Omvandla prylar till pengar med Sefina Pantbank

En nyhet på Sverigekredit för april är Sefina Pantbank. Sefina erbjuder så kallade pantlån där pengar lånas ut mot ett föremål som säkerhet. Det kan vara allt från en märkesklocka eller ett guldsmycke, till en mobiltelefon eller stereoanläggning – hur mycket som kan lånas styrs av värdet på föremålet. Sefina tar ingen kreditupplysning eftersom lånet tas mot pant.

Låna hos Sefina Pantbank

Kvinna skickar föremål som pant

En annorlunda långivare

Sefina Pantbank sticker ut från de långivare vi vanligtvis recenserar här på Sverigekredit. Ett pantlån ställer inga krav på betalningsförmåga, utan allt som krävs är att den sökande har ett föremål vars värde motsvarar det önskade lånebeloppet. Skulle betalning för lånet utebli kan Sefina alltid sälja det pantsatta föremålet på auktion för att få tillbaka sina utlånade pengar.

Fördelar med pantlån hos Sefina

  • Låna pengar utan inkomst
  • Låna trots betalningsanmärkningar
  • Låna trots skuld hos Kronofogden
  • Ingen risk för ytterligare skuldsättning
  • Låna helt utan kreditupplysning

Nackdelar med pantlån hos Sefina

  • Lånebeloppet är begränsat till föremålets värde
  • Låneperioden är alltid 3 månader (kan förlängas mot avgift)

Besök Sefina Pantbank direkt

Pantlån på distans – Utan kreditupplysning

Sefina grundades 1884 och är den största pantbanken i Norden. De har flera fysiska butiker, men erbjuder även pantlån online. Det gör det möjligt för låntagare att få föremål värderade på distans för att sedan skicka varan till Sefina som skapar ett pantlån och överför pengarna.

Idén med ett pantlån är att Sefina lånar ut pengar mot ett föremål som säkerhet. Låntagaren lånar alltså pengar på det som objektet är värt. Därefter behåller Sefina föremålet som pant. När pengarna betalats tillbaka återlämnas varan. Om lånet inte betalas säljs den på auktion.

Eftersom lånet ges i utbyte mot ett föremål av samma värde riskerar låntagaren aldrig att hamna i skuld eller låna över sin betalningsförmåga. Om varan säljs för mer än lånebeloppet får låntagaren tillbaka överskottet, efter avdrag för ränta och avgifter. Säljs varan för mindre står Sefina för mellanskillnaden. Låntagaren kommer alltså aldrig bli skyldig några pengar.

Av denna anledning behöver Sefina Pantbank inte göra någon kreditupplysning eller lägga någon vikt vid hur låntagarens ekonomi ser ut. De har redan betalning för lånet i form av det pantsatta föremålet. Pantlån är därför fördelaktigt för den som vill låna utan fast inkomst eller har låg kreditvärdighet i form av betalningsanmärkningar eller aktiv skuld hos Kronofogden.

Kostnad för att låna hos Sefina

Ett pantlån hos Sefina kommer med en månadsränta och en uppläggningsavgift. Räntan varierar beroende hur stort lånebelopp det rör sig om, samt vilken butik i landet man vänder sig till. När lån tecknas online gäller alltid Stockholmsbutikens ränta som ligger på 3,95 %.

Exempel 1 – För ett lån på 5 000 kronor blir räntekostnaden 198 kronor / månad.

Exempel 2 – För ett lån på 10 000 kronor blir räntekostnaden 385 kronor / månad.

Exempel 3 – För ett lån på 15 000 kronor blir räntekostnaden 548 kronor / månad.

Den exakta räntekostnaden för ett visst lånebelopp kan ses på Sefinas hemsida, med hjälp av deras kalkylator. Utöver räntan tillkommer en uppläggningsavgift på 50 kronor per lån.

Ansökningsprocessen – Så går det till!

Allt som krävs för att kunna teckna pantlån hos Sefina är att låntagaren är 18 år gammal, har ett BankID och en pant med ett värde som överstiger 1 000 kronor. För att veta hur mycket som går att låna på ett visst föremål måste det dock först värderas. Så här går det till:

1. Låntagaren registrerar sig som kund med BankID.

2. Bild och beskrivning av föremålet skickas in via ett formulär.

3. Sefina skickar hem ett paket som används för att skicka varan till dem.

4. Om föremålets värdering godkänns av låntagaren läggs ett pantlån upp.

5. Pengarna för pantlånet betalas ut till låntagarens konto inom 1-3 dagar.

6. Låntagaren väljer att betala tillbaka eller låta föremålet gå till auktion.

Ansök om pantlån hos Sefina

Angelica kombinerar en akademisk bakgrund i företagsekonomi med en passion för privatekonomi och finans. Som tidigare frilansskribent har hon hjälpt flera företag med sin expertis och skrivfärdigheter, och hennes lösningsorienterade tillvägagångssätt gör henne till en ovärderlig tillgång för teamet på Sverigekredit.se.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden