Nordax

Nordax

Info om Nordax

Ränteexempel

Belopp: 100.000 kr
Löptid: 5 år
Månadsavgift: 20 kr
Uppläggningsavgift: 400 kr
Månadskostnad: 745 kr/mån
Ränta: 8,90%
Effektiv ränta: 9,91%
Månadskostnad: 2091 kr
Att återbetala: 125.460 kr
(Information från långivarens hemsida)
Totalbetyg: 61/100
Popularitet Medel (10/20)
Godkända ansökningar Medel (10/20)
Prisnivå Medel (10/20)
Trygghet & service Bra (15/20)
Villkor & kvalitet Bra (16/20)
Förklaring av betyg

Utbetalningstider:
3-5 bankdagar

Kundtjänst:
Öppet vardagar 09:00 - 17:00
Öppet lördagar Stängt
Öppet söndagar Stängt
Nordax Bank AB
Gävlegatan 22
113 30 Stockholm
Organisationsnr. 556647-7286
Nordax är en nordisk s.k nischbank som erbjuder privatlån på upp till 500.000 kr som du kan återbetala på upp till 15 år. Nordax har funnits sedan 2004 och i dagsläget har de ca 120.000 kunder runt om i Norden och i Tyskland.
Fördelar:
 • Högt maxbelopp
 • Signering med BankID
 • Bra och tydlig hemsida
Nackdelar:
 • Uppmanar lång löptid
 • Medsökande över 400.000 kr
 • Högre ränta än genomsnittet

Popularitet

Nordax startade sin bankverksamhet under 2004 men är relativt ny långivare bland våra jämförelser på Sverigekredit. Den samlade statistiken visar att Nordax inte platsar bland de populäraste långivarna av privatlån, trots att de är nya i vår jämförelsetjänst. Namnet, som förmodligen är okänt för många, är nog huvudanledningen.

Godkända ansökningar

Trots att långivaren har både resurser och en sund kreditgivning som gör att de flesta med god kreditvärdighet har god chans till att få sin ansökan godkänd, ser vi att ytterst få får sina ansökningar godkända. Alla banker gör sina egna värderingar och vi upplever att Nordax är väldigt noga med sin kreditbedömning.

Trygghet och Service

Nordax är naturligtvis registrerade och licenserade hos Finansinspektion, för att bedriva banktjänster. Vi har inte tagit del av bolagets årsredovisning, så vi kan inte göra en riktigt bra bedömning kring Nordax resurser och framgångar. Vi bedömer dock att det inte finns någon anledning att misstro bankens seriositet och verksamhet.

Servicen hos Nordax är som hos de flesta andra banker. Du når kundtjänst under kontorstid på vardagar, men på helger är det stängt. Du kan ansöka när som helst men svar på din ansökan kommer först under ordinarie öppettider. Du kan själv välja om du vill signera hemskickade papper eller om du vill signera digitalt med BankID. Det sistnämnda förkortar ledtiden markant och leder till mycket snabbare utbetalning.

Villkor och Kvalitet

För att få din ansökan godkänd hos Nordax så krävs det att du är minst 20 år, inte har några betalningsanmärkningar och en fast inkomst på minst 120.000 kr per år. Du måste vara folkbokförd i Sverige och ha ett svenskt bankkonto som pengarna kan utbetalas till.

Kvaliteten på tjänsten är likvärdig de flesta andra, mindre bankers. Nordax har en avgift på 20 kr som betalas på varje månadsfaktura, vilket är motsvarande aviavgift som man betalar till de allra flesta banker. Nordax uppmanar till längre återbetalningstid för att du ska få en så låg månadskostnad som möjligt. Detta är dock inget vi rekommenderar då det leder till betydligt dyrare lånekostnader.

Försök att välja en så hög månadskostnad med så kort löptid som möjligt, för att göra dig skuldfri så snabbt som möjligt och undvika onödigt höga lånekostnader.

Recension - Nordax
Betyg 61/100

Villkor

 • Lägsta ålder 20 år
 • Minst 120.000 kr i årsinkomst
 • Folkbokförd i Sverige i minst 3 år
 • Ej några betalningsanmärkningar
 • Två ansökande ökar chansen till lån
 Betalningsanm.
 Utan UC
 Utbetalning helg

Legitimering

 • E-legitimation (BankID)
 • Underskrift
Avi-avgift: 20 kr
Uppl.avgift: 400 kr
Ansökningsavgift: 0 kr