Lånbutiken

Lånbutiken

Info om Lånbutiken

Ränteexempel

Belopp: 10.000 kr
Löptid: 90 dagar
Avgifter: 400 kr
Nominell ränta: 140%
Effektiv ränta: 368%
Att återbetala: 12.819 kr
(Information från långivarens hemsida)
SKEF Medlem i SKEF - läs mer
Totalbetyg: 57/100
Popularitet Under medel (8/20)
Godkända ansökningar Bra (15/20)
Prisnivå Medel (12/20)
Trygghet & service Medel (9/20)
Villkor & kvalitet Bra (13/20)
Förklaring av betyg

Utbetalningstider:
Nordea och Handelsbanken:
Samma dag Mån - Lör.

Annan bank:
Samma dag vid ansökan innan kl 13:00 Nästkommande vardag vid ansökan efter kl 13:00

Kundtjänst:
Öppet vardagar 07:00 – 21:00
Öppet lördagar 09:00 - 17:00
Öppet söndagar Stängt
Risicum Capital AB
Frösundaviks allé 15, 4 Tr
169 70 Solna
Organisationsnr. 556725-9980
Lånbutiken är ett nytt namn på ett relativt gammalt kreditbolag som länge varit populärt i Sverige. Här kan du låna upp till 15.000 kr med både smslån och kreditkonto där du får pengarna utbetalade snabbt. Prisexempel nedan visar Lånbutikens fasta priser för smslån.

Räntefria lån gäller endast nya kunder och kan vara förenade med fasta avgifter som räknas med i prislistan.

Jämför Lånbutiken med andra långivare
Fördelar:
 • Direktbetalning till två banker
 • Kundtjänst på Lördagar
 • Ganska låga priser
 • Godkänner många ansökningar
 • Använder ej UC
Nackdelar:
 • Inte så bra hemsida
 • Godtar ej betalningsanmärkningar

Popularitet

När Lånbutiken bytte namn från OK Money så blev de snabbt väldigt populära på Sverigekredit. Populariteten har gått upp och ner men den senaste statistiken visar att många användare nu väljer denna långivare. Moderverksamheten Risicum erbjuder i stort samma tjänst men det är rent historiskt fler användare som väljer det varumärket. Lånbutiken har dock blivit mer populärt sedan de lanserade sin tjänst med löpande kreditkonto.

Godkända ansökningar

Även om Lånbutiken inte är jättepopulära och får så många ansökningar, så är de betydligt bättre när det kommer till att godkänna dem. Enligt statistiken så godkänner Lånbutiken fler ansökningar än vad genomsnittliga kreditbolag med snabblån och smslån gör. Du har alltså god chans att få din ansökan godkänd hos denna långivare.

Trygghet och Service

Både Risicum och Lånbutiken (även OK Money) har länge varit framgångsrika varumärken på den Svenska snabblånmarknaden. Båda dessa varumärken har ett moderbolag som heter Dollar Financial Group och är ett av världens största bolag som erbjuder konsumentkrediter. Med bedömning av bolagets ålder, storlek och verksamhet så bedömer vi att tryggheten är god hos Lånbutiken.

Servicen är helt okej på Lånbutiken och det är positivt att de erbjuder kundtjänst på Lördagar. En nackdel är att du inte kan ringa till Lånbutiken för att ansöka, du måste använda formuläret på hemsidan och legitimera dig med din mobil eller med e-legitimation.

Villkor och Kvalitet

Hos Lånbutiken är vissa villkor relativt hårda, t.ex att du måste vara minst 20 år och att du inte får ha några betalningsanmärkningar. Vi ser naturligtvis inte negativt på det även om det försvårar förutsättningarna för en del låntagare. Utöver det är villkoren sunda och normala. Tänk på att du måste ha ett registrerat mobilabonnemang eller E-legitimation (BankID) för att legitimera dig.

Lånbutiken och det ägande företaget har lång erfarenhet av snabb utlåning till privatpersoner, så de har full koll på hur tjänsten ska bedrivas och de gör kreditbedömningar enligt god sed. Hemsidan är dock ett annat kapitel och där misstänker vi att de var tvingade att bygga något väldigt snabbt när de bytte namn på varumärket. De har dock haft god tid på sig att göra något bättre än vad som är idag, därför blir det minusbetyg här.

Recension - Lånbutiken
Betyg 57/100

Villkor

 • Lägsta ålder – 20 år.
 • Du får inte ha betalningsanmärkningar.
 • Folkbokförd i Sverige i minst 2 år.
 • Registrerat mobilabonnemang.
 • E-legitimation eller privatkonto på Nordea för legitimering
 Betalningsanm.
 Utan UC
 Utbetalning helg

Legitimering

 • E-legitimation (BankID)
 • SMS
Avi-avgift: 0 kr
Uppl.avgift: 200 kr
Ansökningsavgift: 0 kr