Swedbank betal- och kreditkort Mastercard

Swedbank betal- och kreditkort Mastercard är ett av tre betal- och kreditkort från bankjätten Swedbank. När du ansöker om detta kreditkort görs en kreditprövning utifrån vilken din kreditgräns bestäms. Du kan som högst få kredit på 100 000 kr. För Swedbanks nyckelkunder ingår kortet i deras kundpaket.

Genom att ladda ner Swedbanks app eller logga in på ditt konto online kan du hålla koll på dina utgifter med Swedbank betal- och kreditkort Mastercard. Alla dina inköp samlas på en månadsfaktura, som du antingen kan betala direkt eller dela upp och betala allteftersom med ränta.  Om du delar upp betalningen ska minst 3 % av skulden betalas varje månad (dock aldrig mindre än 150 kr). 

Bonus och cashback

Tyvärr har Swedbank betal- och kreditkort Mastercard inga särskilda bonus- eller cashbackprogram i dagsläget. Inga övriga rabatter ingår heller. Däremot är kortet billigare att använda om du är nyckelkund hos Swedbank – dels får du lägre ränta på utnyttjad kredit, dels slipper du årsavgiften.

Som ny kund får du kortet utan årsavgift under det första året.

Försäkringar

Kompletterande reseförsäkring

Om du ska ut och resa och betalar minst hälften av resan med kortet ingår en kompletterande reseförsäkring. Den täcker sådant som normalt inte täcks av din hemförsäkring. I reseförsäkringen ingår följande:

 • Avbeställningsskydd
 • Ersättning vid försening av bagage
 • Ersättning vid missat anslutningsflyg
 • Självriskskydd för hem och bil
 • Självriskeliminering för hyrbil vid resa
 • Kapitalbelopp vid olycksfall
 • Ersättning vid ankomstförsening

Giltighetstiden för försäkringen är 90 dagar. Utresan måste ske från Norden.

Köpförsäkring

Med kortet ingår en köpförsäkring som omfattar allrisk, prisskydd och förlängd garanti. Den förlängda garantin innebär att du för exempelvis vissa vitvaror och viss hemelektronik har en förlängd garanti i ett år efter att tillverkarens garanti har gått ut. Kom bara ihåg att du måste ha betalat varan med ditt betal- och kreditkort.

Både köp- och reseförsäkringen ges av Europeiska ERV.

Kreditgränser och ränta

Den högsta kreditgränsen du kan få med Swedbank betal- och kreditkort Mastercard är 100 000 kr. Din kreditgräns bestäms utifrån den kreditprövning som görs efter att du ansökt.

Med kortet får du upp till 55 dagars räntefri kredit – hur många räntefria dagar du får beror på vilken dag i månaden du har använt dig av krediten.

Kortets rörliga kreditränta ligger på 13,45 %. Den effektiva räntan vid en kredit på 20 000 kr är 13,41 %. Nyckelkunder har dock en lägre effektiv ränta – 11,35 %. Det lönar sig därför att vara nyckelkund hos Swedbank för detta kort.

Följande ränteexempel anges på hemsidan för att illustrera hur mycket det kostar att utnyttja krediten på kortet:

Utnyttjad kredit på 20 000 kr: effektiva räntan är för närvarande 13,41 % (Nyckelkund: 11,35 %) och det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 373 kr (Nyckelkund: 21 178 kr).

I ovan exempel återbetalas krediten med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (1 781 kr/månad i snitt, Nyckelkund 1 765 kr månad) och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjats utan avgift för kontantuttag.

Läs noggrant på om hur återbetalningen fungerar innan du bestämmer dig för att utnyttja krediten.

Avgifter

Beroende på hur du använder kortet finns det risk att ett flertal avgifter tillkommer, till exempel om du utnyttjar ditt tillgängliga kreditutrymme eller om du använder kortet utomlands. Läs alltid igenom villkoren och prisinformationen noggrant så att du vet vad som gäller när du använder kortet.

Nedan följer prisinformation hämtad från Swedbanks hemsida:

Förseningsavgift100 kr
Påminnelseavgift60 kr
Övertrasseringsavgift105 kr
Uppläggning av amorteringsplan150 kr
Ordinarie årsavgift195 kr
Årsavgift för nyckelkunder0 kr
Extrakort0 kr
Pappersavi0 kr
E-faktura0 kr
Kopia av köpnota100 kr
Kopia av
månadsräkning
30 kr
Nyprägling av kort 75 kr
Expressutskick av kort
inom Sverige
350 kr

Valutapåslag & uttagsavgift

Kontantuttagsavgift3 %, dock lägst 45 kr
Valutaväxlingspåslag1,65 % på valutakursen

Växelkursen bestäms av Mastercard.

Krav för Swedbank betal- och kreditkort Mastercard

För att ansöka om Swedbank betal- och kreditkort Mastercard måste du vara minst 18 år och ha en inkomst på minst 125 000 kr om året. Efter din ansökan görs en kreditprövning för att bedöma om din återbetalningsförmåga klarar av en kredit.

Om Swedbank

Swedbank är en av Sveriges största banker som stoltserar med ca 7 miljoner privatkunder och över 500 000 företagskunder. Förutom bank- och kreditkort erbjuder de även sparande, bolån, privatlån, försäkringar, företagslösningar och olika former av kundpaket.

För Swedbank betal- och kreditkort Mastercard är det Entercard som är kreditgivare, medan Swedbank är kreditförmedlare.

Förutom Swedbank betal- och kreditkort Mastercard har banken också två andra betal- och kreditkort: Mastercard Guld och Mastercard Platinum. De har dessutom tre bankkort – Mastercard, Maestro och Mastercard ung.

Fördelar:
 • Räntefritt i upp till 55 dagar
 • Ingen årsavgift för nyckelkunder
 • Extrakort kostar inte extra
 • Försäkringar ingår
Nackdelar:
 • Inget bonusprogram
 • Dyrare om du inte är nyckelkund

Villkor

 • Du är minst 18 år
 • Du har en årsinkomst på minst 125 000 kr

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden