DayPay

Snabbval:
Läser in...
  Fördelar:
  • Rekordsnabb handläggning
  • Utbetalning samma dag
  • Ingen UC
  • Handlägger lån på helgen
  Nackdelar:
  • Högkostnadskredit

  Om Långivaren DayPay

  Hos DayPay, som har varit med i spelet sedan 2011, får du som låntagare dra nytta av deras erfarenhet och expertis på kreditmarknaden. DayPay är specialister på krediter som sträcker sig från en månad upp till fem år. När du ansöker om en kredit hos dem, sköts allt automatiskt av deras moderna system. Det betyder att du får besked direkt – inga krångliga väntetider för dig.

  Du kan känna dig trygg med DayPay. De följer Konsumentverkets regler för säker kreditgivning och är godkända av Finansinspektionen. Detta innebär att de håller hög standard när det gäller säker och rättvis kreditgivning. Din säkerhet är viktig för dem, och de använder krypterad teknik för att skydda dina personliga och finansiella uppgifter.

  DayPay förstår att livet kan vara oförutsägbart. De är här för att snabbt hjälpa dig med ekonomiskt stöd när oväntade utgifter dyker upp. DayPay är måna om att inte låna ut pengar till någon som inte kan betala tillbaka, så de beviljar bara lån till dig som har en stabil återbetalningsförmåga.

  Deras imponerande AAA-kreditbetyg visar på deras stabilitet och pålitlighet inom branschen. För att nå detta prestigefulla betyg måste ett företag på en solid omsättning över 2 miljoner, ha varit verksamma i minst 10 år och ha nyckeltal som sticker ut jämfört med genomsnittet inom branschen. Detta vittnar om deras förmåga att erbjuda stabila och tillförlitliga finansiella tjänster.

  Ränta och övriga kostnader

  DayPay har nyligen uppdaterat sina avgifter, vilket är viktigt för dig att känna till när du ansöker om lån. Från och med den 7 februari 2023 gäller följande avgifter:

  • En uppläggningsavgift på 300 kr.
  • En aviavgift på 59 kr.

  För att ge dig en tydligare bild av vad detta innebär i praktiken, låt oss ta ett prisexempel:
  Om du lånar 5 000 kr i 60 dagar hos DayPay, blir det totala beloppet som ska återbetalas 5 743 kr. Detta motsvarar en månadskostnad på 2 871,5 kr. När det gäller räntor, ligger den effektiva räntan på 132 % med en fast årlig ränta på 39 %.

  Dessa kostnader inkluderar både uppläggningsavgiften och aviavgiften. Således, även om den nominella räntan kan verka låg, är det viktigt att du tänker på den effektiva räntan och andra avgifter som tillkommer för att få en helhetsbild av lånekostnaden.

  Kom ihåg, att låna pengar är ett stort ansvar och det är viktigt att noggrant överväga din ekonomiska situation innan du tar ett beslut. DayPays avgifter och räntor är en del av den totala kostnaden för lånet, så se till att du förstår dessa fullständigt innan du ingår ett låneavtal.

  DayPay erbjudande

  Hos DayPay kan du låna från 1 000 upp till 20 000 kronor utan UC. Som redan tidigare nämnt du får ett första besked på din ansökan direkt när du skickat in din ansökan och om den beviljats betalas pengarna ut samma dag (se utbetalningstider).

  Webbplats och ansökan

  Att göra en låneansökan hos DayPay går snabbt och smidigt – och lånar du under 10 000 kr kommer lånet inte påverka ditt kreditbetyg hos UC, om du i ett senare skede vill ta ett större lån hos banken. Börja med att fylla i önskat belopp och löptid.

  Hur lång återbetalningstid du kan välja beror på ditt lånebelopp. För belopp mellan 17 000 – 20 000 kr är löptiden 3 år, men för 1 000 – 3 000 kr är löptid 30 dagar.

  Därefter får du fylla i dina kontaktuppgifter, samt svara på några frågor om din ekonomi, innan du signerar ansökan med ditt BankID. Så snart din ansökan är insänd kommer du att få svar på den direkt på skärmen – och om lånet beviljas återstår för dig att signera låneavtalet, och därefter betalas pengarna ut.

  Trygghet och support

  Kundservice nås väldigt smidigt via telefon, live chatt eller e-post, och har öppet alla dagar i veckan. Måndagar till fredagar når du kundtjänsten hos DayPay mellan klockan 09.00 och klockan 19.00. Vill du komma i kontakt med dem under en helg kan du istället kontakta dem mellan klockan 11.00 och klockan 18.00.

  Det finns också ett avsnitt på deras sida där du hittar en FAQ med svar på de vanligaste frågorna. Där kan du leta efter svaret på din fråga på egen hand om du föredrar det eller om kundtjänst för närvarande håller stängt.

  Utbetalning av ditt lån sker så snart din ansökan är beviljad och skuldbrevet är signerat. Därefter beror det på din bank hur lång tid det tar innan du kan se pengarna på ditt konto. Du kan läsa mer om detta under ”utbetalningstider”.

  Villkor

  När du ansöker om ett lån hos DayPay, finns det några viktiga villkor du behöver känna till. För det första måste du vara minst 20 år gammal för att kvalificera dig. Det är också viktigt att din årsinkomst ligger på minst 50 000 kr. DayPay är måna om att du som låntagare är folkbokförd i Sverige, vilket är ett krav för att ansöka om lån hos dem.

  Om du har betalningsanmärkningar behöver det inte vara ett hinder för att få ett lån beviljat. DayPay ser över din nuvarande ekonomiska situation och tar hänsyn till din förmåga att återbetala lånet. Däremot, om du har en pågående skuld hos Kronofogden, kommer din ansökan inte att godkännas.

  När det gäller kreditupplysningen använder DayPay Creditsafe, vilket innebär att ditt kreditbetyg hos andra kreditinformationsföretag, som UC, inte påverkas av din ansökan hos dem. Detta kan vara en fördel för dig om du planerar att ansöka om andra lån eller krediter i framtiden.

  Sammanfattning och betyg

  • Om Långivaren: Erfaren och pålitlig (4/5)
  • Ränta och Övriga Kostnader: Varierande och höga (3/5)
  • Webbplats och Ansökan: Användarvänlig och snabb (4/5)
  • Trygghet och Support: Tillgänglig och hjälpsam (4/5)
  • Villkor: Tillgängliga men med inkomstkrav (3/5)

  DayPay erbjuder en flexibel och snabb låneprocess. Vilket gör dem till en attraktiv aktör för kunder som behöver snabba och anpassningsbara finansiella lösningar.
  Totalpoäng: 18/25


  DayPay recension - 4 av 5 stjärnor

  Fyll i formuläret för att fortsätta din ansökan hos vår partner

  *” anger obligatoriska fält

  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden
  Hidden