Sms pengar

Sms Pengar erbjuder lån upp till 30 000 kr som du återbetalar på 61 eller 90 dagar. Långivaren är en av de äldsta i branschen och har hjälpt tusentals svenskar med små och snabba lån genom åren.
Snabbval:
Loading...
  Fördelar:
  • Högt betyg av TrustPilots användare
  • Enkel och smidigt tjänst
  • Snabbt svar på ansökningar
  Nackdelar:
  • Mindre populärt hos Sverigekredit
  • Strikta återbetalningskrav

  Om Smspengar

  Smspengar är en av de lånegivare som har funnits längst i branschen och har därmed stor erfarenhet av att ge korttidslån till svenskar. Företaget bildades år 2007 och erbjuder snabblån på upp till 12 000 kronor som man kan återbetala inom 90 dagar. Det finns även mindre lånebelopp som man kan återbetala inom 30 eller 60 dagar. Dessutom erbjuder Smspengar en kontokredit på upp till 30 000 kronor. För kontokrediter så behöver man endast betala ränta på den del av summan som man använder.

  Smspengar har hjälpt över 150 000 svenskar att få snabba pengar genom korttidslån så att de kan lösa plötsligt uppkomna utgifter som de inte kunnat förutse. Det är enkelt och smidigt att ansöka om ett lån hos Smspengar och de har en hög procent av godkända ansökningar.

  Smspengar är en omåttligt populärt att använda sig av när det kommer till korttidslån. Hos TrustPilot har de ett betyg på 9,1/10 och detta är baserat på mer än 750 recensioner av tidigare kunder.F Företaget har alltså ett mycket bra betyg. Hos Sverigekredit har de dock bara 68/100 i totalbetyg vilket är något lägre.

  Smspengar arbetar med att deras kunder ska känna sig så trygga och säkra som möjligt hos dem. Smspengar följer Konsumentverkets riktlinjer för god kreditgivningssed och deras verksamhet granskas av Finansinspektionen så att allt går rätt till.

  Ansökan hos Smspengar

  Att ansöka om ett korttidslån hos Smspengar är mycket enkelt. Ansökan går på några få minuter och sker smidigt på deras hemsida genom att man fyller i ett ansökningsformulär. Om man av någon anledning inte kan ansöka via hemsidan så kan man även kontakta Smspengars handläggare via telefon för att få personlig hjälp.

  Att skicka in en ansökan är gratis oavsett om låneansökan blir beviljad eller avslagen. Det hela går till i några få korta steg:

  • Välj det belopp som du önskar ansöka om att få låna
  • Identifiera dig själv via att logga in på din bank eller med ett BankID
  • Få ett preliminärt svar direkt efter ansökan

  Om du inte kan identifiera dig med till exempel ett BankID så kan man sända in sina ID-handlingar till Smspengar via post. Ett lån kan dock inte bli beviljat innan dessa har kommit fram och registrerats så det drar ut på ansökningstiden. Ett slutgiltigt svar på låneansökan får man efter cirka 30 minuter under Smspengars öppettider. En handläggare ska först granska ansökan innan den kan godkännas.

  Godkända ansökningar

  Så länge grundkraven för att få låna pengar uppfylls så har Smspengar en hög beviljandegrad av de ansökningar som kommer in. Det sker inte ofta att kunder blir nekade, men däremot kan ibland själva lånesumman behöva korrigeras om Smspengar endast vill godkänna en lägre lånesumma än vad som förfrågats.

  Villkor för att låna hos Smspengar

  För att beviljas ett lån hos Smspengar så finns det vissa villkor om man måste uppfylla, vilket generellt finns hos alla lånegivare. Detta är för att Smspengar ska kunna säkerställa din identitet och din möjlighet att kunna återbetala lånet i tid utan att det påverkar din ekonomi.

  För att kunna låna hos Smspengar så måste man ha fyll 18 år och därmed vara myndig. Dessutom så måste man ha deklarerat för en inkomst under minst två års tid. Hur mycket deklarerad inkomst som krävs beror på hur stort lånebelopp du önskar och återbetalningstiden. Det måste helt enkelt säkerställas att du har en god återbetalningsförmåga.

  För att beviljas lån så får man inte ha ett skuldkonto hos Kronofogden, men däremot går det bra om man har betalningsanmärkningar om man har en i övrigt god ekonomi. Smspengar kommer göra en kreditprövning på din ekonomi för att säkerställa att allt ser bra ut inför lånet.

  Dessutom krävs det att man har ett mobilnummer och en e-mailadress som man kan bli kontaktad på plus ett svenskt bankkonto som pengarna kan bli insatta på vid beviljat lån.

  Smspengar undersöker alt detta noga, och det är för att försöka motarbeta att kunder med mycket dåliga ekonomiska förhållanden lånar av dem. De vill undvika att deras kunder hamnar i ohållbara ekonomiska situationer och vill säkerställa att man kan betala av lånet i tid.

