13 bästa tipsen för att hitta billiga flygbiljetter till och från Sverige [Guide]

Ett flygplan uppe i luften.

Det är aldrig någon bra idé att låna pengar till att åka på semester. Just därför är billiga flygbiljetter för många en förutsättning för att överhuvudtaget kunna åka på semester. Planerar du att göra detta? Fortsätt i så fall att läs, för i denna artikel ska vi ge dig tips som du kan använda dig av för att kunna hitta så billiga flygbiljetter som möjligt till eller från Sverige.

1. Åk på semester när det är lågsäsong

Ett bra sätt man kan använda sig av för att kunna spara pengar och få så billiga flygbiljetter som möjligt är att åka på semester när det är lågsäsong. Skälet till detta är att efterfrågan på flygbiljetter av naturliga skäl är lägre när det är lågsäsong, något som i sin tur innebär att priserna blir billigare. Försök därför att passa på att åka på semester under lågsäsongen, det kan du spara mycket pengar på att göra.

2. Undvik att flyga på dagar då många andra reser

Precis som när det gäller att flyga när det är lågsäsong gäller det även i övrigt att försöka undvika att flyga på dagar då många andra resenärer har en tendens att resa. Detta kan till exempel handla om olika typer av helgdagar. Flyg i stället på dagar då det finns så få övriga resenärer som möjligt. Skälet till att du bör göra detta är detsamma som när det gäller att flyga under lågsäsong. Med andra ord innebär en mindre efterfrågan på flygbiljetter alltså billigare priser.

3. Använd dig av jämförelsesidor

Ett annat utmärkt alternativ för att kunna hitta så billiga flygbiljetter som möjligt är att använda sig av jämförelsesidor som momondo eller Skyscanner. Genom att göra det kan du genom att göra en enda sökning nämligen jämföra biljettpriser hos flera olika flygbolag. Chansen att du ska lyckas hitta billigast möjliga flygbiljett blir därför större när du använder dig av en sådan sida än vad som är fallet om du bokar din biljett direkt via ett flygbolags hemsida.

4. Använd dig av lågprisflygbolag

Ska du resa till en destination dit lågprisflygbolag som Ryanair eller Wizz Air flyger? Se i så fall till att använda dig av flygbolag som dessas tjänster. Genom att göra det kan du nämligen finna flygbiljetter till ett pris som du i de flesta fall inte kan göra när det rör sig om mer traditionella typer av flygbolag.

5. Var ute i god tid

Ibland kan det också löna sig att vara ute i mycket god tid när det kommer till att boka en flygbiljett. Genom att göra det kan du i många fall nämligen ge dig själv så goda chanser som möjligt att lyckas finna en flygbiljett till ett bra pris. Det ger dig även möjlighet att kunna planera din semester på bästa möjliga sätt.

6. Satsa på en sista minuten-biljett

Ett annat alternativ är att satsa på en sista minuten-biljett. Detta kanske låter konstigt med tanke på att vi i alternativet ovan rådde dig till att vara ute i så god tid som möjligt när det kommer till att boka din flygbiljett. Det ena behöver dock inte utesluta det andra, och skälet till detta är att sista minuten-biljetter aldrig är något man kan ta för givet när man ska åka på semester. Dessa biljetter riktar sig i stället snarare till dig som är spontan och planerar att åka på semester med kortast möjliga varsel.

7. Boka enkelresor

I vissa fall kan det också bli billigare att boka två separata enkelresor, en ditresa och en hemresa, i stället för att boka en tur och retur-biljett. Undersök helt enkelt dina valmöjligheter och se vad som blir billigast för dig.

8. Boka en längre flygresa med fler mellanlandningar

Långa flygresor med många mellanlandningar är av förklarliga skäl något de flesta resenärer vill undvika så mycket som möjligt. För dig som vill kunna få en så billig flygbiljett som möjligt kan detta dock vara ett bra alternativ. Långa och obekväma flygresor med många mellanlandningar har nämligen en tendens att bli billigare än snabba direktflyg. Rör det sig om någon hundralapp hit eller dit kanske det visserligen inte är värt att välja en lång flygresa med många mellanlandningar, men i vissa fall kan du spara tusenlappar på att göra det. I de fallen är det helt klart något som det kan vara värt att göra.

9. Använd dig av erbjudanden och rabatter

I många fall kan du få tillgång till olika erbjudanden och rabatter när du ska boka flygbiljetter. Att använda sig av dessa är därför även det något som kan ge dig billiga sådana. Se därför till att utnyttja detta i de fall då du har möjlighet till det.

10. Jämför flera olika datum

Nöj dig inte med första bästa datum när det kommer till din flygresa, utan jämför så många olika som möjligt. Genom att göra det ger du nämligen dig själv en så stor chans som möjligt att hitta en billig biljett.

11. Köp inte tilläggstjänster du inte behöver

I många fall får man möjligheten att inkludera olika typer av tilläggstjänster i biljettpriset. Det kan till exempel handla om saker som avbeställningsskydd och liknande. Är du inte i behov av dessa saker? Se i så fall till att inte inkludera de i priset för din flygbiljett. En del flygbolag är luriga när det gäller detta och har fixat det så att det automatiskt ingår flera olika typer av tilläggstjänster när du ska boka din biljett. Undersök därför detta noga och välj bort de tjänster du inte behöver innan du betalar för biljetten.

12. Välj en mindre flygplats

Det kan också vara klokt att satsa på att flyga från och/eller till en mindre flygplats i de fall då detta alternativ finns. Flygbiljetter till sådana flygplatser kan nämligen bli billigare än vad som är fallet när det kommer till större mer moderna flygplatser, detta eftersom flygbolagen i sin tur behöver betala mer för att använda sig av stora flygplatser.

13. Ha med dig så lite bagage som möjligt

Om du har med dig för mycket bagage kan du behöva betala extra för det. Försök därför att ha med dig så lite bagage som möjligt så att du slipper betala extra för övervikt.

Svens bana började inom bank- och försäkringsbranschen. Sin utbildningsbakgrund har han inom såväl juridik som ekonomi vilket ger honom god kunskap om de olika finansiella produkterna vi erbjuder på Sverigekredit.se. Hans juridiska kunskaper har varit högst centrala för att vi på Sverigekredit ska vara säkra på att vi erbjuder så konsumentvänliga lösningar som möjligt.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden