Jämför kreditkort

Kreditkort är en form av vilande lån där du har lånet redo att användas på ett kort, i stället för att direkt få pengar till kontot. Krediten kan användas vid köp i de allra flesta butiker, både fysiska och nätbutiker. Ett kreditkort har en s.k kreditgräns som oftast sätts individuellt av dig själv och eller kreditbolaget.

De vanligast förekommande korten är VISA och MasterCard och båda fungerar över hela världen, både för att handla direkt i en fysisk butik eller nätbutik och för att ta ut pengar ur en automat. När du handlar med ditt kreditkort får du en skuld hos kreditbolaget som sedan betalas tillbaks på olika sätt, beroende på vilken kortform du har.

Nedan har vi samlat kreditkort som passar alla typer av behov! Du kan enkelt jämföra genom att klicka i boxarna här nedanför som du anser vara viktiga egenskaper för just ditt kreditkort. 

 

Tjej använder kreditkort

Vad innebär ett kreditkort?

Ett kreditkort ska inte bara ses som en kredit eller en form av lån. Kortet kan användas för vardaglig handel även om man har pengar. Om man t.ex vill ha bonuspoäng på allt man handlar så kan man skaffa ett kreditkort som ger bra bonusar och i slutet av varje månad så får man en räkning på allt man handlat för.

Ett kreditkort är också bra när man är ute och reser och ofta får man rabatt på bokningar av hotell och flyg när man betalar bokningen med kortet. En annan fördel är att inte behöva ta med sig sitt bankkort på resan, det är bara att ta med kreditkortet och betala räkningen när man kommer hem.

Med ett kreditkort kan du få:

  • Bonuspoäng i butiker och hos resebolag
  • Rabatterade resor och produkter
  • Kompletterande reseförsäkringar
  • Förmånliga sparkonton
  • Betala räkningarna med kortet
  • Extra garantier på elektronik och andra produkter
  • Betalskydd och andra säkerheter
  • Med mera

Alla kreditkort är mer eller mindre unika och just därför söker du med fördel ett kreditkort på Sverigekredit.


Hur fungerar krediten?

Kreditkort är som sagt en form av lån där du får en skuld varje gång du handlar på kortet. Skulden delas oftast upp under ett visst antal månader där du får fakturor hemskickade varje månad. Kreditkortet har alltid en kreditgräns som gör att du bara kan handla för en viss summa på kortet.

Om kreditgränsen är 10.000 kr så kan du aldrig handla för mer pengar och du måste betala av på skulden innan du kan göra ytterligare köp på ditt kort. Du kan alltså handla för 10.000 kr, betala tillbaka pengarna och sedan fortsätta att handla på kortet. Man kan säga att ett kreditkort är ett stående lån som du alltid har tillgång till när du snabbt behöver extra pengar.


Vad är skillnaden mellan kreditkort och bankkort?

Skillnaden mellan ett bankkort och ett kreditkort är att du får hem en faktura på hela beloppet som du handlat för under månaden och om du för tillfället inte har tillräckligt med pengar på kontot så kan du dryga ut din ekonomi med krediten. Ett kreditkort kan även användas till löpande utgifter såsom mat, bensin, kläder eller annat som man handlar varje månad och som man är van vid att betala och belasta sin ekonomiska budget med.

Kreditkortet är dock främst avsett för att finnas tillhands när oförutsedda utgifter uppkommer. Ett kreditkort kan även användas till fördel vid resor eftersom att en användning det vardagliga bankkortet på en resa kan vara riskabelt om man skulle förlora det.


Hur ansöker jag?

Att ansöka är enkelt och fungerar ungefär som att ansöka om ett vanligt lån. Det görs en sedvanlig kreditprövning av dig, för att kontrollera så att du inte har några betalningsanmärkningar och så att du har en tillräckligt god ekonomi för att kunna hantera en kredit. Om kreditprövningen går bra så tar det endast några dagar innan du får ditt kreditkort och koden till det.

Viktigt att tänka på!

Ett kreditkort är som vilket annat lån som helst och du har alltid krav på dig att återbetala skulden inom angiven tid, annars går skulden till inkasso samt Kronofogden om du inte betalar skulden till inkassoföretaget. Om du inte under några omständigheter kan betala din skuld så får du en betalningsanmärkning, som i framtiden försvårar för dig att få nya krediter, avbetalningar, hyres- och abonnemangskontrakt.

Var noga med att säkerställa att du kan återbetala den kredit du utnyttjar, för att inte försätta dig i en ekonomisk knipa.