Collector Easycard

Ett Collector Easycard kreditkort gör vardagen enklare på många sätt och vis. Med kortet får du en kompletterande reseförsäkring där självrisken inte kostar dig något extra och du kan alltid delbetala krediten i din egen takt. Betalar du av hela kreditbeloppet inom 56 dagar slipper du dessutom betala ränta eftersom dessa dagar är räntefria.

Bonus och Cashbacks

Det går att få bonus och cashback med ditt Collector Easycard kreditkort genom att använda appen Meniga Rewards. Du laddar helt enkelt ner appen och registrerar ditt kort. Därefter kommer appen utifrån dina köp ge dig skräddarsydda erbjudanden på sådant du vanligtvis köper och du får pengar tillbaka på de köp du gör.

Försäkringar

Om du har betalt minst 50% av din resa med ditt Collector Easycard täcks resan av en kompletterande reseförsäkring. Denna gäller inte bara dig själv, utan inkluderar samtliga som är med på resan. Försäkringen har 0 kr i självrisk och inkluderar:

 • Avbeställningsskydd – Upp till 15 000 kr per person / 45 000 kr per kort
 • Personförsening – Upp till 1 400 kr per person / 5 000 kr per kort
 • Bagageförsening – Upp till 7 000 kr per person / 16 000 kr per kort
 • Ersättning vid dödsfall – Upp till 100 000 kr
 • Ersättning vid invaliditet – Upp till 400 000 kr
 • Självriskskydd – Upp till 10 000 kr

Kreditgränser och ränta

Den maximala krediten för ett Collector Easycard är 30 000 kr och som lägst kan du ha ett kreditutrymme om 5 000 kr. Det gör det till ett behändigt vardagskort som smidigt kan täcka upp för oförutsedda händelser. Den effektiva räntan, utan avgifter för uttag eller valutapåslag inräknat, ligger på 21,53 %, vilket är i det övre skiktet för kreditkort.

Avgifter

När det gäller avgifter så är inte Collector Easycard det billigaste kortet på marknaden. Med det sagt, är det ändå ett prisvärt kort som är fint att ha som en backup i vardagen. Med cashback och bonusar har du möjlighet att spara pengar och ta del av rabatter.

På grund av dess avgifter är kreditkortet kanske inte det mest optimala att använda på resor utomlands, men det kan med fördel användas för att betala för själva resan i förväg för att ta del av de inkluderade försäkringarna.

Årsavgift

Collector Easycard kreditkortet har en årsavgift på 290 kronor.

Valutapåslag

Om du har tänkt använda dig av kortet när du är utomlands bör du räkna med ett valutapåslag på 2 %. Det betyder att på alla summor du betalar med kortet utanför Sverige läggs en summa om 2% av beloppet på i avgift.

Uttagsavgift

Uttagsavgiften på kortet ligger på 4 % av uttagssumman, eller som lägst 50 kr. Det är därmed inte ett kort som lämpar sig särskilt väl om du ofta tar ut kontanter. Avgiften är densamma oavsett om du tar ut pengar i Sverige eller i något annat land.

Extrakort

Ett extrakort kostar ingenting att skaffa och om det sedan används är kostnaderna desamma som för huvudkortet. Årsavgiften för ett extrakort är dock billigare än huvudkortet och kostar endast 150 kr, vilket ger en rabatt på drygt 50 %.

Räkningsbetalning

Om du väljer att betala räkningar med ditt Collector Easycard bör du vara medveten om att detta inte kostar något, men istället löper en fast ränta från första dagen räkningen registrerats. Det är därmed inte 56 dagars räntefri kredit på räkningsbetalning.

Krav

För att beviljas ett Collector Easycard måste du vara minst 20 år och du får inte ha några betalningsanmärkningar. En sedvanlig kreditupplysning kommer att tas och utifrån den kommer Collector Bank besluta hur stor kredit du kommer beviljas.

Om Collector Bank

Collector är både en bank och ett teknikföretag i ett. De brinner för att förverkliga idéer och erbjuder en hel rad olika produkter som privatlån, företagskrediter, sparkonton, digitala finansprodukter, betallösningar och såklart kreditkort. Med 20 år i branschen är Collector Bank en väletablerad och stabil aktör på lånemarknaden.

Fördelar:
 • Extra buffert i plånboken
 • Kräver ingen större inkomst
 • Skräddarsydda erbjudanden
 • Delbetala i egen takt
Nackdelar:
 • Låg kreditgräns
 • Höga avgifter

Villkor

 • Minst 20 år gammal
 • Folkbokförd i Sverige
 • Ej betalningsanmärkningar
 • Ej arbetslös