Hur fungerar Qliros betalningsmetoder?

Header till Qliro artikel

Likt Klarna är Qliro Group ett av Nordens största holdingbolag som erbjuder betalningslösningar till diverse butiker online. Att handla online genom Qliro är både smidigt och tryggt. De e-butiker som valt att använda Qliro kan ge kunderna en bekväm upplevelse där den beställda varan hamnar i brevlådan, innan någon betalning krävs. Det är ett bra, smidigt sätt för kunden att känna efter och prova varan innan han eller hon bestämmer sig för att behålla den.

Qliro Group startades 2007 och hette då CDON Group, det var inte förrän i början av 2015 som de bytte namn till det nu befintliga. I bolaget ingår 8 st e-butiker, bl.a.: CDON.com, Nelly.com, Gymgrossisten.com, Bodystore.com, med flera.

Snabbval
Läser in...

  Qliros erbjudande

  Vid val av betalning vid utcheckningen i respektive butik erbjuder Qliro ett par olika betalningsmöjligheter:

  • Faktura (betala först efter du mottagit varan, dock inom 14 dagar)
  • Qliro Konto (bestäm själv vilket belopp du vill betala månadsvis, alla köp samlas på en månadsfaktura)
  • Qliro Delbetalning (bestäm en fast betalningstakt för dina köp, du kan välja mellan 3, 6, 12 eller 36 månaders delbetalning)

  Vilket passar mig bäst?

  Rent generellt är det vanligaste betalningsalternativet i dessa sammanhang faktura-betalning. Men delbetalning i någon av de angivna formerna är heller inte ovanligt. Valet av betalningsform är alltså helt upp till dig och din ekonomiska situation, men det billigaste alternativet är ofta faktura.

  Ska jag välja delbetalning eller ett lån?

  Att välja delbetalning eller konto vid köp genom Qliro, kan enkelt jämföras med att ta en mindre kredit för att få pengar snabbt hos en långivare. I många fall kan det bli dyrare när man väljer delbetalning då räntesatsen ofta är rätt hög. Klarna är ett exempel som erbjuder dyrare delbetalning. När det gäller Qliro kan du (beroende på köpbelopp), komma undan med en relativt billig lånekostnad. Dock rekommenderar vi att räkna på det innan du gör ditt val.

  Exempel på Qliro: delbetalning

  Belopp: 5000 kr
  Löptid: 12 månader
  Uppläggningsavgift: 295 kr
  Administrationsavgift: 29 kr
  Kreditränta: 0%
  Effektiv ränta 25,52%
  Delbetalningsbelopp: 470 kr
  Totaltbelopp: 5643 kr

  Vad händer om jag inte betalar?

  Om du inte betalar i tid, debiteras du även med en dröjsmålsränta på 24 % över referensräntan. Du kan även bli skyldig att betala påminnelseavgift samt inkasso om du inte betalar trots påminnelse. Om fakturan fortsätter vara obetald, kan det leda till allvarliga, dyra konsekvenser.


  Kreditkonto

  Om du är intresserad av smidigheten med att inte behöva betala i förskott ifall att du till exempel beställer och sedan vill lämna tillbaka en vara kan ett kreditkonto vara något för dig. Här på Sverigekredit listar vi ett antal olika långivare som erbjuder det – läs mer och kolla om någon av dem kan passa just dig:

  Jämför alla kreditkonton


  Svens bana började inom bank- och försäkringsbranschen. Sin utbildningsbakgrund har han inom såväl juridik som ekonomi vilket ger honom god kunskap om de olika finansiella produkterna vi erbjuder på Sverigekredit.se. Hans juridiska kunskaper har varit högst centrala för att vi på Sverigekredit ska vara säkra på att vi erbjuder så konsumentvänliga lösningar som möjligt.

  Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

  *” anger obligatoriska fält

  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden