Nätlån

Snabbval:
Läser in...
  Fördelar:
  • Nätlån kräver inte att du uppvisar någon säkerhet för lånet.
  • Nätlån använder sig utav Bisnode för att utföra kreditupplysningar och därmed påverkas inte ditt kreditbetyg.
  Nackdelar:
  • Nätlån tar ut höga påminnelseavgifter om man ej återbetalar lånet i tid.

  Om långivaren

  När du står inför ett oväntat behov av extra pengar är Nätlån ett pålitligt alternativ. De är inte som traditionella banker. Även om du har betalningsanmärkningar, kan Nätlån vara en lösning för dig. De bedömer din förmåga att betala tillbaka lånet utifrån din nuvarande ekonomiska situation, inte din tidigare historia. Genom att använda Bisnode för kreditprövning, påverkar din ansökan inte din kreditvärdighet negativt.

  Sedan 2009 har Nätlån erbjudit lån till tusentals kunder. Med över 65 000 utbetalade lån och många återkommande kunder, står det klart att de har byggt en solid och pålitlig service. Oavsett om det handlar om mindre personliga eller större lån, så strävar Nätlån efter att göra låneprocessen så enkel och smidig som möjligt för dig. Allt för att du ska få den hjälp du behöver, när du behöver det, utan krångel.

  Nätlån är en aktör på lånemarknaden som erbjuder snabblån till privatpersoner. Nätlån ägs av Catalunia Capital AB och har funnits i flera år.

  Hot nätlån kan du ansöka om ett lån från 10 000 kr och upp till 50 000 kr. Den löptid som de erbjuder är 33 dagar och upp till 6 månader. Man kan alltså låna en liten summa mot en kort återbetalningstid. Denna typ av lån passar därför bra om man har fått en plötsligt uppkommen utgift som man måste betala innan man får tillgång till sin lön eller liknande.

  Ränta och övriga kostnader

  När du lånar från Nätlån kan du förvänta dig en nominell ränta på 27,95% och en effektiv ränta på 31,82%. Detta innebär att om du lånar 30 000 kr över en period på fyra år, kommer din månadskostnad att ligga på 1 045 kr. Totalt kommer du att ha betalat tillbaka 50 160 kr, inklusive alla avgifter, efter 48 månader.

  Förutom räntekostnader finns det några andra avgifter att ha i åtanke. Det kostar ingenting att starta upp lånet, då uppläggningsavgiften är 0 kr. Om du skulle missa en betalning tillkommer en påminnelseavgift på 60 kr, och om lånet går till inkasso kommer en avgift på 180 kr. Det är kostnadsfritt att lösa lånet i förtid eller att ändra återbetalningstiden. Detta ger dig flexibilitet och kontroll över ditt lån.

  Webbplats och ansökan

  Nätlån har en fint utformad webbplats som är enkel att navigera, fylld med tydlig information och en omfattande FAQ-sektion för alla dina eventuella frågor. När du ansöker om ett lån hos Nätlån, gör du det direkt på deras hemsida. Du väljer enkelt det belopp du önskar låna och använder ditt BankID för att identifiera dig och din ansökan. Efter att din ansökan har skickats in, genomför Nätlån en kreditupplysning. Men oroa dig inte – de använder Bisnode för denna kreditkontroll, vilket betyder att din kreditvärdighet inte påverkas. Denna smidiga process gör det enkelt och bekvämt för dig att ansöka om ett lån, utan onödig stress eller komplicerade steg.

  Trygghet och support

  Nätlån erbjuder en pålitlig och lättillgänglig kundtjänst. Du kan mejla deras kundtjänst när som helst, dygnet runt, vilket ger dig friheten att ställa dina frågor på en tid som passar dig bäst. För mer personlig assistans, kan du ringa till deras kundservice. De är tillgängliga för att svara på dina samtal under helgfria vardagar mellan kl. 9.00 och 17.00. Detta bekräftar Nätlåns engagemang för att erbjuda en trygg och stödjande service till sina kunder, och att se till att du alltid har någon att vända dig till för hjälp och rådgivning.

  Villkor hos Nätlån

  För att kunna ansöka om ett lån hos Nätlån behöver du uppfylla några grundläggande krav. Du måste vara minst 18 år gammal och inte äldre än 70 år. Din månadsinkomst, vare sig den kommer från arbete, näringsverksamhet eller pension, ska vara minst 12 500 kr och ska vara deklarerad i Sverige. Det är också ett krav att du är svensk medborgare, har ett svenskt personnummer och är folkbokförd i Sverige. Om du har en skyddad identitet kan du tyvärr inte ansöka om lån hos Nätlån.

  Betalningsanmärkningar accepteras, men om du för närvarande har ett skuldsaldo hos Kronofogden kommer din ansökan inte att godkännas. Nätlån kräver att du använder mobilt BankID för att legitimera dig under ansökningsprocessen. Dessutom är det viktigt att du inte har några andra ouppklarade snabblån hos Nätlån. De använder sig av Bisnode för kreditupplysningar, vilket innebär att din ansökan inte kommer att påverka din kreditvärdighet hos andra kreditinstitut.

  Sammanfattning och betyg

  • Om Nätlån: Etablerad och pålitlig (4/5)
  • Ränta och Övriga Kostnader: Hög ränta men tydlig kostnadsstruktur (3/5)
  • Webbplats och Ansökan: Användarvänlig och effektiv (4/5)
  • Trygghet och Support: Engagerad och tillgänglig (4/5)
  • Villkor: Tillgängligt för många, men med strikta grundkrav (3/5)

  Nätlån framstår som ett bra alternativ för dig som behöver ett mindre lån snabbt, speciellt om du har betalningsanmärkningar. Deras process är enkel och transparent, och kundtjänsten är lättillgänglig för eventuella frågor. Totalpoäng 18/25


  Nätlån recension 4 av 5 stjärnor

  Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

  *” anger obligatoriska fält

  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden