Corpia

Corpia erbjuder ett schysst företagslån till små och medelstora svenska bolag. Ansökan är kostnadsfri och lånevillkoren flexibla för att underlätta för dig som behöver finansiering för att verksamheten ska kunna växa. Du får kostnadsfri rådgivning under hela processens gång.
Fördelar:
  • Kostnadsfri ansökan
  • Kompetenta rådgivare
  • Ej upplysning hos UC
  • Låg ränta mellan 8-12%
Nackdelar:
  • Startavgift på 2% av lånet
  • Lånar endast ut till aktiebolag

Om Corpia

Corpia är en långivare som är specifikt inriktad på att hjälpa små och medelstora företag växa och nå sin fulla potential – genom att erbjuda attraktiva företagslån.

Sedan starten 2012 har Corpia lånat ut över 1,25 miljarder kronor till svenska företag och på så sätt bidragit till att stärka bolagen på både kort och lång sikt.

Corpia vill inte att du ska behöva lägga mer tid än nödvändigt på att söka om lån till ditt företag. De vet att din tid som företagare kostar och har därför tagit fram en helt digital ansökan utan att krångla till det i onödan. Du kan också känna dig trygg med att det finns finansiella rådgivare på plats som guidar dig genom hela processen.

Tjänster & produkter

Corpia erbjuder ett attraktivt företagslån, med fokus på småföretagaren. Företag har många behov, däribland att expandera, bygga ut lokaler, anställa eller öka likviditeten. Att driva en verksamhet och få den att utvecklas kräver hela tiden insatser. En av dem kan vara att låna kapital för att få den skjuts du behöver.

Det är här Corpia kommer in med sin flexibla lösning där de tror på dig som företagare, och förstår din situation. Det kan vara besvärligt att låna genom vanliga banker som småföretagare och då kan Corpia vara den partner du behöver för att lyckas. Corpia finns alltid till hands och du kan vända dig till dem för rådgivning.

Ett lån hos Corpia sker genom en enkel ansökan där tydlig information snabbt tar dig genom den enkla låneprocessen. Du väljer ett lånebelopp på upp till två miljoner kronor och sedan den återbetalningstid du önskar (1 – 32 månader). Därefter går du igenom fyra enkla steg där du fyller i bolagets uppgifter och svarar på frågor.

För att låna hos Corpia krävs dock att du har ett aktiebolag och att du har någon form av säkerhet, antingen borgen, fastighetsinteckning eller företagsinteckning.

Lånets kostnad

Genom en kalkylator på hemsidan kan du se den generella månadskostnaden, baserat på det belopp och den återbetalningstid du väljer. Denna utgår från en effektiv ränta på 10%, men vilken ränta du erbjuds beror på företagets kreditvärdighet. Vanligtvis hamnar dock räntan någonstans mellan 8-12 %.

Corpia tar även ut en startavgift som dras av mot det utbetalade beloppet, på 2% av summan. Om du exempelvis lånar 500 000 kronor blir startavgiften 10 000 kronor.

Utbetalning & kundtjänst

Att ansöka om lån hos Corpia är en enkel och tydlig process. Efter fullständig ansökan har lämnats in tar det ungefär 1-2 arbetsdagar innan ansökan har blivit hanterad. När du har godkänt erbjudandet betalas kapitalet ut till företaget så snart som möjligt. Corpia har som målsättning att betala ut pengarna utan dröjsmål.

Hos Corpia finns flera finansiella rådgivare på plats som kan kontaktas vid minsta fråga och fundering, helt kostnadsfritt. Kundservice når du enkelt genom telefon under vardagar mellan kl. 09:00 – 17:00. Du kan även skicka mejl övriga tider.


Villkor

  • Du måste ha ett aktiebolag
  • Minst ett årsbokslut att visa upp
  • Säkerhet eller personlig borgen
Nystartat företag Utan UC
Utan personlig borgen Utan säkerhet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av exklusiva låneerbjudanden. Som välkomstgåva får du våra bästa tips för en god kreditvärdighet – direkt till din inkorg!