Collector Easyliving

Collector Bank Easyliving är ett kreditkort som fungerar lika bra till vardags, som när du är på resa. Med kortet följer en omfattande reseförsäkring med avbeställningsskydd och du använder kortet utan valutapåslag. På hemmaplan får du tillgång till flera populära försäkringar som evenemangsförsäkring, allriskförsäkring och en utökad produktgaranti.

Bonus och Cashbacks

Collector Easyliving har inget eget bonussystem, men du kan koppla ditt kreditkort till appen Meniga Rewards. Det är en kostnadsfri app där du får rabatter och erbjudanden.

Appen ger dig rabatter baserat på tidigare köp, vilket gör att du får riktade erbjudanden på sådant som är värdefullt för dig. Det finns även möjlighet att få cashback på köp.

Försäkringar

När det kommer till försäkringar har Collector Bank Easyliving inte hållit tillbaka. Med kreditkortet får du tillgång till fler försäkringar än det genomsnittliga kreditkortet erbjuder. Dessa fungerar alla som ett utmärkt komplement till din hemförsäkring.

Reseförsäkring

Om du betalar resan med ditt Collector Easyliving kreditkort får du både avbeställningsskydd och reseförsäkring. Försäkringen täcker även försenad ankomst till destination, samt försenat bagage. Skulle någonting hända med din bostad eller din bil under tiden du är bortrest täcker försäkringen dessutom självrisken för detta.

Självriskreducering hyrbil

Om du hyr en bil när du är utomlands och betalar detta med ditt Collector Bank Easyliving kreditkort (alternativt minst 50% av resans eller hyrbilens kostnad) ingår en självriskreducering på upp till 15 000 kronor. Det betyder att om något skulle hända med din hyrbil kommer din försäkring att täcka självrisken upp till 15 000 kronor.

Allriskförsäkring

Allriskförsäkringen täcker oförutsedda skador på hemelektronik och hushållsmaskiner som finns i hemmet eller fritidshuset. Exempelvis om du skulle råka tappa din nya TV eller trampa på laptopen – då finns Collector Banks allriskförsäkring vid din sida.

Evenemangsskydd

Om du har betalat en evenemangsbiljett med ditt Collector Easyliving kreditkort får du ersättning tillbaka om du skulle tvingas ställa in på grund av exempelvis sjukdom.

Förlängd garanti

När du köper nya vitvaror eller hemelektronik med ditt Collector Easyliving kreditkort förlängs den befintliga garantin med upp till ett år.

Leveransförsäkring vid internetköp

Denna försäkring täcker kostnader för om din vara blivit skadad under leveransen eller om leverans uteblivit helt. Försäkringen gäller från det att du köpt varan på internet (i en nätbutik registrerad inom EU) tills dess att varan levererats till dig, eller skulle levererats.

Kreditgränser och ränta

Kreditgränsen prövas individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar, men den högsta kredit som går att få på ett Collector Easyliving kort är 100 000 kr. Den årliga räntan för koret ligger på 13,95 %, vilket är bland de lägre räntorna för ett kreditkort.

Avgifter

Årsavgiften ligger på 195 kr, vilket är en överkomlig summa. Övriga avgifter ligger ungefär i linje med andra kreditkort, se varje kategori nedan.

Valutapåslag

Collector Easyliving är ett perfekt resekort då de helt slopat valutapåslaget. Detta kan annars ligga på runt 1 – 3 % så här finns potential att spara många kronor utomlands.

Uttagsavgift

Uttagsavgifter ligger på 3 % av uttagsbeloppet, eller minst 45 kr per uttag. Detta är en kostnad som ligger på ungefär samma nivå som övriga kreditkort på marknaden.

Extrakort

Avgifterna för ett extrakort ligger på samma som för ett vanligt kort. Du får alltså betala 195 kronor i årsavgift även för extrakortet.

Räkningar

Om du vill betala räkningar med ditt kort löper ränta från och med den dag din räkning registrerats. För denna kostnad gäller inga räntefria dagar som vid vanliga inköp.

Krav

För att beviljas ett Collector Easyliving kreditkort ska du vara minst 20 år gammal. Du ska ha en årsinkomst på minst 120 000 kronor och inga betalningsanmärkningar. Vidare måste du vara folkbokförd i Sverige med ett svenskt personnummer.

Om Collector Bank

Collector Bank är en etablerad aktör som funnits på marknaden i över 20 år. Kreditkort introducerades 2010 och de senaste åren har företaget jobbat hårt med att utveckla sina mobila tjänster för att skapa de bästa förutsättningarna för kunderna. Idag erbjuder de allt från privatlån och bolån, till två olika kreditkort – Easyliving och Easycard.

Fördelar:
 • Inget valutapåslag
 • Många bra försäkringar
 • Optimalt både för resor och på hemmaplan
 • Upp till 56 räntefria dagar
Nackdelar:
 • Hög uttagsavgift
 • Inget eget bonusprogram
 • Årsavgift för extrakort

Villkor

 • Minst 20 år gammal
 • Minst 120 000 kr i årsinkomst
 • Folkbokförd i Sverige
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Svenskt personnummer