Credway

Credway är en långivare som startade i Sverige i slutet av 2015. Tjänsten är ett kreditkonto där du kan ansöka om en stående kredit på upp till 20.000 kr, som du sedan själv väljer återbetalningstid för.
Snabbval:
Loading...
  Fördelar:
  • Låga lånekostnader
  • Snabba utbetalningar
  • Bra & tydlig information
  • Godtar betalningsanmärkningar
  • Mycket bra service
  Nackdelar:
  • Vilseledande information om UC

  Popularitet

  Credway är det nyaste varumärket inom bolaget Northmill som även driver bl.a Easycredit, som är en av Sveriges största varumärken inom smslån. Direkt vid lanseringen av Credway så flög populariteten i höjden, till Sverigekredits populäraste långivare av snabblån. Anledningen är att nya långivare alltid blir populära i början. De senaste mätningarna visar att de backat något i statistiken, men är fortfarande en av de populäraste långivarna som varje månad lockar tusentals användare på Sverigekredit.

  Godkända ansökningar

  Trots att Northmill, företaget bakom Credway, har lång erfarenhet och goda resurser, så godkändes förvånansvärt få ansökningar till en början. Andelen godkända ansökningar har dock stigit med tiden och vår bedömning är att långivaren varit försiktig till en början, för att säkerställa att kreditkontot fungerar till belåtenhet för alla, innan man ”vrider på kranen”.

  Trygghet och Service

  Eftersom Credway ingår i bolaget Northmill så finns det inga tvivel kring att bolaget är tryggt. Bolaget startade sin verksamhet under 2006 och har sedan dess hjälpt över 100.000 svenskar med lån och krediter.

  Servicen hos Credway är riktigt bra, framför allt när det kommer till tillgänglighet. Som kund får du dina pengar utbetalade direkt till Swedbank, Nordea och Handelsbanken. Kundtjänst är öppen alla dagar i veckan och du kan ansöka manuellt över telefon.

  Villkor och Kvalitet

  Lånevillkoren hos Credway är generösa och enkla, det enda grundläggande som krävs är att du är minst 20 år och att du har en årsinkomst på minst 120.000 kr. Utöver det så får du naturligtvis inte ha skuld hos Kronofogden.

  Utmärkande med Credway är att de är väldigt informativa och att de är mycket tydliga med sina priser. Du hittar all information du behöver och mer därtill på deras hemsida.

  Vi ger minus i betyget för att de informerar om att de ”inte använder UC över huvud taget”, vilket är väldigt vilseledande för många. Speciellt då många misstager UC för att vara en förkortning för kreditupplysning. Notera att Credway ska ta kreditupplysning på samtliga ansökningar, om de följer de lagar och regler som gäller. Credway använder dock annat upplysningsföretag än UC – Upplysningscentralen.

  Recension - Credway
  Betyg 83/100

  Villkor

  • Minst 20 år gammal
  • Ingen skuld hos Kronofogden
  • Minst 120.000 kr i årlig inkomst
   Betalningsanm.
   Utan UC
   Utbetalning helg

  Legitimering

  • E-legitimation (BankID)
  • Underskrift
  • Telefonsamtal
  Avi-avgift: 0 kr
  Uppl.avgift: 0 kr
  Ansökningsavgift: 0 kr