Qliro – hur fungerar deras betalningsmetoder?

Likt Klarna är Qliro Group ett av Nordens största holdingbolag som erbjuder betalningslösningar till diverse butiker online. Att handla online genom Qliro är både smidigt och tryggt. De e-butiker som valt att använda Qliro kan ge kunderna en bekväm upplevelse där den beställda varan hamnar i brevlådan, innan någon betalning krävs. Det är ett bra, smidigt sätt för kunden att känna efter och prova varan innan han eller hon bestämmer sig för att behålla den.

Qliro betallösning

Qliro Group startades 2007 och hette då CDON Group, det var inte förrän i början av 2015 som de bytte namn till det nu befintliga. Klädbutiken Nelly.com och den digitala marknadsplatsen CDON är två företag som ingår i koncernen.

Qliros erbjudande

Väljer du att handla i en e-butik som erbjuder Qliros betallösningar så kommer du att mötas av följande tre alternativ när du kommer till kassan:

 • Faktura – fakturan skickas ut tillsammans med det du beställt, och du betalar först inom 14 dagar.
 • Köp nu, betala sen – En förlängd faktura som låter dig betala hela beloppet 2-3 månader efter ditt köp. Fakturan dyker upp i din mejlkorg i mitten av månaden och har du handlat flera gånger med samma metod så finns alla dina inköp samlade på samma faktura.
 • Lite i taget – delbetalning med fast eller flexibelt månadsbelopp. Även här dyker alla dina inköp upp på en samlingsfaktura som skickas till din mejl i mitten av månaden.

Vilken betalningslösning passar mig bäst?

Rent generellt är det vanligaste betalningsalternativet i dessa sammanhang faktura-betalning. Men delbetalning i någon av de angivna formerna är heller inte ovanligt. Valet av betalningsform är alltså helt upp till dig och din ekonomiska situation, men det billigaste alternativet är ofta faktura.

Väljer du något annat än faktura med 14 dagars betalningstid så kommer Qliro addera en viss ränta och/eller andra avgifter. Exakt hur mycket det kommer att kosta dig kan du läsa dig till när du genomför ditt köp.

Vet du med dig att det du handlar är något du verkligen behöver och vill ha just nu, och att du kommer att kunna betala ditt köp inom den tidsram som är satt, så kan det vara värt att dela upp köpet. Se bara till att inte köpa något billigt som i slutändan blir dyrt på grund av tillkommen ränta och andra avgifter.

Ska jag välja delbetalning eller ett lån?

Att välja lite i taget (delbetalning), eller att senarelägga sin faktura, kan enkelt jämföras med att ta en mindre kredit för att få pengar snabbt hos en långivare. Både snabblån (så kallade sms-lån) och butikernas delbetalningsalternativ kommer i regel med en hög ränta.

När det gäller Qliro kan du (beroende på köpbelopp) komma undan med en relativt billig lånekostnad. Dock rekommenderar vi alltid att räkna på det innan du gör ditt val.

Snabbval
Läser in...

  Exempel på Qliro delbetalning – lite i taget

  Belopp: 10 000 kr
  Löptid: 12 månader
  Administrationsavgift: 39 kr
  Effektiv ränta 30,86 %
  Delbetalningsbelopp: 960 kr
  Totalbelopp: 11 521 kr

  Vad händer om jag inte betalar?

  Om du inte betalar i tid kommer du få en påminnelse skickad till dig. Denna påminnelse kommer med en påminnelseavgift på 60 kr, och du debiteras även en dröjsmålsränta på 24 % över referensräntan tills dess att fakturan är betald.

  Skulle du helt strunta i att betala så kan ärendet gå vidare till inkasso och bli en dyr historia, se därför till att alltid betala dina räkningar i tid. I värsta fall kan inkasso leda till Kronofogden som i sin tur kan leda till betalningsanmärkningar, något du vill undvika.


  Kontokredit – ett alternativ

  Om du är intresserad av smidigheten med att inte behöva betala i förskott, i fall att du till exempel beställer och sedan vill lämna tillbaka en vara, kan en kontokredit vara något för dig. Vi listar ett antal olika långivare som erbjuder kontokredit – läs mer och kolla om någon av dem kan passa just dig.

  Jämför alla kontokrediter

  Är Qliro bra för mig som företagare?

  Med Qliro kan du som företagare erbjuda dina kunder en säker betalningslösning med flexibilitet. Då det är en väletablerad tjänst så känner kunderna igen sig i utcheckningsprocessen och med flera smidiga betalningsalternativ finns det något som passar de allra flesta.

  ”Vi ville ha en partner som värdesätter kundservice och kundresan lika mycket som vi gör och som underlättar för kunden när de ska handla och det gör Qliro.”

  Erik Wickman, Grundare & VD Inet

  FAQ – vanliga frågor och svar

  Qliro erbjuder både enkla och säkra lösningar som du kan lita på. Skulle något hända din beställning hjälper de dig även att lösa det.
  Den totala kostnaden beror bland annat på belopp och återbetalningstid, du kan läsa Qliros villkor här.
  Dessa två aktörer erbjuder liknande betalningsalternativ där räntor och avgifter skiljer sig något. Du kan i regel inte välja om du vill betala med Qliro eller Klarna dock eftersom butiken du handlar från är ansluten till ett av alternativen.
  Rebecca har under sina drygt tio år som innehållsansvarig producerat artiklar och bloggposter inom ett flertal branscher, däribland bank och finans. Hon genomför noggrann research och levererar högkvalitativa och lättlästa texter – alltid med kunden i fokus. För oss på Sverigekredit.se är Rebecca en stor tillgång som vi värderar högt.

  Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

  *” anger obligatoriska fält

  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden