Smslån på helger

Låna under helgdagar

Många långivare verksamma inom smslån erbjuder dig som kund möjligheten att ansöka om lån på helger och helgdagar. En del långivare kan också genomföra själva utbetalningen på helger, förutsatt att du har konto i en bank som långivaren samarbetar med.

Om du har ett mer eller mindre akut behov av pengar en lördag eller söndag, kontrollera om långivaren har möjlighet att göra direktöverföringar innan du skickar in din ansökan.

Handläggningen av ansökningar för smslån sker alltid på samma sätt. En handläggare får din ansökan på sitt bord och går stegvis tillväga:

  • En kreditbedömning utifrån en kreditupplysning görs.
  • Beslut tas därefter om du godkänns som låntagare
  • Pengarna betalas ut.

Som du förstår måste kontoret/kundtjänst ha öppet för att handläggningen ska kunna ske. Läs mer här nedan om hur du kan ta smslån på helger.

Ansök om smslån på helger och kvällar

Hos långivare inom smslån som har generösa öppettider kan du ansöka och få ditt lån beviljat både kvällar och helger. Det är fler och fler långivare som har börjat erbjuda kvällsöppet och det är idag mer regel än undantag att smslåneföretagen har öppet åtminstone några timmar på lördagar och/eller söndagar. De största långivarna har garanterat personal på plats på helgerna.

Här på Sverigekredit finner du en stor del av de banker, kreditbolag och andra finansiella aktörer som handlägger låneansökningar och även betalar ut pengar på helger. Klicka i rutan nedan för att hitta rätt.

Jämför alla smslån med helgutbetalning

check

Smslån och direktöverföringar till ditt konto

Handläggning av en ansökan om ett smslån och utbetalning är två helt skilda moment och det senare har långivaren begränsad rådighet över. Om du blir godkänd som långivare och en överföring sedan ska initieras är du (och långivaren) i händerna på affärsbankerna. Det är enbart om du har ett personkonto i en bank som långivaren använder för överföringar som du kan få dina pengar utbetalda via direkt banköverföring.

OBS! Har du ett konto i SEB medan långivaren använder Handelsbanken för överföringarna, får du i regel vänta till nästa bankdag om du ansöker om smslån under helgen.

En hel del smslåneföretag har konton i flera banker för att underlätta överföringar. I regel använder smslåneföretagen en kombination av Nordea, Handelsbanken och Danske Bank. Vill du kunna ta smslån på helger bör du vara lite extra noggrann med att undersöka vilka banker smslåneföretaget använder för överföringarna.

Sammanfattning

För att under helgen ansöka om smslån, få din ansökan beviljad och sedan också få dina pengar utbetalda direkt måste följande förutsättningar vara uppfyllda:

  • Smslåneföretaget måste ha helgöppet och du måste skicka in ansökan när det finns handläggare på plats
  • Smslåneföretaget måste ha konto i samma bank som du har