Kortlån

Info om Kortlån

Ränteexempel

Belopp: 5000 kr
Löptid: 61 dagar
Uppl - avgift: 0 kr
Aviavgift: 0 kr
Effektiv ränta: 289%
Lånekostnad: 916 kr
Totalbetyg: 79/100
Popularitet Bra (14/20)
Godkända ansökningar Bra (16/20)
Prisnivå Bra (16/20)
Trygghet & service Mycket Bra (17/20)
Villkor & kvalitet Bra (16/20)
Förklaring av betyg

Utbetalningstider:
Ca 1 bankdag

Kundtjänst:
Öppet vardagar 10:00 - 15:00
Öppet lördagar Stängt
Öppet söndagar Stängt
Swedish Credit Group AB
Box 396
541 28 Skövde
Organisationsnr. 556837-5124
Kortlån är en av de billigaste långivarna som erbjuder snabblån på upp till 20.000 kr. Det är ett nytt varumärke inom företaget Grandvik AB som snabbt har blivit populärt bland Sverigekredits användare.
Jämför Kortlån med andra långivare
Fördelar:
 • Låga lånekostnader
 • Populär på Sverigekredit
 • Bra och kvalitativ tjänst
 • Långa löptider
Nackdelar:
 • Godtar ej betalningsanmärkningar
 • Godkänner inte många ansökningar
 • Inte så bra service

Popularitet

Kortlån är en relativt ny långivare som erbjuder snabblån i Sverige men trots det så är de relativt populära på Sverigekredit. Vår bedömning är att det beror mycket på att våra användare gärna provar på nya tjänster men många väljer nog också Kortlån p.g.a deras låga lånekostnader. Företaget har nyligen förnyat sin webbsida och nu upplever vi att tjänsten är mycket tydligare, vilket vi tror kommer öka populariteten ännu mer.

Godkända ansökningar

Långivaren godkänner tyvärr inte jättemånga ansökningar och mycket kan bero på att de inte godtar betalningsanmärkningar. Vår bedömning är också att bolaget inte har tillräckligt med tillgångar för att godkänna en stor del ansökningar.

Det är dock ingen nackdel då det visar att de vill skapa en bra grund att stå på och hjälpa kunder med så pass sund ekonomi att det inte leder till stora kreditförluster.

Trygghet och Service

Företaget Grandvik AB som står bakom Kortlån driver också Kreditkontot samt ytterligare två nya varumärken. I vårt tycke har de för många varumärken i förhållande till deras resurser, vilket bl.a utstrålas på deras hemsidor. Vi har inte fått några klagomål om bolaget och tjänsterna i sig är bra, därför ger vi Kortlån ett medelmåttigt betyg här.

Servicen och tillgängligheten håller inte speciellt hög klass, speciellt med tanke på deras blyga öppettider och att kundtjänst inte alltid svarar då man ringer. Därför sätter vi ett förhållandevis lågt betyg på Kortlån när det kommer till Service.

Villkor och Kvalitet

Grundvillkoren för att få låna hos Kortlån är juste, men tyvärr godtar de inte betalningsanmärkningar. Med tanke på att de inte godkänner jättemånga ansökningar så bör du inte chansa med att ansöka om du inte uppfyller villkoren hos Kortlån.

Kortlån erbjuder en bra och billig tjänst, faktiskt bättre än Kreditkontot då de erbjuder längre löptider. När du ansöker så får du skapa ett användarkonto hos dem och logga in för att göra dina ansökan. Användargränssnittet har fått god kritik från flera håll så där ger vi plusbetyg för kvaliteten. Hemsidan däremot är en enkel och till synes “hemmasnickrad” kreation som saknar mycket information, guider och vägledning.

Recension - Kortlån
Betyg 79/100

Villkor

 • Minst 18 år gammal
 • Minst 120.000 kr / år i taxerad inkomst
 • Ej betalningsanmärkningar
 Betalningsanm.
 Utan UC
 Utbetalning helg

Legitimering

 • E-legitimation (BankID)
Avi-avgift: 0 kr
Uppl.avgift: 0 kr
Ansökningsavgift: 0 kr