Samla lån

Snabbval:
Loading...

  Genom att samla lån via ett så kallat “hopbakslån” kan du lösa dina smålån och mindre krediter med höga kostnader för att genom detta sänka dina lånekostnader. Om du är belastad av höga månadskostnader kan du med ett privatlån med en jämförelsevis fördelaktig ränta minska dina lånekostnader i ganska stor utsträckning. Det som sker när du samlar dina lån är att du i stället för att ha en mängd smålån får ett enda lån på ett större belopp.

  Par-dator-SK

  Lös dina krediter med privatlån

  På Sverigekredit kan du jämföra privatlån och låneförmedlare som fungerar utmärkt för att samla små lån. Även om en bank, ett kreditbolag eller ett finansbolag inte erbjuder just en specifik tjänst för detta, kan du självklart ändå ansöka om ett privatlån på ett belopp som motsvarar dina befintliga skulder, som blir billigare i ränta.

  När du sedan får pengarna i handen betalar du helt enkelt av dina skulder. För avbetalningsköp, smålån och andra krediter har du alltid rätt att slutbetala skulden när som helst under löptiden.


  Jämför alla privatlån där du kan samla lån


  Samla lån och få en lägre månadskostnad

  Varje lån löper med ränta och räntan ska betalas med jämna mellanrum (oftast månadsvis) tillsammans med amorteringar på skulden. Med många lån och krediter kan räntekostnaderna bli relativt höga, särskilt om krediterna är av typen smslån, privatlån, avbetalningsköp eller kontokrediter på lägre belopp.

  Det är nämligen en slags grundregel inom all långivning att ju lägre lånebeloppet är, desto högre blir räntesatsen. Det är helt enkelt billigare att låna mycket än att låna lite. När du samlar dina lån i ett enda stort lån blir din totala kostnad lägre och du kan använda dina pengar på betydligt roligare saker än att betala räntor. En försiktig uppskattning ger vid handen att du kan sänka dina lånekostnader med upp emot 50%.


  Vi tar ett räkneexempel:
  Du har 10 smålån och krediter på sammanlagt 100 000 kr. Den genomsnittliga räntan är 10%, vilket gör att du betalar 10 000 kr per år bara i räntor (här bortser vi för enkelhetens skull från eventuella aviavgifter, med mera). Om du sedan ansöker om ett privatlån på 100 000 kr för att lösa dessa smålån, och får en ränta på 6%, sjunker din årskostnad till 6000 kr. Genom att göra detta sparar du alltså 4000 kr per år eller cirka 333 kr i månaden.

  Statistik samlingslån

  Lös dyra lån och bygg upp en buffert

  Du vet säkert att det är viktigt att ha en buffert. Om du sänker månadskostnaden för dina lån kan du använda de pengar du ”sparar” på att bygga upp en buffert att använda när det dyker upp oförutsedda utgifter. På så sätt minskar behovet av att låna i framtiden och din ekonomiska ställning förbättras.

  Samla lån hos låneförmedlare

  Det finns flera stora låneförmedlare i Sverige som samarbetar med dussintals banker och kreditbolag, exempel på dessa är

  • Lendo
  • Freedom Finance
  • Advisa
  • AXO Finans
  • MyLoan

  När du ansöker hos en låneförmedlare så skickas din ansökan ut till flera långivare som då får tävla om dig som kund. Normalt får du flera låneförslag skickade till dig efter max 48 timmar och du kan då välja vilken långivare du vill låna hos, du kan även välja att tacka nej till samtliga.

  Flera av dessa förmedlare har även specialiserat sig på att hjälpa dig med att samla lån för att sänka dina lånekostnader. För att ansöka om detta så bör du sammanställa alla dina små skulder och krediter för att få fram ett totalbelopp. Detta belopp ansöker du sedan om hos en låneförmedlare för att få lägsta möjliga ränta.