Storstäda din ekonomi inför hösten

Att komma tillbaka till jobbet och behöva tänka på att veckohandla och ta hand om både hushåll och husdjur är många gånger svårare än vad många tänker sig. Det kan kännas nästa euforiskt att vara på semester där inga ansvar finns men i verkliga livet finns allt kvar när du återvänder. Det är viktigt att du kan ta vara på semestern och starta en bra höst när du är utvilad. Det finns många olika saker som du kan ta dig till när du står inför ett nytt år.

Varför inte ta hjälp av alla de fantastiska appar som finns och skapa dig en budget eller börja ett sparande. Det finns många saker som du kan ta hjälp av för att få en tjuvstart på din höst.

Gör en budget med hela familjen

Dra in på extra utgifterna

Ta det lugnt den första månaden. Efter alla utgifter som du hade under semestern kan det ibland vara svårt. Försök dock att vila plånboken och undvik alla köp som absolut inte är nödvändiga. Det kan innebära att du inte kan äta ute eller köpa de snygga byxorna som du såg i butiken. De pengar som blir över kan du istället lägga på viktiga utgifter som kan finnas eller påbörja ett sparande som kan verka som en buffert.

Att spara är verkligen viktigt då oförutsägbara utgifter finns och det är något som är svårt att komma undan. Du kan enkelt spara eller investera pengar varje månad och på så sätt skydda dig mot svåra situationer. På detta sätt kan du även undvika att ta lån om det händer något.

Att leva i celibat för att storstäda ekonomin inför hösten kan innebära att du behöver säga upp saker som du inte behöver eller använder. Kanske är månadskostnaden på gymmet något du kan leva utan. Det kanske är svårt att ge upp drömmen om den perfekta kroppen men om du inte har tid att gå dit kan du lika väl lägga pengarna på något viktigare.

Är det verkligen nödvändigt med en prenumeration på en damtidning som ändå bara läses när det inte finns något annat att göra. Alla dessa tjänster kan tillsammans bli en stor summa pengar.

Skulder och utgifter

Ta gärna och se till att alla dina utgifter och skulder som du kan tänkas ha blir reglerade. Du kanske lånade till semestern eller något annat. Se till att kvitta dessa lån med det som du spara på annat för att kunna systematiskt spara mer pengar framöver och få ordning på ekonomin.

Tänk även på att alla de små utgifterna som du samlar på dig blir stora tillsammans. Ett par hundra kronor här och ett par hundra där blir lätt till tusentals kronor under en hel månad. Om du sätter igång med en budget kommer du snart att se precis vart du behöver spara och hur bra din ekonomi kommer att bli efter en storstädning.

Niklas har en gedigen bakgrund inom ekonomi. Tack vare sin erfarenhet inom såväl banksektorn som retailbranschen, startups och väletablerade företag så har han skaffat sig en bred kunskapsbas inom ekonomi och finans. Att ha arbetat med såväl privatpersoner som företag har gjort att han fått ett brett perspektiv på hur behovet av finansiella lösningar ser ut från olika kunders perspektiv. Vidare har Niklas ett gediget intresse för värdepappersmarknaden. Att ständigt hålla sig uppdaterad om de senaste nyheterna är en självklarhet för honom. Denna breda kunskapsbas har sedan legat till grund för det Sverigekredit.se är idag.

Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden