dessa behov. De arbetar tillsammans med flera långivare för att säkerställa konkurrenskraftiga räntor för sina kunder, vilket gör dem till en mångsidig partner i ekonomisk planering och genomförande.

  Till dags dato har de hjälpt över 340 000 kunder med ekonomiska lösningar från sin bas i Stockholm.

  Ränta och övriga kostnader

  Rocker erbjuder konkurrenskraftiga räntor och villkor för sina lån. Ett representativt exempel visar att för ett annuitetslån på 100 000 kr med en löptid på 10 år och en nominell ränta på 6,95%, utan uppläggnings- eller aviavgifter, är den effektiva räntan 7,18%. Det totala beloppet att betala blir 139 020 kr, med en månadskostnad på 1 159 kr, fördelat på 120 betalningstillfällen.

  Det är viktigt att notera att Rocker agerar som kreditförmedlare, och din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Lånen har en återbetalningstid på 1 till 20 år, och räntan är rörlig och sätts individuellt. Räntespannet varierar mellan 3,45% och 25,95%, vilket ger en indikation på den potentiella kostnaden för olika kreditprofiler.

  Räkneexempel

  Räkneexempel: 100 000 kr i annuitetslån på 10 år med 7,95 % nominell rörlig ränta, 8,34 % effektiv ränta, kostar 1 211 kr/mån (120 ggr). Att återbetala: 145 674 kr inkl. alla avgifter. 

  Övriga avgifter omfattar en startavgift på 398 kr. Det tillkommer inga månadsavgifter, men om de behöver skicka en påminnelse kostar det 60 kr per gång. Det kostar inget att lösa in lånet i förtid, att ändra återbetalningstid eller .

  Om du betalar tillbaka hela lånebeloppet inom 14 dagar så tillkommer inga räntekostnader eller avgifter – detta har med konsumentlagen att göra. I Sverige måste nämligen alla köp ha ångerrätt. Ångerrätten uppgår till 14 dagar. Du kan läsa mer om räntefria lån här.

  Denna information ger en tydlig indikation på kostnaderna för ett lån hos Rocker, men som alltid är det viktigt att personligen utvärdera dessa siffror i relation till den egna ekonomiska situationen.

  Rocker erbjuder även de kunder som har skött de första två månadsbetalningarna att kunna välja upp till 4 betalningsfria månader per år. Värt att tillägga är att du behöver börja betala av på lånet antingen samma månad (om du beviljats lånet innan den fjärde den månaden) eller månaden efter (om du beviljats lån efter den fjärde den månaden).

  Rocker har även en prisgaranti, som innebär att om en kund har fått ett erbjudande med en ränta över 4,95 % någon annanstans. I så fall garanterar de att sänka räntan till lägst 4,95 % om kunden flyttar över sina lån till dem.

  Webbplats och ansökan

  När det gäller privatlånet som de erbjuder kan man ansöka om belopp mellan 10 000 och 600 000 kr. Återbetalningstiden ligger på mellan 3 och 12 år, men det går att betala in i förväg i Rocker-appen med hjälp av Swish. Du kan även lösa hela lånet genom att betala in den aktuella skulden där.

  Ansökningar hos Rocker hanteras effektivt via deras webbplats eller app. Rockers digitala plattform är användarvänlig och erbjuder en smidig ansökningsprocess med omedelbar feedback.

  Ansökningsprocess hos Rocker

  • Välj lån
  • Klicka på ansök och fyll i dina person- och kontaktuppgifter.
  • Signera ansökan med Mobilt BankID.
  • En kreditupplysning tas på dig och du får besked direkt på din ansökan om du beviljas. Normalt betalas lånet ut inom 1 – 2 bankdagar.

  Trygghet och support

  Rocker är under tillsyn av Finansinspektionen och agerar som kreditförmedlare åt Nordiska Kreditmarknadsaktiebolaget, vilket bidrar till en hög säkerhetsstandard. Deras kundservice, tillgänglig 24/7 via chatt, e-post och telefon, är känd för sin snabba respons och hjälpsamhet.

  Villkor

  För att vara berättigad till ett lån hos Rocker måste du uppfylla vissa grundläggande kriterier. Först och främst bör du vara minst 20 år gammal, vilket är deras åldersgräns för att ansöka om lån. Ett annat viktigt krav är att du ska ha en månadsinkomst på minst 10 000 kr, vilket säkerställer att du har en stabil ekonomisk bas för att kunna hantera återbetalningen av lånet.

  En annan förutsättning för att ansöka om lån hos Rocker är att du måste vara folkbokförd i Sverige. Detta krav hjälper dem att verifiera din bosättningsstatus och är en del av deras kreditprövningsprocess. Dessutom kräver Rocker att du använder BankID för ansökan, vilket är en standardmetod för digital identifiering och säkerhet i Sverige.

  Rocker accepterar inte ansökningar från personer med betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden. Dessa villkor är en del av deras ansvarsfulla kreditgivning för att säkerställa att låntagare har en sund ekonomisk historik.

  När det gäller kreditupplysningar använder Rocker UC (Upplysningscentralen) för att bedöma din kreditvärdighet. Detta innebär att en kreditkontroll kommer att genomföras för att utvärdera din ekonomiska situation och återbetalningsförmåga.

  Sammanfattning och betyg

  • Om Långivaren: Erfaren och flexibel (4/5)
  • Ränta och Övriga Kostnader: Konkurrenskraftiga men otydliga (3/5)
  • Webbplats och Ansökan: Användarvänlig och smidig (4/5)
  • Trygghet och Support: Pålitlig och tillgänglig (4/5)
  • Villkor: Rättvisa men med något högre ålders- och inkomstkrav (3/5)

  Rocker har etablerat sig som en pålitlig och flexibel aktör i Sverige. Med sitt breda utbud av finansiella tjänster och stora fokus på kundbehov är de ett attraktivt alternativ för många låntagare.
  Totalpoäng: 18/25


  Rocker recension - 4 av 5 stjärnor

  Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

  *” anger obligatoriska fält

  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden