Räntefria lån

Räntefria lån innebär att alla nya kunder hos ett kreditbolag får låna en summa pengar utan att behöva betala någon ränta. Notera att det i vissa fall kan tillkomma uppläggningsavgift och/eller aviavgift, i dessa fall informeras du om det då du ansöker om lånet på kreditbolagets hemsida. Det är endast smslån utan ränta som erbjuds, kreditbolag och banker med andra låneformer som t.ex privatlån tar alltid ut en ränta.

Nöjd man har fått räntefritt lån

Om att låna räntefritt

Räntefria lån och kostnadsfria smslån är lån som erbjuds nya kunder i marknadsföringssyfte. Med ett räntefritt lån får du låna en ofta i förväg bestämd summa under en förutbestämd löptid utan att du behöver erlägga någon ränta. Ibland kan dock uppläggningsavgift och/eller aviavgift tillkomma. Information om tillkommande avgifter finns alltid tydligt presenterad på den sida där du ansöker om ditt lån. Nedan hittar du ett urval av de banker och kreditbolag som erbjuder räntefria lån och smslån.


Räntefria lån sparar pengar

Räntefria lån och smslån utan avgifter

Här på Sverigekredit har vi samlat

  • Banker
  • Finansbolag
  • Kreditbolag

Vi har samlat flera kreditgivare som erbjuder dig möjligheten att ansöka om räntefria lån direkt på nätet genom en lättfattlig ansökningsprocess. De erbjudanden vi presenterar är sådana som gäller för nya kunder och som fungerar som marknadsföring från långivarnas sida.

Det finns många kreditbolag som är verksamma inom smslån. Konkurrensen om kunderna är således hård och den blir allt tuffare för varje dag. Ett sätt för långivarna att stå ut från mängden är att vässa erbjudanden för nya kunder, och att erbjuda räntefria lån och smslån ligger helt i linje med denna tanke. För dig som potentiell kund är denna konkurrens (och de verkningar den ger upphov till) givetvis mycket fördelaktig.


Är ett räntefritt lån då verkligen helt kostnadsfritt? Det snabba svaret är ja. Majoriteten av långivarna som erbjuder dig smslån utan ränta tar inte ut någon avgift. Det finns dock några långivare som debiterar en uppläggningsavgift och eventuellt också en aviavgift. Läs lånevillkoren noga innan du ansöker för att inte drabbas av negativa överraskningar.

Hur lånar jag räntefritt?

Att låna räntefritt är inte mer komplicerat än att ta ett vanligt smslån.

1. Välj bland erbjudandena ovan och välj det mest lämpliga.

2. Gå till ansökningsformuläret på långivarens webbplats och skicka in din ansökan
(kontrollera noga att lånet verkligen kommer att löpa utan räntor och avgifter).

3. Oftast får du ett preliminärt besked direkt på skärmen om din låneansökan blivit beviljad. Maximal väntetid brukar vara en bankdag.