7 tips inför sommarens budget!

På många platser i landet kändes det som att det aldrig skulle bli vår. Men nu är vi snart i maj och sommaren är nära. Med sommaren kommer inte bara myggor och solbrända ben utan även den efterlängtade semestern för många av oss.

För många innebär semestern extra påfrestningar på ekonomin. Det kan vara extra utgifter som semesterresor, dagsutflykter med barnen och byggen eller renoveringar av huset. Men det finns saker du kan göra redan nu för att hjälpa din ekonomi under sommaren.

Vi har listat våra 7 våra bästa tips som du kan göra redan nu inför sommarens resor.

Familj på Skuleberget

Undersök rabatter

Många klassiska semesterställen har rabatt om du bokar ditt besök långt i förväg. Det gäller både attraktioner och boende. Men det gäller även resor till stor del. Om du bokar din tågbiljett en tid innan resan så kan du få den till ett lägre pris än om du bokar den några dagar innan resan.

Om du har is i magen kan du istället utnyttja sista minuten erbjudanden. Priser som erbjuds för sista minuten är ofta lägre än standardpris, men risken finns att det inte finns några platser kvar om man väntar för länge.

Nyttja kreditkortens förmåner

Om du väljer att åka bil istället för tåg på semestern kan bensinkostnaderna snabbt bli en stor del av semesterkassan. Men även här kan du spara in på kostnaderna.

Genom att välja ett kreditkort hos en bensinstation, ett så kallat tankkort, kan du både få rabatt på bensinen och i många fall skjuta upp betalningen till månaden efter. Glöm dock inte bort att räkningen kommer att behöva betalas. En räkning på ett kreditkort kan snabbt bli dyrt om du inte kan betala den.

Andra sätt att nyttja rabatter är att se över vilka kreditkort som har rabatter på ditt resmål inför semestern. Även här kan du nyttja rabatter och andra förmåner.

Ansök om kreditkort

Res utanför högsäsongen

Om det är möjligt kan du välja att resa utanför högsäsongen. Vanligen är priserna något lägre både innan och efter en högsäsong. Genom att välja en billigare period får du en lägre kostnad. Du kan då lägga mer pengar på annat eller spara in på kostnaderna.

Förutom att du minskar belastningen på din budget för semestern så får du fler fördelar. Om du reser utanför högsäsongen är det både färre trafikanter som reser och färre besökare på olika nöjesattraktioner runt om i landet. Vilket gör att det blir mindre trängsel och mer nöje för pengarna.

Hitta gömda pärlor i de okända orterna

Ett annat sätt att spara pengar på är att inte resa till de mest populära orterna utan hitta mindre städer där ni kan upptäcka saker. Överlag är många storstäder och huvudstäder dyra medan närliggande mindre orter kan vara billigare. Glöm inte att se över reskostnaden till orten.

Pausa fasta kostnader

Många personer väljer att åka bort på sommaren eller spendera tiden i en sommarstuga. Kvar hemma finns dyra abonnemang och fasta kostnader som inte används. För att spara pengar kan du se över redan nu vilka du kan pausa.

Den månaden ni åkt iväg med husbilen kanske inte dagstidningen behöver komma hem eller tv-kanalerna som inte kan sändas i sommarstugan kanske kan pausas. Medan du går igenom alla fasta avgifter kan du även se om ni använder alla. Du kanske upptäcker att det finns fasta kostnader som ni kan säga upp helt.

Tjäna pengar under semestern

Medan ni är borta kan du även hyra ut din privata bostad för att kompensera för semesterns extra kostnader. När du hyr ut din privata bostad får du göra ett schablonavdrag på 40 000 kr för hyresinkomster som blir skattefritt. Det är hög tid att redan nu börja kolla upp hur du kan hyra ut bostaden när du är borta.

Glöm inte att jämföra

När du ska boka resor och boende inför semestern gäller samma som när du ansöker om lån. För att få det bästa erbjudandet bör du jämföra kostnaderna. Kanske blir det billigare att boka resa och hotell separat eller via en annan hemsida än den du först hittade. Andra villkor kan också skiljas åt som regler för avbokning, extra kostnad för städning med mera.

Jämför kreditkort

Svens bana började inom bank- och försäkringsbranschen. Sin utbildningsbakgrund har han inom såväl juridik som ekonomi vilket ger honom god kunskap om de olika finansiella produkterna vi erbjuder på Sverigekredit.se. Hans juridiska kunskaper har varit högst centrala för att vi på Sverigekredit ska vara säkra på att vi erbjuder så konsumentvänliga lösningar som möjligt.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden