Låneförmedlare

På Sverigekredit har vi samlat Sveriges populäraste låneförmedlare som hjälper dig att nå ut med din låneansökan till flera kreditbolag och banker på en gång. Det är kostnadsfritt att ta hjälp av en låneförmedlare och du förbinder dig inte att teckna ett låneavtal när du skickar in en ansökan.

Jämför låneförmedlare, kreditbolag och banker med vår jämförelsetjänst.

Jämför privatlån


lånerförmedlare illustration

Vad är en låneförmedlare?

En låneförmedlare har samarbeten med flera kreditbolag och banker och erbjuder dig som potentiell långivare möjligheten att få flera erbjudanden med enbart en låneansökan. Med sin roll som mellanhand mellan dig och långivarna kan låneförmedlaren agera opartiskt och förhandla fram de bästa lånevillkoren för just dig och din ekonomiska situation.

En kreditupplysning – flera erbjudanden

När du skickar in en låneansökan kommer låneförmedlaren att ta en kreditupplysning på dig för att få underlag för att göra en kreditkontroll. Därefter inhämtar låneförmedlaren erbjudanden från ett antal banker och kreditbolag som har en profil för sin långivning som matchar både dina önskemål om lån och din ekonomiska status. Eftersom det endast tas en kreditupplysning undviker du att få en mängd noteringar i UC:s register, vilket kan vara bra ur kreditvärdighetssynpunkt. Grundprincipen är nämligen att ju fler kreditupplysningar du har, desto mer skeptiska blir potentiella långivare. Detta gäller speciellt om du har många förfrågningar som gäller låneansökningar.

Chans till bättre lånevillkor

Låneförmedlaren har som roll att förhandla fram låneerbjudanden till dig. Eftersom de banker och andra långivare som samarbetar med långivaren vet om att din ansökan kommer att skickas till flera aktörer uppstår en tydlig konkurrenssituation där långivarna tävlar med varandra. Det gäller helt enkelt för långivarna att vässa sina erbjudanden för att få chansen att vinna dig som kund. Många gånger kan du bli erbjuden ett bättre lån (lägre ränta, bättre villkor, med mera) om du vänder dig till en låneförmedlare än om du på egen hand sonderar utbudet av låneerbjudanden.

Låna tryggt med låneförmedlare

Om du aldrig har tagit ett privatlån tidigare och är osäker på till exempel hur du ska göra för att jämföra räntor och villkor, har du goda skäl att använda dig av en låneförmedlare. Låneförmedlaren lotsar dig rätt och hjälper dig att hitta det bästa lånet utifrån dina önskemål och förutsättningar. Det ger en trygghet. Dessutom sparar du tid genom att använda en låneförmedlare.

Läs om våra nya långivare här