Nya långivare

På den här sidan hittar du nya långivare som erbjuder smslån och privatlån. De långivare vi visar är de nyaste i Sverige men de kan ibland vara ett par månader gamla. Om du vill ha ett större urval att välja mellan så kan du jämföra alla smslån eller gå till vår sida med långivare och låneförmedlare där du kan jämföra alla privatlån.

Siluetter på nya långivare

Nya smslån och långivare – ett tecken på sund konkurrens

Marknaden för smslån fungerar som vilken annan marknad som helst. Ju större konkurrensen blir, desto mer måste företagen anstränga sig för att göra kunderna nöjda. Få marknader är idag så präglade av konkurrens som lånemarknaden och det är enbart positivt för dig som potentiell låntagare.

Med en stor konkurrens erbjuds du större möjligheter att hitta kreditbolag och finansbolag som kan erbjuda dig lån. Dessutom gör konkurrensen att varje ny låneprodukt som lanseras blir lite bättre och lite mer förmånlig för dig som kund. Det är det senast lanserade erbjudandet som sätter standarden och nästa nya smslån att lanseras måste vara ännu mer förmånligt. Konkurrensen bland alla nya smslån har till och med gjort att det är ett antal långivare som erbjuder räntefria smslån som dessutom i många fall löper helt utan avgifter.

Nya långivare med bra villkor

Många gånger kommer det nya smslån som presenteras på den här sidan från nystartade finansbolag eller kreditbolag, men även från långivare som är stora i andra länder och som expanderat till Sverige. Du ska givetvis ha en sund skepsis mot nya aktörer på finansmarknaden, men det finns inget som säger att en ny aktör till exempel skulle vara ett otryggare alternativ än en som har varit verksam länge.

Tänk på! Det viktigaste när du t.ex tittar på nya smslån är att den långivare du funderar på att ansöka om lån hos har tillstånd från Finansinspektionen att bedriva utlåning. Det är även bra om långivaren är ansluten till SKEF, som granskar dessa verksamheter. Alla nya långivare på Sverigekredit innehar licens från Finansinspektionen. Våra listade långivare följer således regleringen i konsumentkreditlagen med avseende på god kreditgivningssed samt Konsumentverkets preciseringar av detta begrepp.

Fördelar med nya smslån

Konkurrensen är stenhård mellan långivarna i Sverige och för att locka dig som konsument så krävs det ofta något unikt och nytt. I vissa fall erbjuds räntefria smslån men det förekommer även att långivaren valt att hålla väldigt låga ordinarie priser för lånet. Det är just därför som vår tjänst på Sverigekredit blir så viktig, så att du kan jämföra och se vilken långivare som erbjuder bäst villkor.

Oavsett om du ska ansöka om ett nytt smslån eller privatlån, så vill naturligtvis alla nya långivare vara så hjälpsamma de kan för att du som kund ska bli nöjd. Därför kan det många gånger vara lättare att få sina ansökan godkänd hos nya långivare.