Kreditlån – allt du behöver veta om lån med krediter

Hur mycket vill du låna?

Att låna pengar med hjälp av ett kreditlån är idag ett populärt alternativ till traditionella privatlån. Kort och gott kan man säga att det helt enkelt är en sammanslagning av ett kreditkort och ett lån, men skillnaden är att du inte använder dig av ett fysiskt kort. Istället gör du uttag från kreditgivaren när du behöver och kan även ansöka om en höjning av krediten om så önskas. Krediter är i många fall enklare att få beviljade än vanliga lån, och här finns möjlighet att ansöka om kreditlån snabbt, kreditlån direkt och kreditlån utan UC.

Snabbval
Läser in...

  Kreditlån utan UC

  Många kreditupplysningar hos Upplysningscentralen kan påverka din kreditvärdighet på ett negativt sätt. Ju fler upplysningar du har i ditt namn, desto lägre kreditvärdighet kommer du helt enkelt att få. Undvik därför detta genom att ansöka om ett kreditlån utan UC, något som även kan öka dina chanser att få lånet beviljat.

  Att ansöka om en kredit utan att använda sig av Upplysningscentralen innebär dock inte att du slipper göra en kreditupplysning. Enligt lag måste nämligen alla långivare och kreditgivare göra en kreditupplysning innan de kan erbjuda dig ett lån. Skillnaden på att söka med eller utan UC är den att man, i det sistnämnda fallet, använder sig av ett annat kreditupplysningsföretag än just UC. Några exempel på populära och seriösa alternativ är Creditsafe och Bisnode.

  Kreditlån direkt

  Kreditlån direkt är ett bra alternativ för den som behöver pengar snabbt och som inte har möjlighet att vänta länge på handläggningstider och utbetalning. Orsaken till att man är i behov av pengar snabbt kan förstås variera från person till person, men oftast handlar det om att man vill göra ett plötsligt inköp, en investering, eller behöver hantera oförutsedda utgifter. Behöver du till exempel akut besöka tandläkaren kan ett lån med krediter vara lösningen för dig, såväl som för den som behöver reparera bilen, handla mat för veckan, eller bara vill ha en buffert för oförutsedda utgifter.

  För att hitta en kredit som ger dig en direkt utbetalning är det alltid bäst att jämföra olika aktörer som erbjuder kreditlån. Vi rekommenderar att du använder dig av en opartisk jämförelsesajt som säkerställer att du hittar den bästa kreditgivaren för dig. En av de främsta fördelarna med att jämföra är att du kan se vilken kreditlån ränta du kommer att få. Fokusera dock på den effektiva räntan för krediten eftersom den talar om för dig hur mycket den sammanlagda kostnaden för lånet kommer att bli.

  Kreditlån

  Kreditlån Danske Bank

  Danske Bank är idag en av Sveriges största banker. De erbjuder bra och billiga lån till privatpersoner såväl som företag. Här hittar du bland annat billån, fritidslån och båtlån, men också klassiska privatlån med snabb handläggningstid och bra villkor. Är du på jakt efter ett kreditlån Danske Bank kan du använda dig av deras smidiga kontokredit. Kontokrediten är främst framtagen för företagare såväl som för dig som äger en gård och behöver en checkkredit med en bra kreditgräns.

  Hur är det då med kreditlån Swedbank och kreditlån Nordea? Jo, även här kommer du att kunna ansöka om en kontokredit. Observera att kraven och villkoren varierar beroende på vilken bank du väljer att använda dig av. Banker har dessutom högre ansökningskrav än vad mindre kreditgivare och långivare har.

  Kreditlån utan UC

  Fördelar och nackdelar

  Det råder ingen tvekan om att det finns många fördelar med att välja kreditlån när du är i behov av pengar. Ett kreditlån lämpar sig lite extra bra för dig som vill låna pengar snabbt och som är osäker på hur mycket du är i behov av. Eftersom krediten enkelt kan höjas på egen hand kan du själv bestämma när och hur det ska ske. Låneformen har dessutom låga ansökningskrav och du kan i vissa fall hitta kreditlån utan inkomst eller lån trots betalningsanmärkningar och utan UC.

  Fördelar

  • Enkelt att ansöka och möjlighet att ansöka om högre belopp.
  • Du betalar bara tillbaka det belopp du faktiskt använt dig av.
  • Möjlighet att låna utan UC, trots betalningsanmärkningar och utan inkomst.
  • Snabb handläggnings- och utbetalningstid.

  Nackdelar

  • Vanligt med en hög effektiv ränta.
  • En lång återbetalningstid kan kännas bekvämt, men det gör också den totala kostnaden högre.
  Kreditlån direkt

  Du kan även läsa om:

  Vill du veta mer om kreditlån eller hur du kan bli mer ansvarsfull med din ekonomi? Ta i så fall del av den bästa guiden för din pension, de bästa tipsen för att förbättra din privatekonomi, och/eller olika tips när du vill hitta ett prisvärt webbhotell.

  FAQ

  Hur hittar man bäst kreditlån?

  Det snabbaste och enklaste sättet för dig att hitta ett lån med krediter är genom en låneförmedlare. Vi rekommenderar att du väljer en låneförmedlare som är nischad på just denna låneform för att på så sätt få så bra och pålitliga alternativ som möjligt.

  Kan man ansöka om kreditlån utan UC?

  Absolut! Det finns en hel del långivare som du kan ansöka om denna typ av lån utan UC hos.

  Finns kreditlån direkt utbetalning?

  Idag finns det flera kreditgivare som erbjuder dessa lån med direkt och snabb utbetalning. Det är inte ovanligt att du får tillgång till krediten kort efter det att din ansökan har godkänts och du har signerat med ditt BankID.

  Ansöka om kreditlån snabbt – går det?

  Ja, det går att ansöka om ett lån av detta slag riktigt snabbt och samtidigt få tillgång till pengarna inom några minuter. Själva ansökningsprocessen tar sällan mer än någon enstaka minut, och detsamma gäller för kreditupplysningen såväl som handläggningen.

  Vilken kreditlån ränta kommer man att få?

  Det är omöjligt att säga vilken ränta som just du kommer att få på ditt lån. Det vanligaste är att räntan sätts individuellt och att man utgår från din kreditvärdighet.