Allmänna villkor

§1 Personuppgifter

Sverigekredit hanterar inte kompletta personuppgifter eller låneansökningar, alla ansökningar hanteras av de kreditbolag och långivare som vi rekommenderar. De personuppgifter som anges vid anmälan för nyhetsbrev sparas i Sverigekredits egen databas som ej lämnas ut till tredje part. Personuppgifter kan i vissa fall används för direktreklam, såsom utskick av e-post, erbjudanden och nyheter.

Sverigekredit utför inga kreditupplysningar.

Sverigekredits hantering av personuppgifter följer Datainspektionens regler och föreskrifter. Enligt personuppgiftslagen har du rätt att kräva en specifikation 1 gång per år över den information som Sverigekredit sparat. Om du önskar att få ta del av denna information så ska du skriftligen begära detta genom att kontakta oss.

§2 Ansvar

Sverigekredit tar ej ansvar för skador eller konflikter beträffande lån, avtal eller överenskommelser mellan långivare, kreditbolag och dig som låntagare. Sverigekredit kan ej krävas på ersättning för skador eller ses som delaktig i e.v tvister som uppstår mellan dig som låntagare och långivaren, det vill säga privatperson och kreditbolag.

Sverigekredit har ingen som helst del i de avtal som skrivs mellan dig som låntagare och det kreditbolag där du lånar pengar. Sverigekredit är endast ansvarig för denna webbsidans innehåll, den information som publiceras och det som vi direkt kommunicerar till dig som privatperson eller de kreditbolag vi rekommenderar.

Vi hänvisar till respektive kreditbolag där du ansöker om lån för att ta del av de allmänna villkoren som gäller för själva lånet.

Vi rekommenderar starkt att du budgeterar din ekonomi innan du ansöker om lån och vi uppmanar inte privatpersoner med stora skulder och låg inkomst att ansöka om något lån.

§3 Ändring av allmänna villkor

Sverigekredit kan komma att ändra dessa allmänna villkor, därför bör du hålla dig uppdaterad på de allmänna villkoren som finns på denna sida med jämna mellanrum.