  Utbetalning av lån

  När ett lån blivit godkänt så kommer pengarna snart in på det bankkonto man uppgav vid låneansökan. Först får man ett godkännande via e-mail eller sms. Hur fort pengarna blir insatta på bankkontot beror på vilken bank man använder sig av.

  Godkännanden av lån och utbetalningar sker endast under Smspengars öppettider. För så snabba överföringar som möjligt så har Smspengar transaktionskonton i ett flertal banker.

  Om man har Nordea eller Danske Bank så kommer pengarna in på kontot direkt när låneansökan blir beviljad, oavsett tid på dagen så länge det sker inom Smspengars öppettider. Om man istället har någon annan bank, till exempel SEB eller Swedbank, så beror det på när låneansökan blir godkänt.

  Om låneansökan blir godkänt innan 13:30 så kommer pengarna in på bankkontot samma dag mellan kl 15:00 och 17:00. Om låneansökan blir godkänd efter kl 13:30 så kommer pengarna in på bankkontot vid kl 09:30 följande bankdag.

  Det är alltså korta väntetider som gäller hos Smspengar och man får snabb tillgång till lånet så snart det blivit godkänt.

  Ränta på Smspengars lån

  Precis som hos alla lånegivare så måste man betala ränta även på Smspengars lån. Något som är bra med Smspengars ränta är att den är avdragsgill på deklarationen. Därmed kan man få tillbaka 30% av det man betalar in. Man behöver inte rapportera in sin ränta själv till Skatteverket utan Smspengar gör detta åt en vid årsskiftet.

  I kostnaden för Smspengars lån så ingår endast ränta och inga extra avgifter. Avgifter såsom uppläggningsavgift, serviceavgift och aviavgift existerar inte hos Smspengar.

  Räkneexempel

  Att låna pengar av Smspengar är mycket enkelt och smidigt och det tar inte lång tid innan man får ett lån beviljat och pengarna in på sitt konto. Men hur mycket kostar det egentligen att ta ett lån hos Smspengar? Här följer ett enkelt räkneexempel för att klargöra kostnaden för ett lån.

  Om du lånar 5 500 kronor av Smspengar och önskar en återbetalningstid på 60 dagar så kommer du att motta två stycken avier. Dessa kommer vara på 3 400 kronor vardera. Kostnaden för detta korttidslån är 11,8% i månadsränta och 470% i effektiv ränta.

  Total kostnad för lånet blir 6 800 kronor och dessutom får man tillbaka 390 kronor på skatteåterbäringen.

  Kundservice inger trygghet

  Smspengar har en bra kundservice bestående av medarbetare och handläggare med gedigen erfarenhet av korttidslån. De svarar på alla frågor som kunder har och hjälper till med rådgivning för de lån som finns.

  Smspengars kundservice har generösa öppettider och är bemannade varje vardag mellan klockan 08:00 och 18:00. Däremot är det stängt på helger och röda dagar.

  Man kan enkelt komma i kontakt med handläggarna genom att ringa in till Smspengar, skicka ett e-mail eller skriva i deras live chatt för snabbast svar. Smspengar har även en mycket uttömmande FAQ med svar på vanligt förekommande frågor för att underlätta för de som funderar på att ansöka om ett korttidslån hos dem.

  Smspengar är utan tvekan en trygg långivare som du kan lita på och som tar hand om dig om du har frågor eller problem. Eftersom Smspengar funnits länge på marknaden så har de byggt upp en stabil grund med goda resurser och tillgångar. Det finns därför inga anledningar att se Smspengar som något annat än ett sunt och tryggt bolag.

  Sammanfattning

  Smspengar är ett smidigt och tryggt alternativ för alla som vill ta ett korttidslån eller en kontokredit. Då de har funnits länge på marknaden så har de stor erfarenhet av att erbjuda lån till kunder. De erbjuder goda lånemöjligheter med marknadskraftiga räntor. Dessutom tillkommer det inga extra avgifter. Då räntan är avdragsgill så kan man få tillbaka 30% av det man betalar in på skatteåterbäringen.

  Med ett högt betyg och TrustPilot, om än något lägre hos Sverigekredit, så är det bevisat att Smspengar tar god hand om sina kunder och det är många som är väldigt nöjda med den tjänst de har utnyttjat. Med en eminent kundservice så finns det alltid hjälp och rådgivning att få.

  Allt som allt så är Smspengar ett mycket bra alternativ om man har hamnat i en oförutsedd ekonomisk knipa och behöver ta ett snabbt korttidslån som man vet med sig att man kan betala tillbaka inom den satta tidsgränsen. Här får man direkt reda på hur hög totalsumman blir för det lån man ansöker om och inga dolda överraskningar tillkommer.

  Recension - Sms pengar
  Betyg 97/100

  Villkor

  • 18 års åldersgräns
  • 2 års deklarerad inkomst
  • Ingen skuld hos Kronofogden
  • Kreditprövning
  • Kontaktuppgifter
  • Svenskt bankkonto
   Betalningsanm.
   Utan UC
   Utbetalning helg
   Under 20 år

  Legitimering

  • E-legitimation (BankID)
  Avi-avgift: 35 kr
  Uppl.avgift: 320 kr