Smslån på helger

Låna under helgdagar

Många långivare verksamma inom smslån erbjuder dig som kund möjligheten att ansöka om lån på helger och helgdagar. En del långivare kan också genomföra själva utbetalningen på helger, förutsatt att du har konto i en bank som långivaren samarbetar med.

Om du har ett mer eller mindre akut behov av pengar en lördag eller söndag, kontrollera om långivaren har möjlighet att göra direktöverföringar innan du skickar in din ansökan.

Handläggningen av ansökningar för smslån sker alltid på samma sätt. En handläggare får din ansökan på sitt bord och går stegvis tillväga:

  • En kreditbedömning utifrån en kreditupplysning görs.
  • Beslut tas därefter om du godkänns som låntagare
  • Pengarna betalas ut.

Som du förstår måste kontoret/kundtjänst ha öppet för att handläggningen ska kunna ske. Läs mer här nedan om hur du kan ta smslån på helger.

 

Ansök om smslån på helger och kvällar

Hos långivare inom smslån som har generösa öppettider kan du ansöka och få ditt lån beviljat både kvällar och helger. Det är fler och fler långivare som har börjat erbjuda kvällsöppet och det är idag mer regel än undantag att smslåneföretagen har öppet åtminstone några timmar på lördagar och/eller söndagar. De största långivarna har garanterat personal på plats på helgerna.

Här på Sverigekredit finner du en stor del av de banker, kreditbolag och andra finansiella aktörer som handlägger låneansökningar och även betalar ut pengar på helger. Klicka i rutan nedan för att hitta rätt.

check

Smslån och direktöverföringar till ditt konto

Handläggning av en ansökan om ett smslån och utbetalning är två helt skilda moment och det senare har långivaren begränsad rådighet över. Om du blir godkänd som långivare och en överföring sedan ska initieras är du (och långivaren) i händerna på affärsbankerna. Det är enbart om du har ett personkonto i en bank som långivaren använder för överföringar som du kan få dina pengar utbetalda via direkt banköverföring.

OBS! Har du ett konto i SEB medan långivaren använder Handelsbanken för överföringarna, får du i regel vänta till nästa bankdag om du ansöker om smslån under helgen.

En hel del smslåneföretag har konton i flera banker för att underlätta överföringar. I regel använder smslåneföretagen en kombination av Nordea, Handelsbanken och Danske Bank. Vill du kunna ta smslån på helger bör du vara lite extra noggrann med att undersöka vilka banker smslåneföretaget använder för överföringarna.

Varför smslån på helger och kvällar?

Varför är det så viktigt att man måste kunna ta ett smslån på helgen eller på kvällen? Kan man inte lika gärna göra det under dagen, då långivarna alltid har öppet? Ja, trots att många långivare har öppet både kvällar och helger så tar majoriteten av deras kunder lån under dagen. Möjligheten att ta ett smslån under kväll och helger är helt enkelt en bonus som kan hjälpa till i viktiga situationer. Möjligheten att kunna ta smslån på helger och kvällar är en enorm lättnad för de som har inte har tid, eller helt enkelt missar, att ta ett nödvändigt smslån under dagen. Bara för att det är helg betyder det inte att det kan uppstå situationer där man måste ha ett snabbt kassainflöde. Tvärt emot är det på kvällen och på helgen man stöter på fler utgifter.

Det är just därför det finns flera risker med att ta smslån på helger eller kvällar. Är man ute på kvällen och dricker sig lite rund om fötterna kan ett smslån leda till frustrerande konsekvenser. Nästa dag kan man vakna upp med inte bara huvudvärk, utan en svidande ekonomi. Likväl är det lätt att fasta framför datorn sent på kvällen, särskilt när man vet att man inte har något jobb nästa dag. Ett smslån på kvällen kan göra det där online köpet så mycket lättare. Eller varför inte spela lite längre på online casino med lånade pengar? Vid sådana här tillfällen är det därför väldigt viktigt att inte göra smslån till en vana och endast ta ett när man är vid sitt sinnes fulla bruk och när man vet att man verkligen behöver det.

Alternativ till smslån på helger och kvällar

Att ta ett smslån på helgen eller på kvällen bör inte vara en avgörande faktoren som bestämmer om man väljer en långivare före en annan. Blir du tvungen att ta ett ”sista minuten lån” en kväll eller under helgen finns det underliggande problem som bör hanteras innan lån kommer på tal. Det finns åtgärder du kan utföra för att minimera ditt behov av smslån för att förbättra och stabilisera din ekonomi även i långsiktigt perspektiv.

Varför har du dåligt med pengar?

Känner du dig tvungen att ständigt ta nya smslån? Vare sig de sker på dagen, kvällen, veckodagen eller helgen. Då betyder det att något är fel. Smslån har sitt syfte och är väldigt bra på det dom gör, att ge en snabb och enkel lösning på akuta finansiella problem. De är inte någon permanent lösning på ett underskott i budgeten. Första stegen när det kommer till alla problem man kan ha i livet så är det upptäcka att man har ett.

Är det så att du märker att din inkomst inte räcker ut hela månaden och du blir tvungen att ständigt ta nya smslån bör du undersöka varför detta händer. Är din inkomst för låg eller är dina utgifter för höga? Det är med största sannolikhet det sistnämnda. Men ofta är det såklart en blandning av orsaker. Det bästa rådet du kan ta åt dig är att budgetera din ekonomi. Märker du att din inkomst inte klarar av att bära din livsstil måste du förändra din livsstil, om du inte lyckas höja din inkomst.

Välj en annan typ av lån

Tog du ett smslån förra veckan och du vet att du troligtvis kommer att behöva ta ett nästa vecka? Då kan det vara en bra ide att ändra typen av lån man tar. Smslan har den högsta räntan relativt till sin storlek. Detta på grund av dess snabba natur kombinerat med avsaknaden av säkerhet. Välj då istället att ta ett större lån med bättre ränta. Inte bara får du en större summa pengar med en gång som kan låta din lösa problemet i sin botten. T.ex. laga något eller liknande. Du får även en total lägre ränta än om du skulle ta lika mycket lån, fast i flera mindre smslån.

Hitta alternativa inkomster

Alternativa inkomster låter värre än vad det låter. Istället för att använda Breaking Bad som en guide kan du välja att ha en loppmarknad eller liknande. Sälj dina onödiga prylar, särskilt om de även drar pengar i underhållning. Du kan även lämna in ditt guld och dina smycken i så kallade ”pantbanker” för ett snabbt lyft i ekonomin.

Sammanfattning

För att under helgen ansöka om smslån, få din ansökan beviljad och sedan också få dina pengar utbetalda direkt måste följande förutsättningar vara uppfyllda:

  • Smslåneföretaget måste ha helgöppet och du måste skicka in ansökan när det finns handläggare på plats
  • Smslåneföretaget måste ha konto i samma bank som du har

Hitta och jämför alla smslån här