Loanstep

Loanstep erbjuder både inlåning och utlåning där tjänsten fungerar som en förmedling mellan privatpersoner. Du kan som ny kund låna upp till 5000 kr i 30 dagar av någon annan privatperson som sparar hos Savelend.
Snabbval:
Loading...
  Fördelar:
  • Räntefritt i 14 dagar
  • Godtar betalningsanmärkningar
  • Live chat på hemsidan
  • Populära på Sverigekredit
  Nackdelar:
  • Godkänner inte många lån
  • Ingen service på helger
  • Lågt maxbelopp

  Popularitet

  Savelend blev omedelbart en populär långivare på Sverigekredit så fort de kom med i våra jämförelselistor. Långivaren växte snabbt och fick tusentals nöjda kunder. Sedan början av 2017 heter långivaren Loanstep, men tjänsten är fortfarande den samma – du kan låna pengar genom smslån. Savelend är numera bolagets investeringstjänst där du kan spara pengar och tjäna på räntor.

  Godkända ansökningar

  Den senaste tiden visar statistiken på att fler och fler får sina ansökningar godkända hos Loanstep. Det är en mycket positiv trend vi kan se och därför har vi höjt betyget något.

  Trygghet och Service

  Loanstep är en alltså en relativt ny långivare på den svenska marknaden som ännu inte visat stabilitet och tillväxt, så vi kan varken bekräfta eller dementera tryggheten i bolaget. Vi har hittills inte fått några klagomål på bolaget, vilket vi ser positivt på.

  Kundtjänsten är öppen mellan 10:00 till 16:00 men håller lunchstängt mellan 12:00 till 13:00. Under dessa tider behandlas ansökningarna och de betalas ut omedelbart efter det att ansökan blivit godkänd och låntagaren legitimerat sig. Lånet betalas normalt ut nästkommande bankdag. På Loansteps hemsida finns en live chat där man kan ställa e.v frågor. Kundtjänsten är inte officiellt öppen på helger men det förekommer att de svarar på mail och live chatten, så prova om du har behov av att nå dem under helger.

  Villkor och Kvalitet

  Villkoren för att få låna pengar hos Loanstep är bra i förhållande till den låga kreditgräns de erbjuder. Du måste vara minst 18 år för att få ansöka och även om du har betalningsanmärkningar så kan du ansökan bli godkänd. Det är möjligt att förlänga sitt lån till en något billigare lånekostnad än de första 30 dagarna.

  Kvaliteten på tjänsten och hemsidan upplever vi vara helt okej. Negativt är att de erbjuder ett lågt maxbelopp på endast 3000 kr till nya kunder men positivt är att du kan låna helt räntefritt i 14 dagar, även om det är en väldigt kort löptid. Återkommande kunder som betalat av sitt lån kan däremot låna upp till 5000 kr.

  Intervju

  Beskriv er tjänst i kort

  Det vi tillhandahåller är lån, närmare bestämt det vi kallar för korttidslån och långtidslån. Korttidslånen har en löptid på 61 dagar. Lånebeloppet för dessa lån är mellan 1 000 kr och 5 000 kr. För långtidslånen är löptiden upp till 60 månader, och här kan man låna mellan 15 000 kr och 50 000 kr.

  Varför ska man välja just er?

  Varför man bör välja oss? Vi lägger stor vikt på “nöjda kunder är bra kunder” och därför är en viktig del av vår verksamhet att inte bara bry oss om våra kunder, utan även visa det öppet. Man bör inte sticka under stolen med att det givetvis finns ett visst egenintresse som spelar in här, men det är verkligen inte hela historien. Vi vill i grund och botten hjälpa våra kunder till en bättre ekonomisk tillvaro, och därför är alla våra korttidslån kostnadsfria om man återbetalar inom 14 dagar.

  Vi tror att det kan hjälpa många som råkat ut för något kapitalslukande sådär i sista halvan av månaden. För långtidslånen sätter vi räntan individuellt, vilket gör att våra kunder redan innan de skriver på kan se hur lånets villkor för ser ut beroende på den egna ekonomi. Är det bara ett litet felsteg i en i övrigt ordnad tillvaro kan man få låna till så lite som 3 % i ränta.

  För att återkoppla till det vi inledde detta stycke med, att vi är den aktör på marknaden som genuint bryr sig om våra kunder, finns det något hos oss vi kallar för Smart Steps. Detta är en guide till en bättre privatekonomi som vi just nu är i full färd med att utveckla. I denna guide hoppas vi kunna bidra med goda tips och idéer till alla som är villiga att ta del av den, och också belöna dessa personer för att ha tagit del av informationen, för att stärka och förenkla deras privatekonomi.

  Vad kan man som kund förvänta sig av er?

  Det man kan förvänta sig som kund är en genomgående god service och transparens. Vi vill att folk ska kunna se och förstå vad vi gör. Inte bara för att vara förtroendeingivande, men också för att vi tror att det är viktigt att vi i alla avseenden av verksamheten kan få kritik och influeras av våra kunder. Vi, precis som dem, är mänskliga, och vi vill att det ska lysa igenom och kännas, oavsett i vilken kapacitet man kontaktar oss.

  Vad är ansvarsfull kreditgivning för er?

  Ansvarsfull kreditgivning är för oss ganska enkelt. Vi vill inte ge ut krediter till någon som inte klarar av återbetalningen. Ingen tjänar på att låntagaren misslyckas med återbetalningen. Vi får inte ut något av det, och kunden själv förlorar väldigt mycket på det. Det är något vi verkligen vill undvika. Vi vill endast ge ut krediter till dem som vi tror kommer klara det, till dem som kan förbättra sin situation genom ett uppskov, lite andrum.

  Vilka råd kan ni ge alla som vill ta ett smslån?

  Det bästa råd man kan ge är att uppmana alla som funderar på att ta ett korttidslån till att först och främst se över exakt hur den egna ekonomin ser ut. Efter det bör man se över de olika företagen som erbjuder tjänsten och deras villkor. Ta en titt på totalkostnaden och se om det känns rimligt och troligt att det i stundande situation går att betala tillbaka. Var säker på att det kommer att hjälpa snarare än att stjälpa.
  Recension - Loanstep
  Betyg 95/100

  Villkor

  • Lägsta ålder – 18 år.
  • Inga skulder hos Kronofogden
  • Svenskt mobilnummer
  • Medborgare i Sverige.
  • 150.000 kr i årlig inkomst
   Betalningsanm.
   Utan UC
   Utbetalning helg
   Under 20 år

  Legitimering

  • SMS
  • Telefonsamtal
  Avi-avgift: 60 kr
  Uppl.avgift: 450 kr